דיקור ובלוטת התריס

דיקור ובלוטת התריס

בשנים האחרונות (3-4 שנים בערך) יש לי בעיה של תפקוד יתר של בלוטת התריס. הכדורים שאני לוקחת מאד עוזרים לי, אך כאשר אני מפחיתה מדי את המינון, הבעיה מתחילה לחזור על עצמה. הרופא המטפל טוען שבמצב בו אין יציבות של התפקוד, ועם הפחתת מינון הכדורים הבעיה שבה - נהוג לבצע טיפול באמצעות יוד רדיואקטיבי. אני מודעת לכך שאין סיכונים רבים בטיפול, אך עם זאת מעדיפה להמנע ממנו. לאחרונה התחלתי טיפול בדיקור סיני, שאני למען האמת כבר מתחילה להרגיש את אותותיו - לפחות בנושא אחד מסוים: הורדת מתח וחרדה. חד משמעית, אני מרגישה לאחר כל טיפול איך המתח והחרדה עוזבים אותי למס´ ימים. המדקר שלי טוען שהטיפול יאזן את הבלוטה, הוא נשמע מאד משוכנע בעצמו. הרופא הקונבנציונלי שלי טוען שזה יכול לעזור באמת בהפחתת מתח, אך כיוון שסיפור הבלוטה הוא ענין של איזון הורמונלי-כימי, הוא לא צופה הצלחה באיזון הבלוטה, ולכן ביקש ממני לא להפסיק לקחת את הכדורים או להוריד את המינון. המדקר טוען שבכך שאני לוקחת את הכדורים, הוא עובד עבודה כפולה על הגוף. כי הבלוטה "מתעצלת" לאזן את עצמה. בקיצור, אחרי שסיפרתי את כל זה - רציתי לדעת מה דעתכם וכיצד עלי לנהוג במקרה זה. האם אתם חושבים שהדיקור אכן יכול לעזור לי בכך? וגם - האם יש לכם עוד המלצות (למשל בנושא תזונה, או טיפולים משלימים אחרים) תודה

זה די פשוט..

הרי את מצב בלוטת התריס יש אפשרות לבדוק.. הרופא שלך טועה! יש מקרים ( לא מעטים) שניתן לאזן את הבלוטה אבל הוא צודק בכך שאם התחלת לקחת תרופות לא ממולץ להורידן ללא שינוי של תפקודי הבלוטה. לכן מה שאני ממליצה למטופלים שלי זה לא להוריד את המינון של התרופות עד שבדיקות הדם מראים שניתן לעשות את זה. אחד מתסמיני המחלה הינה עצבנות , פעלתנות ,נדודי שינה ועייפות - אם את כבר מרגישה הקלה זה מראה שהמטפל שלך בדרך הנכונה..
לגבי תזונה ממולץ לאכול ירקות ממשפחת המצליבים ( ברוקולי כרוב כרובית),פולי סויה , תרד ולפת (טריים) - מזונות אלו מעכבים את פעילות היוד ומאיטים את פעילות בלוטת התריס. במקביל ממולץ להמנע ממוצרי חלב, משקאות מעוררים וניקוטין וכמובן מאכלים המכילים יוד ( אצות ים,מלח ים וכד´) בהצלחה יעל

תודה רבה ../images/Emo13.gif ועוד כמה דברים.

קודם כל, אצלי תסמיני המחלה שתמיד מופיעים כשתפקוד הבלוטה עולה הם דופק מהיר, ותיאבון מוגבר במקביל להרזיה... נדודי שינה דוקא אין לי להפתעתי. מתח וחרדה הם דבר שמלווה אותי כבר זמן מה - האם מדובר גם כן בסימפטום של הבלוטה או שאין קשר? (כפי שציינתי הדיקור פתר חלק מהבעיה הנ"ל ולכן השאלה). ולגבי הטיפול ביוד הרדיואקטיבי - האם מומלץ? יש לציין שבהנחה ואעבור טיפול זה, סביר מאד שהבעיה שלי "תתהפך" ותהפוך לתת-פעילות של הבלוטה.... האם הדיקור יכול לשפר את מצבי עד כדי כך שלא אזדקק לטיפול הזה? ועוד דבר קטן: שמתי לב שאתם כאן מדי פעם מציינים כיצד מתייחסת הרפואה הסינית לבעיות ומחלות ששואלים עליהן כאן. רציתי לדעת האם לבעייתי יש הסבר לא פיזי? מדוע בראיה הסינית הבלוטה מתחילה "להשתולל"? שוב תודה

פיספסתי..../images/Emo52.gif

הבלוטה בראיה הסינית מקושרת גם לטחול וגם לכליות וחוסר איזון שלה מצביע על חולשה באיברים אלו , אם כי זה בד"כ מראה על חולשות עמוקות וקונסטיטוציוניות ( מולדות). לשאלתך, כמו שציינתי בתשובתי הקודמת, אחד מתסמיני עודף תפקוד של הבלוטה , הינם מתח ועצבנות עם תסמינים שונים (מתח או חרדה או נדודי שינה..) . אינני מכירה לעומק את השלכות הטיפול של יוד רדיו אקטיבי ולכן לא אוכל להתיחס , אולי חברי יוכלו לתת לך תשובה מפורטת יותר. הרבה בריאות יעל

תודה רבה ../images/Emo13.gif

יש לי שאלה קטנה אחרונה: מה זאת אומרת חולשות מולדות? ואם הן מולדות, האם זה אומר שהן לא ניתנות לטיפול? אשמח לפירוט... ודבר קטן אחרון: אני חייבת לציין לטובה את הפורום הזה. נפלא, יעיל, מקצועי, חם וחברי. כל הכבוד!
ותודה

חולשה מולדת ..

מסירה ממך את האשמה
, ובעיקרון אומרת שכל פעם שהגוף יהיה חלש - אלו האיברים שיפגעו והתסמונות יהיו לרב מקושרים לאיברים אלו.. לכל אדם יש איברים מולדים חלשים יותר , מודעות מאפשרת בטיפול ותזונה נכונה לשמור עליהם מפגיעות , לחזקם ולמנוע מהם להחלש עוד יותר. תודה על המחמאות
כל התודה והערכה מגיעים למטפלים שאימצו את הפורום לליבם.. שבוע טוב יעל

למעלה