דיסק Vs הופעה

itaihasid

New member
דיסק Vs הופעה

אז אחרי הרבה זמן שיש לי בראש את הרעיון הזה הגיע הגרסא מוואלה ל"על קו העימות" והכריחה אותי להוציא את זה החוצה.. יש כמה שירים שבהופעה הם הרבה יותר טובים מאשר בדיסק (אני מקווה ש"על קו העימות" לא יהפוך לאחד כזה..) בוא נעשה פה את השיר הנבחר של הפורום שלשמוע אותו בהופעה זה יותר טובה מלהאזין לו בבית (הגירסא של הדיסק פחות מוצלחת מההופעה) ואני אתחיל: לדעתי השיר "קיץ" הוא מלך הפחות טובים בדיסק.. בדיסק אני ממש לא נהנה ממנו אבל בהופעות ערן מצליח להחדיר לשיר כל כך הרבה מעצמו וכל כך הרבה אנרגיות שהופכות את השיר הזה לדעתי למלך הגרסאות הלא טובות..

1Reebok

New member
תלוי.

אני מעדיף את גרסת רביעיית מסנר על כל גרסה אחרת ששמעתי - אפילו יותר מהגרסה של יוני בלוך.. קיץ, לטעמי, אינו שיר שראוי לאנרגיות של כסאח, אלא לשקט, רוגע ושלווה.. שיוכלו להיטיב בהעברת מהות השיר, הרומנטיקה, האהבה ההדדית, ומשפט המחץ: "את יכולה להיות האמא של הבן שלי". עם אנרגיות של דיסטורשן-באס-תופים-צעקות המשפט הזה מאבד לחלוטין מערכו, ומגיע לרמה של ילדה בת ארבע-עשרה שצועקת לזמר האהוב עליה "תעשה לי ילד".. אני בכלל לא כל כך אוהב הופעות אנרגטיות של רוק. אני מעדיף הופעות שקטות יותר, שהמוזיקה לוקחת את הקצב של עצמה. בגלל זה אני מעדיף הופעה של רביעיית מסנר, או מופע הג'אז שעדי רנרט עיבד לערן, או מופע של ערן עם פסנתר, כמו יוני או שבן
למרות שגם שבן ויוני מדי פעם מצליחים למצות אנרגיות מהופעת פסנתר. אז רוב השירים בהופעות, אני פחות נהנה מהם מבדיסק, מכיוון שבדיסק הדגש הוא יותר על המוזיקליות, ובהופעה הדגש הוא חזק מאוד על הפרפורמריות.. פרט למופעים מיוחדים, כפי שאמרתי, ובמיוחד של רביעיית מסנר, מהם נהניתי יותר מבכל המופעים של ערן. באס-תופים-גיטרה פשוט לא עושה לי את זה כל כך.

רטוב וחם רטוב וחם רטוב וחם רטוב וחם

ביצוע לייב מטורף שעולה בכמה רמות על המקור (שגם הוא דגול)

רבעיית מסנר...

אין ספק שהביצוע שלהם מגניב ומיוחד נורא,וכל פעם אני נהנת לשמוע את רטוב וחם.

שלמונזה

New member
יש הרבה כאלה ../images/Emo168.gif

במיוחד מבחינתי עלבון ורטוב וחם ולא ברור לי איך הג'ינס הנמוכים הולכים להתשלב בגרסת אולפן, לא חושבת שזה יכול להתעלות על גרסת ההופעה. ממש מחכה לראות מה יהיה.

NY STEEL

New member
אין ספק שעלבון...

אחד השירים האהובים עלי גם בלי קשר..

galileo5000

New member
הוא והיא

התחלתי לאהוב את השיר רק אחרי ששמעתי אותו בגירסת גיטרה וצ'לו יחד עם מסנר.. אבל עכשיו אני גם אוהב את הגירסת אולפן..(אבל רק בזכות הגירסה החיה).

למעלה