דיסטורשיין וקליפים

sagime

New member
דיסטורשיין וקליפים

הי, אני מנסה לעבוד על ווקלס, ולהוסיף להם כל מני אפקטים של מודולוציות (אגב גם עשיתי time stretch לפני). כתוצאה מזה חלק מהסאונד מקבל דיסטורשיין. בהתחלה חשבתי שאני צריך לקמפרס וזה יפתר, אבל הבנתי שלא. גם שקימפרסתי את הסאונד למרות שהוא הפך להיות חלש, עדיין שומעים דיסטורשיין. מישהו אולי יכול להסביר למה זה נוצר, ואיך אפשר למנוע/לתקן את זה? האם יש קשר לקליפ ותיקון קליפים? ובכלל מה ההבדל בין קליפ ודיסטורשיין? תודה רבה.

Domnastic

New member
זה די מובן מאליו..

אם אתה עושה טיים סטרצ' לקטע שלא אמור לקבל טיים סטרצ', זאת אומרת, סטרצ' גדול [מהותי מהרגיל] יהיו רעשים בין כל שניה שמתחת.. זאת אומרת אם הקלטת מישהו שאומר "שלום" ומתחת אותו יצא לך "שששלללוווםםם" בין כל הכפלה של אות יש הרי תדר, זה לא שהם נעלמים, נסה באקולייזר להוריד את התדרים הגבוהים יותר שלא תקבל בזז של דיסטורשיין. אין לי עוד הצעות =\

HeavenlyB

New member
אם זה כבר מוקלט, אין מה לעשות

יותר נכון יש, וזה לשבת על כל הקובץ, חלקיק חלקיק ולנסות לתקן, דבר שגם לא יעזור הרבה, וגם יגרום לך לתלוש שיערות. הקומפרסור לא יעזור, הוא בסך הכל מנמיך את מה שקיים, ואם קיים דיסטורשן, הוא ינמיך אותו יחד עם הסאונד, לא יעלים אותו. הדיסטורשן, ברגע שהוא חלק מהסאונד, אין מה לעשות. אז מה בכל זאת עושים כדי למנוע? -מקליטים בעוצמה הנכונה -אם מוסיפים אפקטים, שמים לב לעוצמה, אם צריך, מנמיכים לפני שמוסיפים אפקט

sagime

New member
בקטע המקורי לא היה דיסטורשיין..

הדיסטורשיין התווסף רק במהלך העבודה. ואגב ה time stetch היה הפוך- להאיץ את הBPM ולא למתוח. כתבתם שאפשר לתקן דיסטורשיין, איך עושים את זה? אקולזייזר? ושוב, מה ההבדל בין זה לקליפ? למה קליפ גם אפשר לתקן, על אף שבכל ההסברים שקראתי מסווגים קליפ כסוג של דיסטורשיין?

HeavenlyB

New member
הסבר קצר

קודם כל, דיסטורשן, התרדום שלו הוא "עיוות". לכן דיסטורשן יכול להתייחס לכל מיני סוגים שונים של שינוי המקור. קליפ הוא אחד מהם. קליפ הוא גל שנקטע מכיוון שהוא הגיע למקסימום עוצמה המתאפשרת באחד מהמכשירים בשרשרת ההקלטה/השמעה, מה שגורם לגל להקטע ולגרום לו להיות ישר בפסגה שלו. כדי "לתקן" קליפ אפשר לעגל את מה שנחתך, אבל תחשוב שיש לך כ"כ הרבה גלים בשניה אחת, שלעבוד על שיר שלם יכול לקחת שעות אם לא ימים לכל ערוץ. יש פילטרים מסויימים שנועדו לתקן קליקים ורעשים שונים של פטיפון, שהצליל דומה לפעמים לקליפינג. לכן אפשר לנסות לעבוד עם פילטרים כאלה (De-Clicker). אם האפקט לא עובד כבר אל תוך הקובץ המקורי, אז פשוט אפשר להוריד את האפקט, או לכוון אותו אחרת. אם הוא כבר עובד, אז אין מה לעשות, אלא ללמוד להבא לכוון נכון. כל מה שתעשה כדי לתקן קליפ/דיסטורשן לא יישמע אפילו קרוב למה שהסאונד המקורי היה נשמע בלי הדיסטורשן. זה גם עניין של סבלנות, כדי להגיע לתוצאה שאפשר לסבול. לא מזמן עשיתי מאסטרינג, בו היו כמה קליקים (לא קליפים) של פריטה על מיתר שהיו פשוט כואבים מאוד, וע"י De-Clicker הצלחתי להוריד אותם, אבל זה לקח כמה נסיונות, והעיבוד היה רק על נקודה מאוד קטנה של חלקיקי שניה, כדי לא לפגוע יותר מידי בשר הקטע. כל פעם היה צריך לכוון מחדש כדי להתאים לאותו קטע. לגבי האטה/האצה, שניהם מעוותים את הסאונד אם אתה רק מותח אם מכווץ בלי לשנות פיץ'. הסיבה היא שכשאתה מותח, התוכנה צריכה להוסיף סאונד שלא קיים כדי להאריך את הקטע, וככל שמאריכים, יהיה יותר סאונד מסונטז של התוכנה מאפשר סאונד מקורי. כשאתה מקצר, התוכנה בעצם חותכת מהסאונד המקורי, ולכן לפעמים אפשר לשמוע קפיצות בסאונד, מביוחד כשהכיווץ הוא מאוד משמעותי.

dmt4me

New member
האבנלי אין ספק שאתה מקצועי >>

בתחום האודיו,אבל מה לגבי מידי האם באולפנים לא משתמשים הרבה במידי ? אם יש לך כמה שיטות עבודה שאתה יכול למסור כאן זה יהיה נחמד מצדך..למרות שאתה נותן מעל ומעבר

HeavenlyB

New member
תודה על המחמאות

אני רק מתחיל
כל יום לומדים משהו חדש ומתנסים בדברים חדשים. באולפן בו אני עבדתי בהקלטות מוסיקה, עבדנו על אודיו. אמנם יש מודול באולפן (Roland 1080) וכמה מקלדות (ימאהה, קורצוויל וקורג) אבל בד"כ האומנים מקליטים כלים חיים. לכן ההתנסות שלי עם מידי היא רק ביתית, ולא יוצא לי יותר מידי להתעסק איתה. זה תופס גם לגבי סינטוז. המוסיקה עליה אני עובד היא בעיקר אקוסטית, ורוב האומנים שעבדתי איתם לא אוהבים להתעסק עם סינטים, לכן לא יצא לי להתנסות. בעתיד, כשאוכל לפתוח אולפן הפקות משלי, אני מקווה שיהיה לי זמן ללמוד גם את התחומים האלה. כרגע אני לומד מפורומים כמו אקט, ומנסה לזכור את מה שנאמר שם, כי ליישם את זה לא יוצא לי, מה שגורם לשכוח את הרוב במשך הזמן.

HeavenlyB

New member
בעברית? לא

יש את הפורום הרשמי של קיובייס. נדמה לי Cubase.net.

למעלה