דיסק/תוף

V o l a r e

New member
דיסק/תוף

שאלה טכנית: ממה שהבחנתי, בכל המקרים בהם יש לקטנוע בלם דיסק אחד (והשני תוף), הדיסק על הגלגל הקדמי. אם אני טועה, אשמח לתיקון. והשאלה היא מדוע? אם אני מבין נכון (וגם כאן אשמח לתיקונים), בלם דיסק הוא חזק יותר. אם כן, האם זה לא מסוכן לשים את הבלם החזק יותר דווקא על הגלגל הקדמי? האם זה לא מגביר את הסיכון להתהפך (סביב הגלגל הקדמי) בבלימת חירום? אני זוכר שכאשר למדתי לרכב על אופניים, אבא תמיד אמר לי לא להשתמש בבלם הקדמי, או בכל אופן לא רק בבלם הקדמי. והוא צדק (כמובן שהייתי חייב לבדוק!) תודה על הסבריכם המלומדים!

אהוד א1

New member
הבלם החשוב בדו"ג הוא הקדמי.

כמה חשוב? אם אתה יכול להתקין רק אחד באופנוע - וותר על האחורי,כזה חשוב. אני לא מכיר מישהו ש"התהפך סביב הגלגל הקדמי בבלימת חרום".כדי לעשות זאת ,מה שמכונה "סטופי", תדרש ליותר מרק בלימה חזקה (העברת המשקל קדימה ולמעלה מעל הכידון). מקסימום הנזק שיגרם מבלימה לא נכונה של הבלם הקדמי הוא נעילה של הגלגל,נעילה שתוביל לנפילה (על הצד,לא קדימה). כיוון שהבלם הקדמי הוא החשוב יותר היצרנים מתקינים שם את הבלם הטוב יותר.מבחינת עלויות התוף זול יותר ולכן יצרנים חסכנים יתקינו אותו מאחור. אביך טעה,אגב.

liadka

New member
זה גם מה שלימד אותי פעם מורה לנהיגה

כשלמדתי על 50 מעפן של דיאלים או FOX , אוליי זה נכון לאופניים או לדמויי אופניים כי אין חלוקת משקל נכונה ואם את בולם עם הקידמי אתה באמת עף קדימה. לגבי קטנועים מודרנים , הם בנויים בחלוקת משקל שונה והם גם שוקלים איזה 150 קילו בניגוד ל20 של אופניים ולכן זה לא קורה. ולכן כשעשיתי שיעורים על כבד אומרים לך שחייבים לעצור עם 2 הבלמים

V o l a r e

New member
למדתי!

תארתי לי שיש לזה סיבה מבוססת! תודה! לגבי אבי, הוא כן צדק בקשר לאופניים. אמרתי לכם שהיתי חייב לבדוק אותו, ואכן עפתי קדימה. נכון, אני מניח שאכן המשקל הכבד של המנוע, שממוקם בחלק האחורי של הקטנועים, בהחלט מונע תסריט כזה... כל טוב!

אהוד א1

New member
למדת משהו לא נכון.../images/Emo18.gif

עקרון הבלימה זהה גם באופניים ואפילו באופנוע בו המנוע לא נמצא על החלק האחורי (כמו בקטנוע). עפת קדימה? אינך בולם טוב ואתה זקוק לאימון נוסף,שום דבר מעבר לכך.

micmuk

New member
בתור אחת שגדלה בעיר של אופניים

תנחשו באיזה עיר.... מנגנון הבלימההוא דומה אבל שונה. מי שאומר שבאופניים לא בולמים עם בלם קידמי - צודק ! ומי שאומר על דו"ג שהבלם העיקרי הוא דווקא הקדמי - צודק לא פחות. ההבדל העיקרי נובע ממשקל ומשווי משקל. בדו"ג רוב המשקל בא מכיוון הכלי ולכן לכלי עצמו יש שיווי משקל ובאופניים המשקל הוא זניח ומה שקובע הוא משקל האדם, והשיווי משקל נובע מהשיווי משקל של הרוכב. (יו, זה נשמע מסורבל) בכל אופן, בתור אחת שנסעה באופנים מגיל אפס עד אחרי הצבא בהחלט הייתי צריכה להפנים ולהתרגל לעובדה שבדו"ג כדאי ואף רצוי לבלום עם הבלם הקדמי מה שהיה כלל ברזל "לא לעשות" באופניים.

Mr. Pooh

New member
../images/Emo31.gif

הטיעון שלך נכון אולי לתקופה כשהיינו בני 5 ושקלנו כמשקל האופניים, בערך. בתור רוכב אופניים אני יכול להגיד בלב שלם שאת רוב הבלימות אני מבצע עם הבלם הקדמי. גם בעיר וגם בשטח.

deri2005

New member
לא אמורים לבלום עם שני הבלמים ביחד

זה מה שלימדו אותי. זה כמעט הדבר היחיד שיצא מהפה של המורה שלי, בחמשתה שעורים שלקחתי...

אהוד א1

New member
בניגוד ל"מורה" לנהיגה ואביך...

סתם אחד,גידי פרדר,מדריך הרכיבה הכי וותיק ומקצועי בארץ,מסביר לכם למה אתם טועים. ללמוד זה מצויין,צריך רק לדעת ממי.

micmuk

New member
איך אתה תמיד מביא לנו אותה במחקרים מוכחים

חייבת (אבל חייבת) לפרגן בפומבי !! אוהבת את ההודעות העינייניות והעוזרות שלך
מיקמוק

Mr. Pooh

New member
קטנוניות קוראים לזה,

זה מאפיין אנשים בעלי אברים קטנים.

אהוד א1

New member
צודק,אבל...

השאלה היא איך אתה יודע מה גודל האיבר שלי.אני את התשובה יודע,אתה בטוח שאתה רוצה שכולם כאן ידעו?

למעלה