דיסק 180

yoram518

New member
דיסק 180

ברשותי דיסק 180 מ"מ והרפידות אינן מגיעות לקצה הדיסק כ- 2 מ"מ הבדל היצרן ממליץ דיסק 7" שזה 178 מ"מ. האם יש מידה כזו ? או כולם מתכונים 7" = 180 מ"מ גם כך היה קשה למצוא 180 מ"מ סנטרלוק.

etal2

New member
מה זה משנה?

כשכתוב 7" יש יצרנים שמתכוונים לדיסק 180 ויש כאלה שמתכוונים ל-185 (וגם 190 ראיתי כבר) אבל עם רוב הדיסקים כיום שאינם ממש עגולים דיוק של מילימטר אחד לפה ולשם לא ניתן למדידה. בכל מקרה מידות הקליפרים של רוב היצרנים הן זהות ומה שמשפיע על קוטר הדיסקים זה המתאמים בלבד, אין שום מניעה להשתמש במתאם של יצרן אחר ואם אתה לא מצליח להשיג דיסק מתאים בגודל מסויים אולי יותר פשוט יהיה לחפש מתאמים על פי הדיסקים שבידיך ולא להפך. בכל מקרה אני חושב שהשאלה היותר חשובה היא האם אותם 2 מילימטר בכלל מהווים בעיה? מה שקובע פה הוא ההתאמה בין שטח המגע של הרפידות לבין שטח פני הדיסק וכאן אני רואה שלוש אפשרויות: - שטח הדיסק מכסה את כל שטח הרפידה אז אין מה לדאוג וכנראה שהכל יעבוד בסדר - פני הדיסק מתאימים בדיוק לרוחב פני הרפידות ואז אותם שני מילימטר הבדל הם באמת קריטיים. במקרה כזה במקום להחליף דיסק הייתי מנסה להוסיף קצת ספייסרים למתאם שירחיקו את הקליפר וימקמו אותו במקום הנכון מול הדיסק. - רוחב פני הרפידות גדול מזה של הדיסק ואז באמת עלולה להיות בעיה כשהרפידות יתחילו להשחק, במקרה כזה אולי כדאי לשקול את החלפת הדיסק אם כי אתה תמיד יכול לנסות ולטפל בזה בעתיד אם זה באמת מפריע.

yoram518

New member
גודל הדיסק

כן הרפידה לא מכסה את כל שטח המגע היא פולשת פנימה דיסק עם שטח מגע רחב יתר היה פותר את הבעיה אך לא מצאתי כזה (דיסק עם סנטרלוק) העצירה מצוינת אך היתה טובה יתר עם מגע מלא .

etal2

New member
זו אכן בעיה

כמו שכבר אמרתי אם הרפידה פולשת פנימה אתה יכול להוסיף ספייסרים למתאם\קליפר ולשפר את העניין. הבעייה האמיתית ברפידה שפולשת פנימה רק מתבטאת לאחר זמן. הבעיה היא שהרפידות נשחקות בצורה לא שווה והחלק הפנימי של הרפידה, זה שלא במגע קבוע עם הדיסק, כמעט לא נשחק. כשאותו חלק בולט מספיק מיתר הרפידה נוצר מצב שבזמן הבלימה הוא פוגע בצלעות הפנימיות של הרוטור ואז מתקבלת בלימה לא אחידה עם רעידות והרגשה של ABS. אם כבר עדיף שהרפידות יבלטו החוצה מהדיסק ולא פנימה אבל ברור שגם זה לא אידיאלי. על איזה ברקסים מדובר? מגורה אולי?

yoram518

New member
דיסק 180

צודק. הרפידה רחבה פולשת פנימה והצלעות משמשות כמשטח עצירה ויש הרגשה של ABS . הבעיה שהקליפר מחובר ישירות למזלג ספיסרים רק מזיזים ימינה שמאלה ואני צריך להזיז החוצה (מספר מילמטרים). הפתרון דיסק עם שטח מגע יותר גדול. לא מצאתי. גם את הדיסק הזה יצאה לי הנשמה למצוא (180 סנטרלוק) הקליפר של מגורה ג'ולי והמזלג TALAS FOX

etal2

New member
באמת בעיה

היה לי חבר עם בעיה דומה עם מגורה לואיס אבל אצלו עוד אפשר היה להחליף רוטור. במקרה שלך הדבר הכי טוב שאני יכול הציע זה לקנות מתאמים מ-centerlock ל-6 ברגים (אלו לדוגמה) ואז תוכל לשים רוטור מקורי של מגורה.

nintense

New member
אתה צריך להשתמש ברוטור מקורי....

של מגורה, שמגיע עם שטח מגע גדול יותר מבשימנו. ניתן לרכוש מתאם מסנטרלוק ל 6 חורים של פרובלם סולבר.

למעלה