דיסק או תוף?

gs500dudu

New member
דיסק או תוף?

זה לא שאלה על מוזיקה, זה שאלה על בלמים!
מה עדיף? למה? כמה? איך? תודה!!

™©®

New member
../images/Emo31.gif

דדוקא בלמי תוף עדיפים. 1. הם סגורים - דבר שמונע כניסת לכלוך לרפידות. 2. יותר בטוחים - בלמי תוף לא ננעלים בקלות כמו בלמי דיסק. 3. תחזוקה קלה הרבה יותר!

אתה מחפש משהו שיעצור...

לא שיהיה זול לתחזוקה. רפידות דיסק נוגעות תמיד בדיסק ולכן לא ייכנס לכלוך , אלא אם תחליט לשחות בירקון. לגבי לא ננעלים - המממ.... הם בקושי עוצרים , איך ינעלו? הם מתחממים מהר מאוד ומאבדים את היעילות , ולאופנוע מהיר זה לא טוב. רגש - אין בבלמי תוף "רגילים".

™©®

New member
לא ממש נכון!

אני מחפש את האיזון בין משהו שיעצור לבין משהו שלא ישחט לי את הכיס. עוד יתרונות שאני מוצא בבלם תוף מול בלם דיסק : 1) הרוכב יכול לכוונן את מתיחת הבלם לפי אופי רכיבתו (בניגוד לדיסק ששם משאבת השמן עושה את זה אוטומטית) 2) הסנדלים אורכים יותר מרפידות הדיסק, מה שנותן שטח פנים גדול יותר עם התוף ומעצים משמעותית את הבלימה 3) אין פחד שבאמצע נסיעה יקרע צינור נוזל בלם ותאבד את הבלם האחורי 4) אין בלאי במוט המעביר מהרגלית לדיסק כמו שצינורות בלם מתרחבים עם הזמן ומאבדים מהאפקטיביות שלהם 5) בפירוק של הגלגל, אין פחד שבלחיצת בלם הרפידות יסגרו אחת על השניה מה שמחייב פתיחת כוסית נוזל הבלם והוצאת אויר עודף מהמערכת שמצריך התערבות מוסך למי שלא מקצועי בנושא 6) בלם תוף לא ניתן לנסר כמו דיסק כשמנסים לגנוב את האופנוע 7) על בלם תוף אין סיכוי שתשכח מנעול דיסק ותעקם את הדיסק. 8)הדראם סגור מכל הכיוונים, כך שגם אם מתפרקת מערכת הבלם כל החלקים נשארים בתוך הדראם ולא הולכים לאיבוד לאורך הדרך. נראה לי שהעובדות מדברות בעד עצמם!!

נהגוס1

New member
איזה יופי האינטרנט הזה....

אח... תענוג... כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה. נפלא

איזה רמה, איזה ידע, איזו התמצאות

פשוט מאלף, כנראה שפה ממש בונים על זה שיבואו חכמי הפורום כדי לתקן את כולם.

../images/Emo31.gif אם אין לך מה לתרום , אל תכתוב

אתה לא צריך להפגין נוכחות בפורום כדי שיקחו אותך ברצינות. לא ראיתי את דעתך בעניין.

נתן.ל

New member
../images/Emo45.gif הכל נכון

חוץ מן העובדה הפשוטה שבאופנועים בלמי תוף הם המיושנים והפחות עדיפים. עובדה היא שבלמי דיסק בולמים הרבה יותר טוב. אגב, בקשר ל-6 ... הממממ...

אוקיי , נפרט לפי הנק' שלך:

1. לכוון? בבלם דיסק יש רגש בידית , לחיצה ע"פ הצורך. 2. העצירה גם מושפעת מאיכות החומר ולא משטח המגע , בדיסק אתה יכול לשנות גם את סוג הדיסקים וגם את סודי הרפידות. 3. קרעים? יכול באותה מידה להקרע גם כבל המתכת של הבלם. 4. ההתרחבות איננה משמעותית כל כך , יש רגש בבלם ולכן אתה מרגיש אם מהו לא טוב , והמחיר של ההחלפה איננו כל כך משמעותי , לא כזה ששוה לוותר על איכות בלימה בשבילו. 5. גם בפרוק בלמי תוף אפשר לפקשש , ואנחנו עדיין מעדיפים לעצור מהר , גם אם זו מערכת מעט יותר יקרה , שתצריך החלפה במוסך , והוא ייקח כמה עשרות שקלים על עבודה. ובבלמים מכל סוג אסור לשחק בלי לדעת מה עושים. 6. למעשה סעיף 6 ו7 הם אותו דבר. אי אפשר לנסר , כי גם אי אפשר לנעול את בלם התוף עם מנעול דיסק , מה שאפילו משחק לרעת בלם התוף - לא ינסרו את הדיסק , כי האופנוע לא נעול! פשוט יקחו אותו! כנ"ל לגבי סעיף 7. 8. אם החלקים מתפרקים , אז בכל מקרה אתה תאלץ לעשות סיבוב ארוך לאסוף את חלקי האופנוע שהתפרק עקב איבוד הבלמים (בהנחה ויצאת שלם מהנפילה). אם למישהו מתפרק בלם בנסיעה , ומה שמטריד אותו זה שהרפידה הלכה לאיבוד - משהו בקופסה שלו לא בסדר. נראה לי שהעובדות שלך הזויות.

TomaC

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifהרגת אותי בסעיף 8

fungas

New member
דביל

ד.ביל סתום טמבל בור טרול דפקט אולי כבר עדיף לי להיחסם. מנהלים? מישהו מתנדב? FUNGAS, בלי אמוטיקונים.

™©®

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif מה קורה פה לאנשים?

מנהלים יקרים, אפשר לדעת למה הודעות כגון זו מעליי לא נמחקות?

zelik5

New member
אם ההודעות שלך, שיכולות לסכן אנשים

לא נמחקות... תבין לבד, דביל!

zelik5

New member
../images/Emo45.gif צודק

בגלל זה יש בלם דיסק כמעט על כל כלי רכב. בגלל זה יש לרוב בלם דיסק מקדימה (הבלם החשוב יותר) ותוף מאחורה. בגלל זה יש דיסקים גדולים יותר עם יותר בוכנות וצינורות שיכולים לצבור לכלוך/להינעל/לא להיות מתוחזקים הרבה יותר מבלם תוף נהדר. זאת פשוט שערוריה! שמישהו יתלונן אצל שלמה כהן

™©®

New member
נראה לך??

שים לב חבוב! במשאיות ששמה חייבים בלימה מעולה יש בלמי תוף!!! כן כן, תוף ולא דיסק!

תוף משוכלל יותר , עם רגש.

לך תסע על משאית. באופנועים יותר פשוט לייצר בלמי דיסק טובים , כי אין מקום למערכות פניאומטיות / תוף גדול מאוד וכו'.

™©®

New member
בקיצור אני רואה שאין לך תשובה

רצינית! ולדודו GS, תאמין לי, אם למשאיות זה בולם כמו שצריך (ומשאיות שוקלות הרבה יותר מאופנוע) אז תהיה בטוח שלאופנוע זה הרבה יותר טוב!

Dr XR

New member
משאיות

לרוב המשאיות בלמי תוף גם מקדימה, זה נכון. אבל אל תשכח שלמשאיות יש גם אגזוז ברקס וריטרדר, כך שמערכת בלמי התוף אינה מערכת הבלימה העיקרית. היום במשאיות החדשות יש מגמה לעבור לבלמי דיסק מקדימה. לא עשו את זה עד היום מכיוון שהמחיר היה גבוה מאוד ובכל מקרה למשאית שתי מערכות בלימה נוספות. עכשיו לשאר דבריך: בלם תוף נותן עוצמת בלימה שעולה בריבוע מול עוצמת הלחיצה על הדוושה. בלם דיסק ייתן עוצמת בלימה לינארית לעוצמת הלחיצה. אחרי הGP אני אסרוק גרף שמוכיח את זה. לכאורה בלם תוף עדיף, אך למעשה לבלם תוף מספר חסרונות עיקריים שעושים אותו ללא כדאי: אוורור בלם התוף גרוע מאוד, לכן הוא מתחמם מהר ועוצמתו יורדת פלאים. כתוצאה מהחום הרב שלא משתחרר, לבלם תוף יש נטייה לפתח גלאזינג, מה שיוריד משמעותית את עוצמת הבלימה. זאת הסיבה שיש להשחיז את הדראם בכל החלפת סנדלים. בלם תוף הוא סגור, לכן כל אבק הרפידות נשאר בתוך התוף. בבלם דיסק האבק מתפזר, בין אם לסביבה ובין אם לחורים שבדיסק. בלם תוף משנה את התנהגותו לפי טמפרטורת הסביבה והלחות (ניסית פעם לבלום עם בלם תוף רטוב מגשם? הרגשת את הנעילה הראשונית?), לעומת בלם דיסק שמתנהג בצורה די לינארית בתנאי לחות שונים. אני לעולם לא ראיתי צינור בלם הידראולי שנקרע, בטח שלא במהלך נסיעה. לעומת זאת, כבלים מכניים של בלמי תוף (קדמיים בעיקר) נקרעים, מה גם שהם דורשים תחזוקה - ניקוי ושימון מדי פעם. צינור גומי אכן מתבלה ומתרחב עם השנים, אך במחיר זעום מרכיבים צינור מצופה פלדה שזורה שיחדד את הרגש לאין ערוך. גם אם נסגרות הרפידות במערכת הידראולית, מה בדיוק הבעיה לפתוח אותם? לא הבנתי את הנקודה הזאת. בקיצור, בלם דיסק עדיף בכל קנה מידה על בלם תוף.

למעלה