דיקור וחרדה
שלום
כמה שאלות לי אליכם, אודה לתשובות. אני מצטערת אם אני משתמשת יותר מידי במונחים רפואיים כדי להציג את הרקע לשאלות, אם זה לא רלוונטי אפשר פשוט להתעלם
הופניתי ע"י רופא משפחה ודיאטנית לדיקור סיני (במכבי טבעי, אם זה משנה) לטיפול בשתי בעיות עיקריות 1. אנדומטריוזיס - אני זקוקה לניתוח שלא יכול להתבצע כרגע בגלל שאני מקבלת נוגדי קרישה בשל תסחיף ריאתי דו"צ לפני חמישה חודשים, וארוע TTP חמור לפני ארבעה חודשים שכמעט הרג אותי, והגוף שלי עדיין לא התאושש מספיק לניתוח. כדי להקל על הכאבים בינתיים אני מקבלת דיכוי הורמונאלי שבגלל נוגדי הקרישה מסייע רק חלקית, לכן הוצע טיפול בדיקור כדי לעזור ולהקטין את המוקדים. 2. דיקור כסיוע לדיאטה, שגם היא נחוצה לי בשביל הניתוח ובכלל בשביל המצב הכללי. אתמול ניסינו לבצע את הטיפול הראשון. מאז ומתמיד יש לי חרדה מטיפולים רפואיים, החל מזריקות ובדיקות דם וכלה בפרוצדורות מסובכות יותר. החרדה מתבטאת אך ורק בזה שאני לחוצה בזמן הטיפול, ולא ממש מפריע לטיפולים עצמם, גם כשהם כוללים להרפות את הגוף - אני יכולה להרפות ועדיין להשאר לחוצה. אז בטיפול אתמול, לאחר החדרת שני מחטים, החליטה המטפלת שהטיפול הזה לא בשבילי כי אני חרדה מידי. למרות שכן יכולתי לסבול ארבע דקירות ולשכב עם מחטים 20 דקות, רק לא הייתי נהנית מזה כמו שהיא כנראה ציפתה. ולאחר הרקע - השאלות: האם באמת הדיקור לא יעיל כשהאדם לחוץ (נפשית, למרות שהוא מסוגל להרפות את הגוף, לשכב בשקט ובעצם לעשות כל מה שאומרים לו)? האם יש טעם לנסות שוב אצל מטפל אחר, או שפשוט יש אנשים שלא בנויים לזה? אשמח לתשובות
שלום