דיסק-קלאב

Caraya

New member
דיסק-קלאב

מישהו הזמין מהם פעם? אפשר לסמוך עליהם?

epitaph

New member
לא הזמנתי מהם אף פעם...

אבל מהיכרות שלי עם החנויות שלהם הם מהימנים ואם היית שואל אותי אז גם הייתי סומך עליהם גם בהזמנות, אחרי הכל הם עסק מאורגן ולא רק אתר באינטרנט שאתה לא יודע מי עומד מאחוריו. (למרות שיש גם מספיק אתרים מהימנים באינטרנט)

your ballerina

New member
ניראה לי שכן

חברה שלי פעם הזמינה מהם.. והיא ניראה לי עדיין ממשיכה להזמין מהם..:)

LEATHER REBEL

New member
זו חנות המוסיקה הקרובה ביותר לביתי

אני אישית חושב שהם אחלה כל עוד אנו מדברים על פריטים שנמצאים בחנות ברגע שאתה מבקר שם, אבל מנסיוני האישי אומר לך שבזמנו לקח וואחד זמן מרגע ההזמנה שלי ועד שדברים בוצעו בפועל... אבל זה היה בגלל שמי שהתעסק עם ההזמנה היה אחד שלא מבין... שחשב שהוא דווקא מבין. היה גם דיסק -ישראלי- שפעם הזמנתי מהם, ולדבריהם "בחברת התקליטים לא מחזיקים במלאי"... וככה האמנתי, עד שמצאתי עותק של הדיסק בחנות בעיר אחרת. האם החברה מייצרת עבור החנות האחרת בלבד? שאלה זו נותרה בלתי פתורה. בשורה התחתונה: המבחר בחנות הוא יפה מאד וגם זול למדי, הרבה יותר מבחנויות אחרות באותו סדר גודל... אבל אם הזמנת משהו שאין שם ואחרי חודש זה לא מגיע, אני מציע שלא תסתמך יותר מדי על דיבורים בסגנון "למפיץ אין במלאי". פשוט תזמין במקום אחר. וזה נכון -במיוחד- בנוגע לדיסק RED של קינג קרימזון, ששמעתי כבר סיפורים על כך שהוא "לא מיוצר יותר", ובאופן לא מפתיע, בחברת הליקון מ-כ-ח-י-ש-י-ם. לפעמים פשוט בעל החנות לא רוצה להחזיק פריט כלשהוא במלאי, מסיבותיו הוא, אך לא מוכן לומר את הסיבה האמיתית לכך. אבל הי, זה לא רק בדיסק קלאב.

epitaph

New member
בקשר לרד...

שמעתי את זה בעוד חנויות שראיתי כשבבת אחת נראה כאילו כולם התרוקנו מאלבומים של קרימזון (והיתה תקופה נהדרת לפני כמה שנים שהיה קל למצוא את כל אלבומי האולפן ועוד). תכלס, במקרה של קרימזון הכי עדיף לקנות מהאתר של DGM, הזמנתי מהם בעבר וממש לא הצטערתי על זה, גם המשלוח עצמו היה מאוד מהיר (לקח לו משהו כמו שבוע להגיע אליי).

LEATHER REBEL

New member
אתה רואה...

שום אלבום של קרימזון לא הפסיק להיות מיוצר, פשוט לבעלי חנויות אין אינטרס להחזיק אלבומים של קרימזון. בחנות "פיקדילי" (זצ"ל) בת"א אמרו לי בשנות ה 90 את אותו דבר לגבי אלבומים של בלק סבאת' (זה היה לפני ש CASTLE עשו את הרימאסטרים), כשההוצאות האמריקאיות נשמעו טוב יותר מהבריטיות. אמר לי הבעלבית "אין להשיג יותר את ההוצאות האמריקאיות", ובתגובה שלפתי לו "אז הם מייצרים את זה במיוחד עבור חנויות אחרות? לא נראה לי". הוא פשוט לא רצה להחזיק אצלו פריטים כאלה, ונראה היה לו שכול הקונים הפוטנציאליים יקנו את הסיפור של "לא מיוצר". מן הסתם אני לא קניתי את הסיפור. אמנם זה היה לפני עידן האינטרנט, אבל כבר אז היו דרכים לברר את האמת.

LEATHER REBEL

New member
בטח שאתה לא אמרת, אבל אחרים...

הודעה בנוסח "לא מייצרים יותר את RED" יצא לי לקרוא כבר כמה וכמה פעמים, בין אם כאן ובין אם בפורומים אחרים... ותמיד ניתנת אותה התשובה. לו לאחרים היה זיכרון כמו שלי, לא היו צריכים למחזר.

Anuerysm

New member
הנה הסיפור המלא

זה בזמן אמת התגלה לי החברה של רוברט פריפ שברשותה מוחזקים כל האלבומים של קינג קרימזון נכנסה לחובות או משהו כזה והיתה צריכה כסף אז המחירים של האלבומים עלו ב25 אחוז ככה שהרבה מדינות הפסיקו ליבא אותם כי זה פשוט לא משתלם ביום שזה קרה הספקתי לגרד את Red האחרון כנראה שנמכר בישראל אחרי שחיפשתי עם חבר שלי בקרוב ל20 חנויות את הסיפור סיפרו לי כל מיני מוכרים בחלקים, את המלא סיפר לי המוכר בחנות "קצת אחרת" בדיזינגוף ששם גם קניתי את רד (ב70 שקל..).

Anuerysm

New member
גם לפני הדבר הזה

האלבום רד נמכר במסגרת דובדבן במחיר מתוק ב40 שקל.

Anuerysm

New member
ודבר אחד אחרון ../images/Emo122.gif

אין דה קורט נמכר כרגיל גם היום.

LEATHER REBEL

New member
שמועה עלובה כמו כל השמועות

שום קשיים כספיים ושום נעליים. רוברט פריפ הוא מולטי מליונר! מה ש"התגלה" לך זה לא אמת כי אם שמועה עלובה. באינטרנט אפשר למצוא את כל כל כל האלבומים! שום אלבום לא אזל ושום נעליים! זה בסך הכל עוד שיטה של מוכרים בכדי לשכנע אותך לקנות. אז מה, בשביל "אמזון" ושאר חנויות האינטרנט הם -כן מייצרים- ורק עבור ישראל הם לא? נו, בחייך! לי אישית ניסו פעם ופעמיים למכור שטויות כאלה. זה כבר לא יצליח. אין בחנות? זה כי לא רוצים להחזיק. נקודה!

לפי רמת היגיון זה די הגיוני

אחרי הכל יש מלא דיסקים ואלבומים שלא מיבאים לארץ או הפסיקו ליבא. אני לא רואה סיבה למה לא ירצו למכור לך ולהמציא לך סיפורים שאין, הרי כל מוכר רוצה למכור את הדיסקים שיש לו, אפילו אם הם הכי גרועים או מזוייפים.

LEATHER REBEL

New member
אתה תתפלא...

אתה תתפלא כמה בעלי חנויות (שהם לא תמיד המוכרים) אינם מחזיקים במלאי דברים, מסיבות המובנות רק להם.

Anuerysm

New member
תסביר אחרת

את זה שלכל החנויות אין את זה פתאום וכל החנויות מספרות לי סיפור באותו סגנון ודווקא החנות שכן היה לה את האלבום סיפרה לי את הסיפור האמיתי

LEATHER REBEL

New member
לא! אתה תסביר לי...

איך זה שכבל חנויות נאינטרנט יש את זה והם מעולם לא שמעו את אותה השמועה?

epitaph

New member
יש גם חנויות אינטרנט בישראל...

ג'אזיס לדוגמה, גם MIO בזמנו היו לייבל עם חנות מקוונת אאל"ט.

LEATHER REBEL

New member
כן! קצת אחרת

חנות "קצת אחרת"! בדקתי את האתר שלהם... הם מחזיקים עדיין בכל הדיסקים של קרימזון שבחנויות אחרות טוענים ש"אזל". איזה קטע, אה? אז מה, מייצרים אך ורק בשבילם? אגב, מי שילך לשם ברגל (זה במרכז ת"א) יחסוך את דמי המשלוח בדואר. בלי שום קשר, שוב פעם שמעתי היום ממישהו את אותה שמועה לגבי קרימזון והדיסקים ש"אזלו". שום אזל ושום נעליים, פשוט, תמיד יהיה הפראייר התורן שיאמין.

LEATHER REBEL

New member
ועוד משהו חשוב

"לא מייבאים" אין פירושו "אזל" או "נדיר" וגם לא "הפסיקו לייצר". מה זה כן? זה אומר שליבואן אין חשק להחזיק במלאי. מה עושים כשנקלעים למצב כזה? אפשר לקנות באינטרנט עם כרטיס אשראי בין לאומי. אתה תתפלא כמה דברים שמפיצים בישראל טענו ש"לא קיים יותר" ממשיכים באופן "מוזר" להימכר ע"י חנויות אינטרנט... כפי שכבר הסברתי בפוסט אחר בשרשור זה. אני אישית מצאתי, שהדרך הטובה ביותר לאימות אינפורמציה היא באמצעות שליחת אימייל לחברות. החברות הענקיות הן מן הסתם לא אופציה, אבל לייבלים כמו REPERTOIRE ו AKARMA ישמחו גם ישמחו לענות על כל שאלה, ואם הם אומרים לך באימייל שאין, אז -לזה- אפשר להאמין. את האימייל של שתי החברות ניתן למצוא באתרי האינטרנט שלהם. לא להתעצל! ועוד אנקדוטה: בכל שנה נפוצה שמועה שחברת REPERTOIRE נמצאת בקשיים, ושכל הקטלוג שלהם עבר ל AKARMA... דבר ששתי החברות מכחישות בעקביות! למה ממשיכים להפיץ את השמועה? כי ת-מיד יש את הטמבל התורן שיאמין.

למעלה