דיפנד אקספוט

sivi1964

New member
דיפנד אקספוט

זקוקה בבקשה להמלצות,או להזהרות.
השתמשתי באדוונטג' בשנתיים האחרונות בהצלחה מלאה.
בפעמיים האחרונות התחיל להחלש....
הומלץ לי על דיפנד אקספוט,ואני מתלבטת ...
אנחנו בית עם 8 כלבים -,אחת מעל 25 ק'ג, 3 בין 10-15ק'ג ,וכל השאר בטווח 5-10 ק'ג....
מה המינון שאצטרך לשים בהנחה שהחומר מומלץ ושאני רוכשת אמפולות של 2 מ"ל שזה הגודל המקסימלי.

באדוונטג' או (מוצרים קודמים) אני משתמשת באמפולות גדולות,ומחלקת במזרק באופן מדוייק על פי חישוב ברור.
הסיבה היא כמובן כמות הכלבים בבית,ובאופן הזה זה הכי חסכוני.

במידה והדיפנד מוכר ומומלץ מה כאמור המינון המדוייק?
כמו כן בתווית ההסבר ראיתי שיש אזהרה חריפה משימוש בבית שבו חתולים החיים ומתלטפים עם הכלבים..
אנחנו בית כזה ואני מבקשת לדעת האם יש סכנה מיוחדת נאמר יחסית לאדוונט'ג,פרומריס( שהשתמשתי בעבר לכלבים),פרונטליין,דאווין ואחרים....

תודה.

sivi1964

New member
אפילו לא תובנה אחת?

מוכר?מומלץ?
מינון על פי מה שציינתי?.....

sapirdvm

New member
לא ידעתי שדיבנד עדיין איתנו

חומר מאד ותיק. בזמנו השתמשנו בו אך למיטב זיכרוני היה מצוין לקרציות ופחות לפרעושים ואולי בגלל זה כמעט ולא נראה בארץ?
אני מוחה בתוקף על ההכפשה של האדוונטג'

לדעתי אין בכלל עמידות כנגדו. אני חושב שבמרבית המקרים מדובר בטיפול לא מספיק טוב. אני חושב שכמעט ואין מנוס מהדברה סביבתית כי הפרעושים חיים בסביבת הכלב ולא עליו. במקרה של כמות כלבים גדולה אני ממליץ להדביר עם תוסף של IGR-ווסת גדילה שמונע את ההתפתחות של השלבים המוקדמים לפרעוש.
ההוכחה הכי טובה שיש לי מ3-4 החודשים האחרונים, וכאן אני מגיע להמלצה שלי עבורך, זה הקולר סרסטו. הכלבים שאני רואה שעונדים אותו, כולם נקיים ללא פרעוש אחד לרפואה כשהחומר הפעיל שהוא מכיל הוא החומר שיש באדוונטג'...
תעשי חשבון, אם קולר כזה יעיל ל7-8 חודשים, יכול להיות שלמרות ההוצאה הראשונית הגבוהה, הוא יוצא יותר זול מול אמפולות אחרות

sivi1964

New member
אממ,לא בטוחה שהבנתי אותך.

כל הכלבים עם קולרים של סקאליבור מאז האביב...
אין קרציות בכלל!

מלבד הקולרים היו מקבלים אמפולה של אדוונטג' בהצלחה רבה(0 פרעושים )במשך כמעט שנתיים.
בקייץ הזה האדוונטג/ הפך ללא יעיל,לצערי הרב.
הדיפנד אקספוט אמור לנטרל את הפרעושים,וכמובן שעם טוב לקרציות אני ממש לא אתנגד לכיסוי נוסף...
השאלה הייתה-מי מכיר/ממליץ/מסתייג מהחומר שאכן לא מוכר לי כלל.
בעבר עברתי הרבה סוגים,ורק כשהגעתי לאדוונטג היו תוצאות מעולות ממש!

אז,בקיצור....שאלתי עדיין בתוקף,למרות שכבר שמתי את האמפולות,ואני מקווה לתוצאות טובות באגף מניעת הפרעושים.

sapirdvm

New member
חשבתי שהסברתי טוב

בקיצור:
*החומר שבסקליבור והחומר בדיפנד הם מאותה משפחה בדיוק בריכוזים שונים מאד.פרמטרינים שהם תוצר סינטטי המחקה את הירטרין המקורי שמקורו בצמח הכרזנטמה שהוא בעל פעילות קצרה יחסית לפרמטרין.
*בגלל שהחומר ותיק, יש עדויות שיעילותו פחתה עם הזמן נגד הפרעושים. נגד קרציות למיטב ידיעתי הוא עדיין יעיל.
*אם הוא עובד על הפרעושים שמציקים לכלבים שלך, אז אל תשימי לב לכל העדויות על חוסר יעילות...

*אדוונטג': בקולר הנקרא סרסטו יש את החומר הפעיל הנמצא באדוונטג'. אני רואה שהוא מאד יעיל. כלבים שעונדים אותו מגיעים אלי נקיים מפרעושים. מכאן אני מוצא שהאדוונטג' עדין יעיל נגד פרעושים.
מקווה שהסברתי יותר טוב

ורק עוד הערונת: דיפנד רעיל לחתולים!!!. לכן בית שיש בו כלבים וחתולים אני ממליץ שלא להשתמש בו

מכירה. פחות אוהבת

החומר הפעיל הוא החומר שיש באדוונטיקס,
רק שבאקספוט הריכוז שלו יותר גבוה (65% לעומת 50% באדוונטיקס)
ובעיקרון זה חומר שנחשב יעיל נגד קרציות אבל פחות נגד פרעושים.

אם תרצי לנסות אמפולות אחרות שאפשר לחלק (וגם בטוחות לחתולים)- שמנסיוני מאוד יעילות - את יכולה לנסות revolution. לשים לב גם לריכוז החומר ולא רק לכמות במ"ל.
תתייעצי עם וטרינר לפני החלוקה.
בהצלחה

רק להבהרה....

החומר שיש באקספוט הוא אחד מהחומרים שיש באדוונטיקס (אותו חומר שמיועד בעיקרון נגד קרציות). רק בריכוז גבוה יותר.
באדוונטיקס יש גם חומר נוסף שמיועד לפרעושים

wildnature

New member
תשתמשי באדווקט

אמפולות חדשות של אותה חברה של אדוונטג', גם אצלי האמפולות האחרות כבר לא השפיעו ואלו עובדות מצוין והם גם טובות לחתולים

sivi1964

New member
תודה

אנסה את הדיפנד לסבב אחד,ונחליט בהמשך על פי התוצאות.

אדווקט חומר מעולה

אבל החומר הפעיל נגד פרעושים זה אותו חומר בדיוק של האדוונטג'.
החומר הנוסף יעיל נגד טפילים נוספים (קרדיות אוזניים, דמודקס, תולעים עגולות וכנראה שיש לו יעילות גם במניעה של תולעת הפארק).

למעלה