אין פה מקום לדיון.
גם לדעתי יש צורך ברור בשטח לנשים שמצאו את עצמן מתלבטות בגיל 30+ לגבי נטייתן המינית ואני חושבת שיהיה נכון לפתוח עבורן פורום מתאים. א-ב-ל לנשים בנות 30+ שמתלבטות, דו מיניות, לא רוצות להגדיר את עצמן, יש בעיות ,התלבטויות ומחשבות שונות לחלוטין מאשר לסביות שחיות כבר עשר שנים מחוץ לארון וחמש שנים בזוגיות עם אישה. בפורום, כפי שהוא בא לידי ביטוי לאחרונה, לא היה מקום ללסביות להתבבטא. חלק מהאמירות ותפיסות העולם של הלסביות הותקפו. חלק גונו בקול רם. השיא בעיני הוא שבפורום לסביות עצמו יש נשים שמתביישות להשתמש במילה לסבית על מנת להגדיר את עצמן. ושנשים מרשות לעצמן לרדת על הרצון של נשים לסביות להיות גאות בתפיסת העולם שלהן, בבחירת המראה שלהן, בצורך שלהן לצעוד ולהפגין למען זכויות הלסביות בארץ. כיוון שלכל קבוצה חשובים דברים שונים לחלוטין מאחר ועם באמת כל הסימפטיה שיש לי למתלבטות, נשים שחיות בזוגיות לסבית כבר מזמן לא במקום המתלבט. ראוי שיהיה מקום שיאפשר ללסביות בעלות פז"מ מחוץ לארון להתבטא בו בחופשיות בלי לשמוע גינויים על בחירות האסטתיקה שלהן, על הצורך שלהן לצעוד, על מלחמתן על שיוויון זכויות במדינה. כמו כן, באמת, עם כל האמפטיה שיש לי למי שבארון, הפורום לא נועד לתת תמיכה לנשים בשלבי יציאה שונים מהארון אלא לכאלו שכבר מגדירות את עצמן כלסביות. ואת יודעת מה, יש כאלו שחושבות שלמרות שאינן חיות כלסביות הן יכולות ליעץ בעניני חיים כלסבית, אבל אפילו התגובה הזו שלך מוכיחה שאין זה נכון. לסבית שחיה מחוץ לארון 10 שנים כבר ענתה אינספור פעמים לשאלות "איך גילית שאת לסבית" "מה אמרו במשפחה שלך" וכו' באמת כשאת עשר שנים מחוץ לארון שאלת "איך יצאתי מהארון" היא היסטוריה ישנה, יש לך בעיות אחרות לגמרי, שמתלבטת לא יכולה לדמיין, ובטח לא אישה שנשואה לגבר ויש לה ממנו ילדים. לסביות שחיות מחוץ לארון לא חושבות שלסביות מוכנות לשכב בנוכחות הבעל של אחת מהן לסביות שחיות מחוץ לארון קוראות לעצמן לסביות לסביות שחיות מחוץ לארון מבינות שלא כל הנשים חייבות לעמוד בסטדנרטים של יופי לפי התרבות השלטת, ושנשיות זה הרגשה ולא גובה של עקבים. לסביות שחיות מחוץ לארון יודעות שאי אפשר לחיות בלי דגלים, עצם החיים שלנו כזוג לסביות הוא דגל בעיני הרבה אנשים. אישה שגרושה מגבר, שחיה כגרושה, שמקיימת לכל היותר רומנים בתוך הבית שלה, אין לה מושג מה זה להתמודד עם המשפחה המורחבת, מה זה להתלבט לגבי הבאת ילדים לעולם, מה זה לשאול שאלות על רכישת דירה יחד במדינה שבה אין לך זכויות של זוג. ולכן יש צורך בהפרדה כל קבוצה, כמו בכל פורום, תקבל את המענה שלה
פורום זה נועד לתת מענה לנשים שמגדירות את עצמן לסביות. לא יעלה על הדעת, לא יעלה על הדעת, שבפורום לסביות נשים יסרבו להגדיר את עצמן לסביות. אם זה המצב- אז הפורום הזה לא נועד עבורן. נשים שמרגישות צורך לקבל תמיכה בהתלבטויותהן ובתהליך היציאה מהארון שלהן, או שמגדירות את עצמן בי, מתנסה, סקרנית דוסטרייטית או כל הגדרה אחרת, יכולות להיכנס לכל פורום אחר (הרי היתה מי שהגדירה את הפורומים כ"סלון נעים" ולדבר שם. אין סיבה שיהיו דווקא בפורום שנועד ללסביות. אני מאמינה שכל אחת תוכל למצוא את הפורום המתאים לה, או להתשכן בפורום אחר שהוא סלון חביב עבורה, או לבקש לפתוח סלון עבור נשים במצבה) כל לסבית באשר היא תתקבל פה בברכה שירשורים בנושאים הקשורים לאורח החיים הלסבי יתקבלו בברכה זה נושא הפורום וכך הוא ישאר שיהיה בהצלחה לכולנו