דיסקים חדשים ברדיו – 21-5

דיסקים חדשים ברדיו – 21-5

סינגלים: יעל נחשון - פנייך דודו לוי – מים עדי מדנס – כשלדוגמנית ייפול התחת (!) יהודית רביץ – שוב מתחלפת עונה היהודים – אין לך מקום Arcade Fire – Intervention Maps – סינגל מהלייבל Mute Amy Winehouse – You know I'm no good The Fratellis – Flathead (איזה הרכב מגלזגו בהפקה של טוני הופר) LCD Soundsystem – סינגל חדש The Bees – איזשהו סינגל עם שם ארוך, יש לנו גם את הדיסק דיסקים: Chris Cornell – אוסף לקראת הוצאת האלבום החדש שלו (סאונדגרדן, אודיוסלייב וכו') ביורק החדש – Volta דיסקים של הלייבל פית-קית: זק"א (!) אלעד זאב – אל תפחד מהמחשב דני הדר – מה מה מה / לאהוב בלי להכיר אלי לס – קישון Salesmen – Edge of Darkness (דיסק שנראה כמו גואה-טראנס אבל הוא לא) Ed – Demo (שהופיעו פעמיים בירושלים השבוע) Mr. Error Sound System תפתחו את המגירה ותפשפשו. חלק גם על המחשב. בעז מוזמן לכתוב ביקורות על דני הדר.

fugitive

New member
זהירות- פוסט ארוך ומכיל דעה אישית

מכיוון שדודו הציב בפני אתגר, ומכיוון שבילבלתי לעמרי ודודו את המח על כמה 2007 היא שנה גדולה למוזיקה ישראלית, אני אסקור בקצרה את האלבומים שעשו אותה עד עכשיו, את מה שלא הספקתי לשמוע, ואת מה שעתיד לצאת, ובקיצור, כל מה שתומך או מפריך את התיזה שאנחנו בעיצומה של שנה ענקית של מוזיקה ישראלית (רק מה שבעז אוהב, בלי בעעע). מובא בסדר שבו הריליסים נחתו על שולחני: העברית- חיי הזוהר של ת"א (ספאם/נענע דיסק) זה האלבום שהכי קל לשנוא אותו ולרדת עליו ברשימה. העברית בוחרים לשיר בעברית, ואם הם היו עושים את זה באנגלית, תהיו בטוחים שהיה מסביבם הייפ עצום. הפגם העיקרי של השלישייה התל-אביבית הוא שחלק מהטקסטים מביכים ("הכל הסתבך"), והשאר מדברים על משחקי זהות מינית ולבטים בתחום זה (כבר מהעטיפה). עכשיו, לא ברור אם זה אמין, או שהלהקה לקחה את השטיק של ברט אנדרסון (תראו! אני דו-מיני! אני מתלבט!) צעד אחד רחוק מדי. מה שבטוח, מבחינת סאונד יש להם את זה, והם מושפעים קשות מג'וי דיוויז'ן, ניו-אורדר, קיור והרבה בריט-פופ עכשווי. ימים יגידו אם יש צורך לשים עליהם אוזן באופן יותר קפדני, בכל מקרה, כאלבום בכורה, הם מקבלים אצלי ציון גבוה. עדיף לצרוך במצב צבירה אלבומי ולא הופעתי- בלייב הם עדיין מאד מנוכרים, ומאד מתאמצים להראות לא מנוכרים. האלבום נמצא בתקליטייה שלנו. Modes Of Production- The Homesicks (Oktober Records) אי. פי. ראשון ללהקה שנולדה מחבירה של הקלידן הותיק גל חרמוני ("לחש") ומוכרים בחנות התל-אביבית "מוסיקה נטו". בעת הקלטת הדיסק, הייתה חברה בהרכב תמר אפק, המגה-אינדי-בייב, שעזבה ללהקת "אד", והוחלפה בבילי לוי. המתופף של ההרכב לומד אצלנו באונ'. גם כאן שולט סאונד של אייטיז (או סתם סינת'-פופ), ומתגלה בעיקר כישרון לכתיבת להיטים מנצחים: "מישל" הוא להיט שהיה ראוי לשרוף כל פלייליסט בעולם; T-song בהובלת תמר אפק מעולה וסוחף; והקטע הפותח "כולם רוצים חתיכה ממני" (בתרגום חופשי שלי) ידביק אתכם תוך שניות. ויש גם קאבר אלקטרו שכזה לסופרטרמפ. כיף של מיני-אלבום. עוד ריליס בכורה שעובר בציון גבוה מאד. אין לנו ברדיו, אבל אפשר לסדר את זה. דני הדר- מה מה מה (פיתקית) האלבום השלישי של דני הדר ניתן להורדה חינם באתר הלייבל פיתקית, אבל אין סיבה שתעשו את זה, כי כמו שדודו כתב למעלה, הוא הגיע לתקליטייה שלנו. זה האלבום שתפס אותי הכי לא מוכן, ויתכן מאד שהוא אלבום השנה שלי בינתיים. במוקד האלבום הטקסטים האישיים והחזקים של דני הדר, בעיני הוא מגיש אותם בצורה מופלאה: קצת מטורללת והזויה, מאד משכנעת. למרות שזה אלבום לואו-פיי ממוקד בטקסטים, מבחינה מוזיקלית הוא מצליח להיות מעניין. רוב השירים נשענים על ההגשה הנהדרת של הדר, אבל "פילים" למשל נשמע כמו דיוויד בואי בסבנטיז המוקדמים עם פסנתר פסיכדלי, ו"בלי שתדע" בכלל נשמע כמו שיר של "קצת אחרת"- ממש נשמע כאילו ידם של שלמה יידוב ושם-טוב לוי הייתה בדבר. ויש גם דואט נהדר עם נגה שלו (NX2). רם אוריון- כן (נענע דיסק/הליקון) את אלבום הבכורה של רם אוריון ("הדה בושס", "הפה והטלפיים", "נושאי המגבעת", "כרמלה גרוס וגנר", "בתרי זוזי" ו... מותר לכתוב "נוודי האוכף"?) יש שתי דרכים לאכול: אחת היא להתייחס רק ל-8 השירים החדשים שמופיעים בו; השנייה היא להתייחס לאלבום הכפול כמכלול, כאילו שלא הכרתי גם את שני המיני-אלבומים המצורפים בדיסק הבונוס. אם מנתחים בדרך השנייה- "כן" הוא אלבום השנה ואחד האלבומים הגדולים של העשור, יצירת אינדי-פופ עצומה ומלאת כל-טוב. אבל למען האמת יש כאן רק 8 שירים חדשים. הדובדבן שבקצפת הוא הסינגל "אינסוף" (כמעט שיר השנה שלי)- יצירה אולפנית כל כך מושלמת שכנראה לעולם לא אצליח להנות ממנה עוד בהופעה. ביחד עם הקטע האינסטרומנטלי המעולה שפותח, עם הקאבר המושלם לשלומי ברכה ("באה לקראתך") ושיר הנושא הכל כך יפה, יש כאן עוד אסופה מוצלחת מאד של שירים. היתרון הוא שגם בשאר השירים היותר חלשים, יש איזה טוויסט שעושה אותם מספיק מעניינים להמשך האזנה. הייתי ממשיך עוד, אבל בעצם נורא קשה להסביר למה אוהבים את רם, ובן שלו- בביקורת על האלבום ב"הארץ" עשה את זה הרבה יותר טוב ממני. אם יהיה לי כח אני אלנקק לכתיבה המדויקת שלו על אוריון. האלבום נמצא בתקליטייה שלנו, ורם יתארח אצלנו ברביעי הבא ב"רדיו הר-הצופים מארח". Mad Bliss- Heaven Through Old Eyes (Earsay) אלבום מלא ראשון ללהקה התל-אביבית-פתח-תיקוואית. למרות מחוות-היתר לעיתים לגראנג', זה אחד האלבומים הישראלים המוצלחים ששמעתי השנה. סולן עם עוצמה אדירה, שעומדת מאחוריו להקה יעילה מאד. קשה לי לכתוב על אלבומים כאלה, נסתפק בלכתוב שזה אלבום שווה האזנה, אני די בטוח שכל אחד יימצא בו לפחות רגע אחד שימצא חן בעיניו, ומומלץ גם לראות אותם בהופעה. מצוי בתקליטייה. Monotonix- Monotonix (למיטב הבנתי, הוצאה עצמית) אלבום בכורה מלא ראשון גם לשלישייה הזו- עמי שלו, יונתן גת ורן שמעוני. אחת ההופעות המלהיבות שראיתי, ואלבום כיפי ומצויין. נפתח בריף גיטרה מבריק ומדבק, סמל לאלבום רוק כמו שכמעט לא שומעים פה- ריפים מסחררים, תיפוף מסחרר גם כן, וטקסטים במשקל נוצה. מעולה, ולבעלי אומץ לב מומלץ לצרוך בצורת הופעה חיה. מצוי במחשב. Lebanon- Planet Rubble (Australian Cattle God Records/Fast Music) פרק שני בהרפתקאות רביעיית הפוסט-רוק הזו, שעד אליה לא חשבתי שאוהב מוזיקה אינסטרומנטלית לעולם (למעט כמה כניעות לאסטרוגליידס). שיפור חשוב נרשם בגזרת המתופף, והאלבום הזה מרתק כמעט כמו קודמו, טיפה יותר רועש הייתי אומר. הבעיה היא שהאלבום הזה מעט מפרך, ונראה שהלבנונים התאמצו לדחוף המון רעיונות לתוך כל רצועה, ולפעמים זה מעמיס מאד על ההאזנה. עדיין, יש פה הרבה רגעים עצומים. לא קל להאזנה, אבל משתלם. מומלץ כמובן גם בצורת הופעה. נמצא במחשב. אלעד זאב- אל תפחד מהמחשב (פיתקית) אלבום שתפס אותי היום באוטו, מהערימה שקיבלנו מהלייבל פיתקית ודודו כתב עליה פה למעלה. אלבום סולו ראשון לסולן ערופי שפתיים. זאב נשמע כמו המון דברים: בעיקר ג'וני שועלי, אבל השירה שלו מזכירה גם את יוסי אלפנט, אוהד פישוף ובני בשן, והאווירה מזכירה את האלבומים האישיים של אמיר שור וג'נגו ב"פאסט" ואת "מיוטיישנס" של בק. רוב האלבום מבוסס על אלעד והגיטרה, אבל יש ליווי של דני הדר בבאס, ולפעמים גם תופים, אקורדיון ומעט סימפולים. אלבום לואו-פיי יפה מאד. שיר הנושא שפותח, הוא בלדה די מיינסטרימית ויפה, שלפני עשור גלגלצ הייתה נותנת לה צ'אנס. יש גם להיט (במונחים שלי): "אני לא אמות", משעשע ומרגש בעיבוד מעניין וקצבי יחסית לאלבום. נחמד לקבל מפיתקית עוד אלבום לואו-פיי מעניין וטוב. מומלץ לנסות. ויש המשך...

fugitive

New member
המשך: מה שלא יצא ומה שייצא

אני הכי מצטער שלא יצא לי לשמוע 1. "צ'רלי מגירה אונד דה הפקר גירל". פשוט לא הצלחתי להגיע אליו עדיין. monkey son of a donky- "בדרך למטה"- כנ"ל (2) 3. שאנן סטריט- "הבזק אור חולף"- עוד אלבום שבטח אגיע אליו מתישהו ומסקרן אותי. ומה עוד מצפה לנו??? ב-1 ביוני ייצא בלייבל המקומי "משהו על הדרך" ובהפצת חברנו אדם רוזנפלד האלבום השני של "פוריטנים צעירים". הסינגל הראשון "עטלפים בעמק" מצוי בתקליטייה שלנו, והוא השי שהכי אהבתי השנה. אני לא יכול לחכות. בעקבות הופעותיו, אני קובע בפסקנות כי "עזרה בדרך" של נעם רותם (ייצא בנענע-דיסק) יהיה האלבום הכי טוב שייצא השנה. מקווה לא להתאכזב... אמור לצאת בשבועות הקורבים. הסינגל הראשון "עזרה בדרך", בתחנה. לאחר ציפייה של שנים, אמור לצאת ממש תכף "הייקו-בלוז", אלבום סולו ראשון של דויד פרץ, אחד המוזיקאים הכי מוכשרים בארץ. אפשר כבר להזמין מראש עותק בלייבל "היז רקורדז". באוגוסט ייצא "שכול וכשילון!", אלבום שני של הבילויים הנהדרים. בשבוע הבא תוכלו לשמוע ראיון קצר עם הסולן ב"עיר מקלט", ולגלות עוד פרטים שיעוררו את התיאבון. בינתיים, משבוע הבא יהיה הסינגל "באב אל-ואד 38/א'" בתחנה. בני בשן אמור להוציא את האלבום השני שלו, אבל מה אני אגיד לכם, עוד לא הגיעו אלינו הסינגלים החדשים שלו, אז אולי תכנסו למייספייס שלו. וגם: רוקפור תכף חוזרים עם אלבום חדש בלייבל החדש של יאיר יונה; עומר הרשמן עם אלבום סולו ראשון שיש לנו עותק בלעדי שלו; איזבו אמורים להוציא מתישהו את האלבום השני שלהם (מה עם איזה סינגל?); עמרי אומר ששלומי שבן אמור להוציא אלבום שני סוף סוף בקרוב; אולי מחר באירוח של נעמה נגלה מתי ייצא סוף סוף אלבום לנדב אזולאי המוכשר כל-כך; בטח שכחתי עוד מלא... אתם מוזמנים להוסיף. חג שמח! צל"ש למי שהגיע עד לכאן.

davecom

New member
וואו, צריך לעכל

רציתי לרשום פה על אלבומים לועזיים אבל בזמן האחרון אני קצת בפיגור, אז נראה מתישהו. בעקבות הדיסק של Ed שהגיע לרדיו אני מצטער שלא הלכתי לשתי ההופעות שלהם שהיו השבוע בירושלים. הרבה זמן לא שמעתי משהו כזה, לפחות זה הרושם משמיעה ראשונה. שאלה מרתקת ומציקה קצת. האם רוב האמנים שהוזכרו הם לא, בסופו של דבר, מאיזור המרכז? מה קורה פה בעיר בהקשר הזה? אני מכיר כמה הרכבים, השאלה היא אם באמת יכול לקרות איתם משהו ברמה ארצית. או שאולי הרמה התל-אביבית היא היא כבר הרמה הארצית. נקודה למחשבה...

תגובות נקודתיות לכל מיני דברים ושאר ירקות

1. שכנעת אותי לתת לנעם רותם עוד צ'אנס, אחרי שמאז קליפי הסולו המחרידים שלו (די מזמן) אני מתעלמת ממנו בהפגנתיות. מתי הוא בא לסינדרום? 2. חבל שלא הגעת ללשמוע את הצ'רלי החדש. ממש מעניין אותי לדעת מה תחשוב עליו. 3. עם כל ההתלהבות מתמר אפק הסופר-מגה-אולטרא-אינדי-בייב-קים-דיל-הבאה, משמח לשמוע סופסוף משהו חדש על בילי לוי, הבחורה שהתפרסמה בתור בובת דוב עם רובה לייזר בקליפ לשיר של עצמה Blew My Day. 4. נגה שלו מלכה (שפיגל). 5. רק רציתי להגיד תודה לנורית על הפוסטר החדש והמרגש בחדר העריכה. בעיקר תודה על ההקדשה האמיתית והכנה. 6. בינתיים אני לא מפרסמת ר"ש כי אני אצל ההורים ולא שמעתי את התכנית של עצמי ואני לא זוכרת אלו שירים שמתי. בכל מקרה, התכנית הערב היתה בנושא קיץ, שזו העונה הכי מגעילה בתבל. 7. אנטמן יקירי - אני מזהירה אותך שאם תשתמש בתמונות שצילמת ביום ב'* למטרות שהן הדרה-לוין-ארדיות ולא קים-דיליות, דמך בראשך! * שלי ושל שמוFי, בכל השאר אתה יכול להתעלל חופשי.

fugitive

New member
הפוסטר של נורית...

וואו! מתי היא הייתה באולפן וחתמה על זה?

davecom

New member
אני חושב שתמר

תפסה אותה בהופעות בפרגוד. היא באה לראות את Ed.

davecom

New member
רשמתי כבר שהגיעו הפוריטנים הצעירים?

וגם הבילויים החדש. הודעה רשמית ביום ראשון. נתי השמיע קצת ביום חמישי.

ענבל מ

New member
נעם רותם בסינדרום-

ב-26.6.07, יום ג'. גם לדעתי זה עומד להיות האלבום הישראלי הטוב ביותר שיצא השנה. אני מצפה בקוצר רוח.

davecom

New member
בעז ישמח לדעת

ויצטרף לדעה בשמחה. אבל לא אדבר בשמו. אני לא גיבשתי דעה עדיין, רק שומע רשמים מאנשים שהיו בהופעות (איש אחד, ליתר דיוק, בעז שמו).

G4rfi3ld

New member
תודה בוזי

אחלה. כיף לראות גם שבערך 90% מהרשימה התארחו (העברית, לבנון, מונוטוניקס) או יתארחו (רוקפור, פית/קית). האלבום של צ'רלי מגירה אונט הפקר גירל מצויין לדעתי, ואני אומר את זה בתור סולד ג'וי דיוויז'ן אדוק. אני מחכה שמר ערנב יבוא ויספר לנו על אלבום הדאב שהוא כה-אוהב. שמח חג!

Trixerin

New member
מסכן בועז

הכנסתם אותו כבר לטראומה עם הדעה האישית שלו. רק דעה אישית בועז!!!!\ זה מה שמעניין את כולם, אחרי הכל.

Trixerin

New member
אוי ואבוי... שמישהו ימחק את הו' המיותרת...

אני עייפה נורא, מה לשות..:(?

benrubin

New member
אין לך מקום-היהודים, שאלה?

יש אפשרות לקבל את הסינגל מהתחנה? אני מוכן אפילו לקנות אותו..... תודה......

הסינגלים בתחנה הם לא למכירה

מצטערים. הם עותקי פרומו ונועדו לשידור. אני מניח שזה עניין אספני, אבל בכל אופן הדיסק בטח יוצא בקרוב.

J u n k y

New member
תגיד, התקליטיה אצלכם

היא עדיין הכוך ההוא בגודל מטר על מטר???

davecom

New member
עדיין, עדיין...

אני חושב שאני יודע מי זה... איך הפר"ח והכדורגל?

J u n k y

New member
פר"ח? כדורגל???

מצטער - אני לא מי שאתה חושב

למעלה