דיסקרטי מאוד!!!!!!!!!

student262

New member
דיסקרטי מאוד!!!!!!!!!

שלום אני בת 26, אני יוצאת עם עולה חדש מארצות הברית כבר 3 שנים.. יש ביננו מרחק נסיעה של 3 שעות, בגלל עומס בשגרת היום יום, אנו מתראים רק סופי שבוע וחגים. בחור, רגיש, אוהב, תומך, נאמן, חתיך, חכם... הוא ממש עשוי טוב, הקטע שמפריע לי הוא זה בכול פעם שעולה נושא העבודה שלו, הוא לא מוכן לדבר, משכורת אני לאי ודעת בכלל כמה הוא מקבל, העבודה חשובה לו אני מבינה, אבל קצת , משהו !! אם הוא צריך לקום מוקדם למחרת, ואנו מדברים לילה לפני ויש לי משהו חשוב לספר וזה מציק לי, הוא טוען שהוא חייב לישון ולא מתעניין מידיי במה שיש לי להגיד, למחרת הוא שואל (לא תמיד).... הוא עובד בעבודה מכובדת, זה אני יודעת ומכירה, אבל אין שיתוף בכול העניין הכספי, וזה מוציא אותי מדעתי.. כי אנו 3 שנים ביחד ומתכוונים לצעד הבא, למסד את הקשר יותר, (לא מזמן נסעונו להכיר את ההורים והמשפחה שלו באצות הברית) איך עליי לנהוג?? עד היום, כיבדתי, לא התערבתי יותר מידיי, אבל אני לא חושבת שארצה להיות כך בעתיד !!!!! אשמח לקבל עצות, :) :)

שלום לך

ראשית הרשי לי לפרגן לו שהוא זוכר יום למחרת. גם אם לא תמיד.. לדעתי עליך לשאול אותו איך הוא רואה את ההתנהלות הכספית ביניכם, ולפני הצעד הבא. פשוט לדבר ישירות. בקשר לשינה.. צודק.

student262

New member
דווקא אני הכי ישירה בעולם

אני תמיד ישירה, הכול כמעט משתפת ומדברת !!! תודה על התגובה :)

felka

New member
לדעתי זה לא ממש חשוב

כמה זמן אתם ביחד. בעיקר כי זה זוגיות של סופ"ש. חוסר שיתוף שלו זה נושא לשיחה והחלטה. האם תנאי שלך להמשך זוגיות הוא שיתוף בכל הנושאים? האם יש נושאים שהוא לא מוכן לגלות מה אומר מבחינתך?

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה קורה קודם כל על רקע תרבותי שונה

קודם כל, יש פה עניין תרבותי. בניגוד למקובל בארץ, בארה"ב פשוט לא שואלים בן אדם "כמה אתה מרוויח?". זה בערך כמו לשאול אותו האם אמא שלו לא במקרה זונה. נשמע לך מוגזם? ככה זה בארה"ב, ושם הוא חונך. אמריקאי ממוצע פשוט מתעלף משאלה כזאת ורואה בה את שיא חוסר הנימוס. אז אוקיי, בין בני זוג זה סיפור אחר. נכון מאוד. אבל בשביל הפרופורציות, חשוב שתדעי את זה. שנית: אני חושב שמאחורי הבעיה הזאת מסתתרות כנראה בעיות אחרות. יכול להיות, למשל, שהוא ממשפחה עשירה במיוחד, ומשפחות כאלו נוטות להיות מאוד סודיות בקשר למה שקשור בכסף. ויכול גם להיות שיש עניין פסיכולוגי כזה או אחר ביניכם, שנושא הכסף "נדבק" אליהן. כדי לעלות על זה אני מציע לך לנהל איתו סדרה של שיחות על מיסוד הקשר, ולבדק בו לרוחב את כל הציפיות: דרך החיים, מקום מגורים, מספר ילדים, חלוקת תפקידי בבית, אורח חיים דתי/מסורתי/חילוני, יחס למשפחות של שניכם, חגים, סיעות לחו"ל - הכל הכל הכל. אז תקבלו תמונה ברורה על ההבדלים ביניכם, ותוכלו לנסות להגיע להסכמות לפני שאתם ממש ממסדים את הקשר.

misty10

New member
סתם שאלה...

לא חשבת לגור איתו לפני הצעד הבא??? ככה יהיה יותר קל לראות מקרוב... אם אתם מתכננים להתחתן (ולא רק לגור ביחד), את צריכה לדעת הכל... אל תתני לו להתחמק מזה, כיוון שזה לא דרך לחיות, את הרי פתוחה איתו, הוא חייב להיות פתוח איתך, אם לא זה מתכון לצרות. בהצלחה

student262

New member
היי

כול חופשות,חגים אנחנו ביחד, כול קייץ אני איתו בדירה לתקופה ארוכה, זה ניסיון טוב... עוד מס חודשים נעבור לגור ביחד לטווח ארוך מאוד מאודדד... אנחנו נעבוד על .... תודה על התגובה !!!

g u y 4 u

New member
ומה זה משנה לך?

אם הוא לא רוצה לפרט במה הוא עוסק - הוא בטח יודע למה. מה שבטוח - זה לא עניינך. אתם לא נשואים והוא לא ממש צריך לתת לך דין וחשבון. הקשר בינכם אינו יומיומי וכל אחד חי את חייו בנפרד. מפגשים של סופי שבוע וחגים לא מקנים לך זכויות יתר. עם כל הכבוד ל-3 שנים. את לא חולקת איתו התחייבויות, מחוייבויות, את לא מדווחת איתו למס הכנסה, אין לכם חשבונות בנק משותפים או נכסים משותפים. את אפילו לא חולקת איתו את יצועו ביומיום... אני לא רואה סיבה לשתף אותך... לא קצת, לא משהו ולא בכלל. שום דבר שחורג ממפגשים של סופי שבוע וחגים. איך שלא תסתכלי על זה - זה לא כולל מצב כספי או חשבונות בנק. בעתיד? זה כבר סיפור אחר. אבל בשביל זה את צריכה לחיות איתו ממש. כל עוד זה לא פוגע לך בהכנסה הפרטית שלך...כל עוד זה לא פוגע לך במשאבים הכספיים שלך... כל עוד הוא לא חי על חשבונך - תמשיכי לכבד את הפרטיות שלו ואל תתערבי יותר מידי.

nowonder

New member
למה את רוצה לדעת

כמה הוא מרויח? באמת אני שואלת. למה זה חשוב?

student262

New member
באופן טבעי

אני מעוניינת לדעת, כיוון שאני חולקת איתו הכול בכול נושא ונושא, ומתוך אכפתיות לזוגיות, ולשותפות שלנו באופן טבעי אי מתעניינת בצד שלו..... אנחנו ממש מתכוונים אחרי שנגור ביחד למסד את היחסים ואני מעוניינת להתחיל בבנייה וחיזוק הקשר בנושאים רחבים בין היתר מן הסתם גם ענייני כספים.... תודה על התגובה !!

nowonder

New member
לא שיכנעת אותי.

נסי להסביר לי איך זה אמור להשפיע על הקשר שלכם. האם תחליטי החלטה אחרת אם הוא מאוד עשיר או נורא עני? האם הקשר יהיה יותר חלש אם לא תדעי כמה הוא מרויח? אתם לא נשואים. אתם לא חולקים משק בית משותף. אתם לא חולקים אחריות פיננסית משותפת. אין שום סיבה שבעולם לדעת כרגע כמה הוא מרויח או כמה כסף יש לו בחסכונות. אני חושבת שיש משהו אחר שמטריד אותך ("מוציא אותך מדעתך" במילותייך) שמסתתר היטב, ושאת עדיין לא יודעת לשים עליו את האצבע, והנושא הכספי הוא הדרך הכי מוחשית שלך לתאר אותו. תנסי לחשוב. האם הוא שיתף/משתף אותך בדברים אחרים? פגשת את המשפחה שלו? את מוזמנת לאירועים משפחתיים? את החברים שלו פגשת? את האנשים שהוא עובד איתם? האם הוא מספר לך דברים אינטימיים ואישיים? האם את מרגישה שהוא חולק איתך חלומות/תקוות/אכזבות/ פחדים? במילים אחרות. האם את מרגישה שותפה לחייו? או שמאחורי ה "רגיש/חתיך/תומך/בלה בלה" מסתתר בינכם איזשהו ניכור לא פתור?

g u y 4 u

New member
ניכור?

זו זוגיות של סופי שבוע וחגים. על איזה ניכור את מדברת? הרי הם לא ממש מכירים אחד את השניה. אין להם הרבה מן המשותף למעט סופי שבוע וחגים. ברור לחלוטין שהבחור ממדר אותה. ברור לחלוטין שהוא לא מעוניין לשתף אותה. ברור לחלוטין שזוגיות צמודה אין כאן. ברור לחלוטין שהיא משלה את עצמה שיש בינהם שיתוף.

nowonder

New member
ששששש....

שכחת? אני בשבוע נחמדות. אני לא אומרת דברים שעלולים להכאיב. רק מעלה סוגיות למחשבה.

student262

New member
שנמשיך...

היי, קודם כול תודה על ההתייחסות והאנרגיה שמושקעת פה מצידך... אני לא רוצה להיראות רודפת בצע, חס וחלילה, אם יהיה עשיר/עני זה ממש לא יזיז אותי מטר ממנו כי אני מאוהבת בו ולא משנה מי מה.... והוא בי כמובן... כן כן וכן, פגשתי והכרתי את כול הרשימה לעיל שמשוייכת אליו.... בעניין אכזבות,פחדים וכל זה בערך משתף.... תראי באופן כללי הוא משתף ואני מרגישה שותפה לחייו והקשר טוב...אבל הנושא הכספי וכל הסביב לו לדעתי נושא שצריך לעבוד עליו, אני מאוד פתוחה ומשתפת בדילמות בנושא זה, אני מרגישה מאוד בנוח לשתף, הייתי רוצה שזה יהיה הדדי מבחינתו, שיהיה משוחרר!!! אנחנו יוצאים לבלות,קונים האחד לשניה ,מפנקים וכל המסביב, מן הראוי ומתוך דאגה ואכפתיות מוחלטת רוצה לדעת,, אולי כשנגור ביחד זה השתנה, הוא אמר לי כנתחתן זה יהיה אחרת.. תגובה לבלה בלה....בזכות הבלה בלה, זכיתי להתאהב בגבר, כול התכונות הבסיסיות שאשה ממוצעת מחפשת בגבר חלומותיה יש לו.. אך יש לו את העניין הדיסקרטי, שרצוי לנסות לפתור זה המשהו הלא פתור, חוץ מזה כול הבלה בלה רק מוסיף חיובית לקשר..... יש לציין שוב, שאני לא רודפת בצע כמו שזה נראה בכתה פה, אני מוציאה עליו גם שיוצאים, אני קונה ומפנקת מאוד ולא עושה חשבון יתר על המידה... תודה שוב על תגובתך.....

במבי53

New member
משום מה נראה לי

שיש עוד כמה דברים בקטגורית ה"דיסקרטיות" שהוא מפגין כלפייך. לא יודעת למה אבל מרגיש לי חזק שזה כך.... אולי את לא רוצה לחשוב כך אבל בכל מקרה כדאי לך מאד, לפני מיסוד כלשהו לברר את הנושא היטב. (גם הוא מדבר על ביצוע של מיסוד? מתי? איך הוא רואה את החיים יחד איתך בעתיד? וכו' וכו') תבדקי טוב טוב. חבל על הלב שלך חביבתי

למעלה