דיעות והבנות

s h o o s h a

New member
דיעות והבנות

בהמשך לשרשור מרובה הודעות ודעות (ואשר תוכנו אינו נוגע לשרשור בו אני "פוצחת" עתה) הריני מבקשת להעלות לדיון את נושא הבעת הדעות, החופש להביע דעה והדרך שיש "לנקוט" בתגובה לה. מנסה אני לומר כי לכל אחד ואחת מאיתנו החופש והאפשרות להביע את אשר על לבו וכמובן שתגובתו היא אישית לו. חשוב לציין ולהדגיש כי דעה של איש אינה נכפית על אחרים, אינה מחייבת אותם ואין כל אונס, מלכתחילה לקרוא תגובה שנדמה כי תהיה לא "נעימה לעיניו". ועוד אומר, כי מרגע שהודעה ו/או תגובה עלתה לאוויר, היא חשופה להודעות ו/או תגובות מכל מיני סוגים אך מן הראוי שכולן יזכו למידה של "כבוד" ולא להצלפות וניסיונות לפגוע ב"גופו" של הכותב. אוסיף כי אם הכותב מדגיש כי מדובר בדעתו, בטעמו, ובהבנתו, הרי ברור שאין בדבריו כל ניסיון לעלוב באחר או להלבין את פניו ברבים. לדעתי, על כל כותב לנהוג באותו האופן, במידת הכבוד הראויה בין אדם לאדם. מרגע שדיון הופך לזירת התגוששות ותגובות הופכות להיות בעלות אופי אישי וכלי ניגוח של אחד בשני, הרי שזהו, לדעתי האישית בלבד "מתכון" בטוח לערעור יסודות הבית הזה (כמו גם כל בית אחר). יקומו ויאמרו אחדים - להד"מ ואומר להם בחזרה - היו דברים ... (ולא אוסיף) מקווה שהצלחתי להעביר את דעתי בנושא באופן שלא פגע או עלב במי מהמשתתפים. מאחלת לכולנו יום יפה, שטוף שמש ופחות קר

sovlanit

New member
S H O O S A אמת ויציב.וזה

מתאים לכל בית ולכל אדם... תודה שהארת את עיני.

באותו הקשר בזווית אישית

מגבלות הוירטואליות וכשלא מכירים באופן אישי את חברי/ות הפורום הכתיבה שהיא הכלי היחידי מאוד מקשה להבנת דברים.לכן לפני שכותבים צריך לחשוב פעמיים איך לסגנן והתגובות צריכות ברורות בגלל שמשמעות לפעמים תופסת כיוונים לא נכונים.אני לפעמים נפגע מתגובות למרות שאין בהם משהו אישי אבל איך אומרים:מילים,מילים. שוש יפה שהעלית נושא זה שבדוואי כולם/ן חשים אותו דבר.

חייבת לומר לך אביר

כי דווקא בגלל שלא מכירים לפעמים קל יותר לראות את הדברים באופן ניטרלי, אין כאן כל רצון לפגוע או להעליב אלה להראות פאן אחר... יותר מכך ,כל אחד בתגובתו לוקח את הדברים למקום שלו לפעמים התגובות מתאימות לעיתים לא אך אף פעם אל לנו להפגע כיוון שלטעמי אין כוונתו של אף אחד כאן לפגוע.

antigone

New member
מסכימה עם כל מילה, כל אחד

מבין שיש כללים ואתיקה מסוימת והכי חשוב הוא לשמור על כבוד האדם, אנחנו בוודאי לא צוות השופטים ואיש אינו יושב על ספסל הנאשמים .... המטרה היא לייעץ, לעודד, להראות לכותב פאן אחר לראיה שלו , ואם הצלחנו , דיינו... שיהיה יום כתום לכולכם!!!

../images/Emo45.gif

ובמילה אחת סובלנות אני אישית מאמינה שפתיחות לרעיונות חדשים לדרכי חשיבה שונות יכולה רק להועיל לא חייבים להסכים עם כל דבר אבל שווה לפתוח את הראש... אין מקום להעלבות אישיות, אין גם מקום להעלבויות זו דעתי

למעלה