מה זה משנה?
כשכתוב 7" יש יצרנים שמתכוונים לדיסק 180 ויש כאלה שמתכוונים ל-185 (וגם 190 ראיתי כבר) אבל עם רוב הדיסקים כיום שאינם ממש עגולים דיוק של מילימטר אחד לפה ולשם לא ניתן למדידה. בכל מקרה מידות הקליפרים של רוב היצרנים הן זהות ומה שמשפיע על קוטר הדיסקים זה המתאמים בלבד, אין שום מניעה להשתמש במתאם של יצרן אחר ואם אתה לא מצליח להשיג דיסק מתאים בגודל מסויים אולי יותר פשוט יהיה לחפש מתאמים על פי הדיסקים שבידיך ולא להפך. בכל מקרה אני חושב שהשאלה היותר חשובה היא האם אותם 2 מילימטר בכלל מהווים בעיה? מה שקובע פה הוא ההתאמה בין שטח המגע של הרפידות לבין שטח פני הדיסק וכאן אני רואה שלוש אפשרויות: - שטח הדיסק מכסה את כל שטח הרפידה אז אין מה לדאוג וכנראה שהכל יעבוד בסדר - פני הדיסק מתאימים בדיוק לרוחב פני הרפידות ואז אותם שני מילימטר הבדל הם באמת קריטיים. במקרה כזה במקום להחליף דיסק הייתי מנסה להוסיף קצת ספייסרים למתאם שירחיקו את הקליפר וימקמו אותו במקום הנכון מול הדיסק. - רוחב פני הרפידות גדול מזה של הדיסק ואז באמת עלולה להיות בעיה כשהרפידות יתחילו להשחק, במקרה כזה אולי כדאי לשקול את החלפת הדיסק אם כי אתה תמיד יכול לנסות ולטפל בזה בעתיד אם זה באמת מפריע.