דיסק מאוורר

CoupeT

New member
דיסק מאוורר

כמו בבוקסטר S לדוגמא ? האם ניתן להחליף את בלמי הדיסק בפיאט קופה לכאלו ? איזה קיימים בשוק ומה היתרונות (ללא קשר לעלות האסטרונומית) בתודה מראש חן.

B.M.F

New member
תלוי במידות הקליפר.

אני משוכנע שבפיאט קופה, ישנם דיסקים מאווררים בסרן הקדמי. לא בטוח לגבי הסרן האחורי. בכל מקרה - במקרה הכי גרוע, אם אתה ממש רוצה דיסקים מאווררים גם בסרן האחורי, ישנה אפשרות להחליף את הקליפרים.

© DrorZi

New member
ולמה אתה רוצה כזה ../images/Emo35.gif

שיפור בדיסקים לא נעשה ע"י הפיכתם למחוררים, זה נראה יותר יפה אבל לא בטוח שזה אופה יותר... ראיתי סט מדהים של טרוקס ל 306 .... אני רוצה
דרור זי.

CoupeT

New member
דרור

קודם כל פיספסתי , מזל טוב (כן אני יודע עבר שבוע) , מה שאני לא מבין ולכן שאלתי הוא האם החורים בדיסקים (כמו בבוקסטר S) הם מה שנקרא דיסק "מאוורר" , ומה היתרונות שלהם על פני דיסקים "לא מחוררים" ? , השאלה השניה היא , במצב נוכחי שאין לי ברכב בלמי דיסק(אלא תוף) בסרן האחורי , האם ניתן להתקין כאלו גם באחורי ? בסיבוב שעשו לי שבוע שעבר בבוקסטר (לא , אין לי חברים טובים עם אוטו כזה לצערי ) התרשמתי עמוקות מהבלימה , במקביל הבלימה ברכב שלי היא טובה מאוד ואני מרוצה ממנה אבל זה לא היה אותו דבר .ושמתי לב שלבוקסטר היו בלמי דיסק "מחוררים" בשני הסרנים ....

שי ©

New member
בפיאט קופה יש דיסקים גם מאחור

לגבי ההבדלים בין הסוגים, ראה הודעתו של ג´רמי. שי

sronis

New member
תראה, יש בלמים מאווררים ומחוררים

זה לא אותו הדבר. מאווררים זה בעצם דיסק כפול, כאשר יש רווח קטן בין שני הדיסקים שדרכו נכנס האוויר (hence מאווררים
), מחוררים זה מה שראית בבוקסטר - פשוט חורים מפוזרים על הדיסקים, כאשר הם תורמים גם להוצאת חומרים לא רצויים מאזור הדיסקים והרפידות, גם עוזרים באיוורור וגם עוד דבר או שניים שאני ממש מתבייש שאני לא זוכר אותם כי נכתב עליהם ממש לא מזמן כאן בפורום (או שזה היה ב-YNET?) אני יודע שדיסקים מחוררים זה לא ממש מחויב במכונית ספורטיבית, אם הם מאווררים זה מספיק (חורים חשובים יותר באופנועים מן הסתם) אבל מוזר לי שאצלך יש תופים מאחורה - במכונית כזאת? לא נשמע הגיוני ב-כ-ל-ל... רוני

© DrorZi

New member
תוף ../images/Emo35.gif אין סיכוי.

בטמפרה 94 היו לי 4 דיסקים (שני ליטר) לגבי הבלימה של הבוקסטר, פורש ידועים במערכות בלימה המעולות שלהם ולכן אני לא מתפלא שהתרשמת. רוני, הדיון על החורים היה פה, ההסבר היה שהחורים והחריצים עוזרים בפינוי מים והעזרה שלהם בקירור הוא אפסי. בקיצור זה לא חייב להיות מחורר כדי להיות טוב, נסה למצוא את מה שאתה צריך באתר של טרוקס.
דרור זי.

CoupeT

New member
בדקתי וממה שראיתי

הדיסקים הקדמיים (סרן קדמי?) הם "כפולים" כלומר מאווררים , אמת , אבל האחוריים , אינם כפולים , קטנים יותר ואינם מאותו חומר , יתכן ורק מקדימה יש לי באוטו בולמי דיסק מתוצרת בראמבו ומאחורה דיסק רגיל ("לא מאוורר") , מדוע יש להם צבע משופשף (לאחוריים) כמו מין סגסוגת כזו , סיבית סליחה על הביטוי הלא מתאים... חן - שמתחיל לחשוד בצמד ה"אחוריים".

חיים_K

New member
תשובה

זו אכן התצורה המקובלת: דיסקים מאווררים מקדימה ורגילים מאחורה. כנראה שגם האחוריים מתוצרת ברמבו. ברמבו מייצרים גם דיסקים פשוטים. עיקר העומס בזמן בלימה נופל על הסרן הקדמי, ולכן אלה הבלמים החזקים יותר. האחוריים שלך כנראה די שחוקים ולכן נראים לא חלקים ומבריקים. שווה בדיקה בטיפול הקרוב.

גרמי

New member
התבלבלת בין מחוררים למאווררים....

מאווררים זה כשהדיסק הוא בעצם כפול, ובין שני המשטחים החיצוניים יש חלל עם צלעות שמזרימות אוויר בין המשטחים על מנת לקרר אותם גם מהצד הפנימי (הכפלה של השטח לפיזור החום). בדיסקים מחוררים יש אמנם הגדלה של שטח הפנים שמשפר את קירור הדיסקים, אבל רק באמצעות דפנות הקדחים. הקדחים גם מסייעים בפינוי לכלוכים ומים מפני הדיסק (כנ"ל חריצים על פני הדיסק)

ford prefect

New member
עוד שאלה בקשר לבלמים

האם יכול להיות שבגלל שהבלמים נחלשו קצת , הABS נכנס לפעולה יותר מוקדם? או שרק נדמה לי? בזמן האחרון אני מרגיש שהבלמים נחלשו מבעבר, ובנוסף אני מרגיש שמערכת הABS נכנסת לפעולה מוקדם מהצפוי. האם יש קשר?

© DrorZi

New member
דווקא היתי מהמר שהצמיגים כבר לא משה

ו הם תופסים פחות את הכביש (יבשים) ומחליקים עליו יותר מהר מה שמקל על הברקס לנעול גלגל ולהכניס את ה ABS מוקדם משהיית רגיל
דרור זי

למעלה