דיקור וחרדה

דיקור וחרדה

שלום
כמה שאלות לי אליכם, אודה לתשובות. אני מצטערת אם אני משתמשת יותר מידי במונחים רפואיים כדי להציג את הרקע לשאלות, אם זה לא רלוונטי אפשר פשוט להתעלם
הופניתי ע"י רופא משפחה ודיאטנית לדיקור סיני (במכבי טבעי, אם זה משנה) לטיפול בשתי בעיות עיקריות 1. אנדומטריוזיס - אני זקוקה לניתוח שלא יכול להתבצע כרגע בגלל שאני מקבלת נוגדי קרישה בשל תסחיף ריאתי דו"צ לפני חמישה חודשים, וארוע TTP חמור לפני ארבעה חודשים שכמעט הרג אותי, והגוף שלי עדיין לא התאושש מספיק לניתוח. כדי להקל על הכאבים בינתיים אני מקבלת דיכוי הורמונאלי שבגלל נוגדי הקרישה מסייע רק חלקית, לכן הוצע טיפול בדיקור כדי לעזור ולהקטין את המוקדים. 2. דיקור כסיוע לדיאטה, שגם היא נחוצה לי בשביל הניתוח ובכלל בשביל המצב הכללי. אתמול ניסינו לבצע את הטיפול הראשון. מאז ומתמיד יש לי חרדה מטיפולים רפואיים, החל מזריקות ובדיקות דם וכלה בפרוצדורות מסובכות יותר. החרדה מתבטאת אך ורק בזה שאני לחוצה בזמן הטיפול, ולא ממש מפריע לטיפולים עצמם, גם כשהם כוללים להרפות את הגוף - אני יכולה להרפות ועדיין להשאר לחוצה. אז בטיפול אתמול, לאחר החדרת שני מחטים, החליטה המטפלת שהטיפול הזה לא בשבילי כי אני חרדה מידי. למרות שכן יכולתי לסבול ארבע דקירות ולשכב עם מחטים 20 דקות, רק לא הייתי נהנית מזה כמו שהיא כנראה ציפתה. ולאחר הרקע - השאלות: האם באמת הדיקור לא יעיל כשהאדם לחוץ (נפשית, למרות שהוא מסוגל להרפות את הגוף, לשכב בשקט ובעצם לעשות כל מה שאומרים לו)? האם יש טעם לנסות שוב אצל מטפל אחר, או שפשוט יש אנשים שלא בנויים לזה? אשמח לתשובות

0 אור 0

New member
אולי הלחליף שיטה?

אם את רוצה להצמד לטיפול דרך המרידאינים, ישנן שיטות כמו שיאצו או אקורפסורה שמטפלות באותן נקודות, אך על ידי מגע יד. השיטות נעימות ומרגיעות (יחסית - לפעמים טיפול שיאצו אפקטיבי יכול גם להכאיב מעט בנקודות מסויימות), ויעקפו את בעית החרדה. לדעתי, זו לא בריחה, אלא פשוט לאפשר לטיפול את התנאים המיטביים לפעול. אפשרות אחרת היא לגשת לסוג שונה של טיפול , כגון רפלקסולוגיה שמבוסס על עקרונות שונים לחלוטין.

תודה על התגובה ../images/Emo140.gif

השאלה היא אחרת - האם החרדה בזמן הטיפול, כל עוד היא ללא ביטוי פיזי (מלבד הזעה קלה, אולי) - גורעת או מבטלת את היעילות שלו? אני לא נצמדת לשום דרך טיפול, פשוט זה מה שהמליצו הרופאים... מודה שבעצמי לא הייתי חושבת ללכת לעשות את זה. מה שכן, לגבי סוגי טיפולים אחרים, אם יש משהו ממנו אני חרדה יותר מאשר טיפולים רפואיים - זה מגע של אנשים זרים על גופי, כך שבזה אני מניחה שביטלנו עוד 95% מסוגי הטיפולים. אז כרגע אני נעצרת בדיקור, אבל רוצה לדעת האם חרדה מפחיתה מהיעילות שלו כמו שהציגה המטפלת שסירבה להמשיך את הטיפול, או שניתן להמשיך אותו למרות החרדה ויעילותו לא פוחתת. אם הטיפול עדיין נשאר יעיל - נלך למטפל אחר. אם לא - נרד מזה לגמרי.

Fistandantilos

New member
נראה שיש גם בעיה רגשית

פרט לאותן בעיות רגשיות ישנן גם הבעיות הפיזיות, ולטעמי הדיקור יכול לספק לך מרגוע לשניהם, אך אל תקלי בראש בבעיה הרגשית. הדיקור ישפיע גם אם תהיי מתוחה בזמן הטיפול. את יכולה לסכם עם המטפל, שברגע שהמחטים בפנים אל לו או לאף אחד להכנס לחדר במהלך כל הטיפול, כך שאת יודעת שיש לך 20-30 דקות להיות לבד להרגע ולהוציא מה שאת צריכה.. חרדות ממגע של אנשים נשמע לי כבעיה משמעותית ואל תקלי ראש בטיפול, אפילו עם בנוסף לטיפול בדיקור.

למי שלא רוצה מגע ודיקור-

הומאופתיה נשמע לי כמו הדרך האולטימטיבית. בהומאופתיה כל מה שיש זה שיחה ואח"כ רמדי הומאופתית שנלקחת מעט מאד פעמים. שווה לך לקרוא על השיטה ולאמץ אותה. (גילוי נאות-אני הומאופתית
) שבוע טוב עירית

0 אור 0

New member
אין ספק שלחרדה יש השפעה על טיפול

הוליסטי, כי את עוצרת את עצמך מלקבל ויוצרת חסימות בגוף. יחד עם זה, לא הייתי אומרת שטיפול לא יכול לסייע למרות החרדה. קשה לי להתייחס ספציפית לדיקור, כי אני עוסקת ברפלקסלוגיה, אבל ברור שאם אני אתקל בחרדה או תגובתיות יתר למגע שלי בזמן טיפול, אני אשנה לחלוטין את הטיפול המתוכנן ואתייחס למה שקורה - בין אם על ידי עבודה יותר אנרגטית, או דמיון מודרך, או אפילו המלצה לעבור למשהו אחר לגמרי כמו תמציות (שבהן אני לא מטפלת) נתקלתי פעם, דוקא בזמן מבחן , באדם עם חשש ממגע, ואכן הסברתי למורה שלי, שעם כל הכבוד למבחן (שדרש טיפול בצורה מאד מסויימת כפי שמכתיבה השיטה) אני חייבת לשנות את הטיפול ולהתאים ליכולות של המטופל לקבל (ומכיוון שהוא מורה מעולה, כמובן שהוא קיבל והסכים). זה היה מאד מביך, כי למטופל ("קורבן" בלשון ההלצה) היה מאד לא נעים ממני, כתלמיד עיסוי הוא התנודב יחד עם עמיתיו לסייע במבחנים שלנו, והתגובה שלו למגע הפתיעה את כולנו. ולמרות שצעתי לשחרר אותו מהמטלה הוא הרגיש שהוא מחויב לעמוד בה בגבורה, ולא הסכים בשום אופן לוותר.

אפשר לטפל בדיקור

גם אם יש לחץ ופחד. אחוז גבוה מהאנשים פוחדים מדיקור, וחלק נכבד מהאנשים שמגיעים מרגישים לא נוח עם החדרת המחטים. גם אני נרתעת לא פעם כשאני מקבלת טיפול בדיקור, אך כשמדובר במטפל שאני סומכת עליו אני רגועה הרבה יותר. טיפול ברפואה סינית עשוי לסייע במקרים של אנדומטריוזיס, וגם לסייע לרזות. היו לי מטופלים עם חרדה גדולה מדיקור, שעדיין הגיעו לקבל טיפולים בדיקור. משתמשים איתם במחטים עדינות במיוחד, כמו מחטים לטיפול בילדים, ומצמצמים את מספר נקודות הדיקור. למה הם התעקשו לקבל דיקור למרות החרדה? אולי היה שם משהו שגרם להם להרגיש שהם מתמודדים עם החרדה שלהם, הם האמינו בטיפול וחשבו שזה שווה ולאחר מכן הרגישו טוב עם עצמם. אם את מאמינה בדיקור אני ממליצה לך לחפש מטפל אחר. אם את באמת חרדה וסובלת, עדיף שתפני לטיפול אחר שלא מלחיץ אותך. עירית הציעה את ההומאופתיה. גם נטורופתיה עשויה לעזור, גם צמחי מרפא סיניים, תזונה ועוד.

0 אור 0

New member
ותוספת - חשוב להזכיר שיש שיטות ללא

מגע בכלל - כמו קינסיולוגיה, הילינג, דמיון מודרך שיטות שעוסקות בהדרכה לתנועה אינדיבידואלית (שאני לא מכירה טוב את ההבדלים ביניהם, אבל ככל שידוע לי חלקן בהחלט מעמיקת), ושיטות תנועה עתיקות יותר כמו יוגה או צ' קונג.

תודה לכולם על התשובות ../images/Emo20.gif

ננסה מטפל אחר, ואם גם הפעם לא יילך - נתחיל לחשוב על אופציות אחרות. שוב, תודה

libe3

New member
מצטרפת למה שכתבה עירית

היות וגם למגע את את מתחברת אז, ישנן שיטות טיפול נוספות כגון הומאופטיה, תמציות קריסטל-שיטת אדוונס שלא פועלות על מגע. וגם מאזנות את הגוף-נפש. וכתבתי לך גם במסר. פורים שמח.

למעלה