הכי חשוב זה להיות כנה עם הצרכים שלך.
א. אני עובד עם 2 ניידים (שתיהם של דל) אחד עם מעבד i5 4310u עם 16 גיגה בייט ראם וכונן SSD של 250 גיגה בייט (בעבודה) וזה מספיק לי. השני עם מעבד קצת יותר בשרני עם אותם הפרמטרים. על הראשון וינדוס 7 ואני מריץ במקביל 2-3 מופעים של ויזואל סטודיו, outlook, slack, lync ועוד כל מיני דברים יחסית קטנים כמו source tree, לפעמים הוא מגמגם ב99% מהזמן הוא מספק את הסחורה. (דגם e7240 שעבר שיפצור בחברה). השני מריץ לינוקס והוא סוס עבודה לא קטן.
ב. באופן כללי SSD הוא טוב כי הטעינה של דברים פשוט יותר מהירה. אבל, לשימושים מקצועיים בלבד, האמת, אפשר גם בלי SSD ואפשר גם בלי i7, לא חובה להתפנק.
ג. למרות הנאמר בסעיף 2 - השאיפה שלך צריכה להיות לקבל את ההכי הרבה bang for the buck.
ד. לרוב (לא בכל הדגמים) אפשר בקלות להחליף את הכונן הקשיח המכאני בכונן SSD (שאפשר לקנות ביחסית זול בחו"ל או באילת)
ה. לרוב אי אפשר להחליף מעבדים בנייד (אני יודע שבחלק ממחשבי dell מסדרת latitude ו vostro זה אפשרי)
קחי בחשבון שמחשב גיימינג כלשהו יהיה יקר יחסית למחשב שמוגדר כמחשב "עבודה" אבל לרוב יהיה עם specs משמעותית יותר טובים ויחזיק מעמד שנים קדימה (כלומר לרוב יותר bang for the buck).
מניסיון אישי, יש לי מחשב alienware m14xR1, הרחבתי לו זיכרון ל16 גיגה בייט (לא החלפתי לSSD). שירת אותי 5 שנים כמחשב למטרות לימודים, למטרות עבודה ולמטרות משחקים, ועדיין משמש אותי לצרכים קצת יותר צנועים (הוחלף על ידי מחשב שולחני)
כמובן כל הנאמר לעיל הוא דעתי האישית