דיסונס קוגנטיבי.

דיסונס קוגנטיבי.

שלום, ידיעה אחת ושיחה אחת, הנן הסיבה לכתיבת דברים אלה. א. התפרסם סקר שתוצאותיו מלמדות שיחד מדשדשת במקום! ב. מכרה, אשה מאוד מנוסה, נבונה, צלולה ביותר בדעתה ממרום 91 שנות חיה... התנחמה, האיכות על חשבון הכמות! הח"מ, הפסיק, לאחרונה, כמעט כל פעילות.... בודאי שהפסיק -מזמן- להקשיב לנאומים המושמעים למשוכנעים.... הח"מ, העביר הוביל רשימת מעומדים במספר מערכות בחירות קשות (בכל הארץ). לדוגמא: בשנת 1951כאשר חוסר העבודה בעפולה היה מחריד! מרבז מפלגתי דרש ממני לדחות הבחירות יריבי העיקריים היו אבות מרץ (מפ"ם) הלכנו לבחירות. וקבלנו היחידים בארץ 72%! מדוע אני מספר זאת... הייתי צפוני אשכנזי! אבל עבדתי קשה... בנאמנות ואמינות ושוחחתי עם ציבור המצבעים שהיו ברובם עולים חדשים בגובה העניים. מסר זה אני מנסה מאז שהנני תומך במרץ וכיום ביחד ללא הצלחה!!! ההפך כאשר אני שומע את הטובים שב"מנהיגי" ברור לי מדוע אנו מדשדשים.... ד"ר י. ביילין, אינו צריך להחליף המשקפיים בעדשות מגע או למחוק את תוארו האקדמיה... אבל.... רן כהן, בן עדות המזרח נשמע לי יותר אשכנזי ממני. הגב' גלאון הלוחמת ללא חת, איני אומר זאת בציניות, לא תמיד מובנת... משדרת לעיתים קרובות מדי, מסרים משולבים שבחלקם מקלקלים. (אני בעד אמירת האמת ורק האמת, אבל אנו בבית הדין שחייבים לאמר את הכל....) זו רשימה חלקית של עובדות שלעניות דעתי הנם הסיבה לדשדוש... לתקן לשפר קשה מאוד ולוקח זמן רב, לקלקל קל ומהר.... לכן אנו כבר מאחרים ועדיין עוסקים בפעילות שגרתית. המאחל מכל הלב הצלחה אריה אלמוג

i am just me

New member
צודק, אבל מה עושים?

קודם כל אתה צודק כמובן. הבעיה היא שאנחנו לא יודעים מה לעשות, איך יוכל רן כהן להשתייך שוב לעדות המזרח (למרות שלא נראה לי שזה משנה מאיזו עדה הוא), מה צריך ביילין לעשות כדי שכשהוא ישים עדשות אנשים לא יזכרו אותו בתור מי שהיו לו פעם משקפיים. מה אנחנו הפעילים הקטנים שלא יודעים איך לסובב את גלגלי השיניים הענקיים של הפוליטיקה הישראלית לכיווננו, מה אנחנו צריכים לעשות?

פשוט.......

שבוע טוב מי שלא תהיה, כבר נאמר: אם כל אחד ינקה את פתח ביתו העיר תהיה נקיה... כל אחד יכול לתרום... להפסיק להיות נעולים על מוסכמות, "יחד" עושה את צעדיה הראשונים בכיוון הנכון. אבל לא מספיק... לצאת מהשגרה.... לנסות לשכנע את מתנגדינו... כן, לנצל העובדה שרן כהן הוא בן עדות המזרח... טתה צודק לך ולי אין הדבר משנה... אבל תתפלא לכמות האנשים שעובדה זו משנה. יוסי ביילין לא צריך לוותר על התואר האקדמאי שלו, אינו צריך להפסיק להיות תרבותי ואדיב, אבל.. הפודל חייב להתנער ולהעלם... ידידי, יש מה לעשות ולצערי לא עושים... שבוע טוב וחג שמח

jewjew1

New member
הפודל חייב ללכת מסיבות אחרות

יוסי ביילין צריך לעזוב את המפלגה כי הוא איש ימין בדעותיו הכלכליות. מאוד הצטערתי שלא בחרו את רן כהן.

הבוקר כתבתי בנדון...

שבוע טוב jewjew1, ידידי הצעיר, למרות הביקורת שאני משמיע כנגד ד"ר י. ביילין, חייבים לזכור, האיש אמין, נבון ובעל תוכונות שחסרות לרבים מ"מנהיגינו", ודי קרוב למושג "שמאל". בכל אופן יותר מרבים אחרים, למשל אהוד ברק! הדיון אם הוא או רן כהן צריכים להנהיג את המפלגה, אינו צריך להיות נידון בעיתונות, שמועות ובתחילת הקדנציה שלו רק עתה נבחר! מותר לך להצטער שלא בחרו ברן כהן... יתכן והוא היה יותר מקובל על הציבור הרחב.... לא פעם אני שואל את עצמי, עד כמה המטרה מקדשת האמצעים? בידידות

jewjew1

New member
עדיין דעותייו הכלכליות ימניות למדי

אני מצטער אבל זאת פשוט עובדה יוסי ביילין הוא בין חברי הכנסת הימנים מבחינה כלכלית. יוסי ביילין אמר בזמנו ש6% אבטלה הוא דבר נורמלי. הוא תמיד מקיף עצמו באנשים עשירים בכל פגשותיו ברחבי העולם. אני מעריך אותו בניגוד לרוב האנשים במדינה על שהביא את הסכם אוסלו, והוא מוכן תמיד להגיד את האמת הכואבת בפרצוף. גם בעניין היציאה מלבנון היה בין הראשונים שתמכו בכך, וגם בעניין החזרת חוות שבעא הוא צודק במאה אחוז. אך מרצ היא גם מפלגה חברתית ששואפת לבנות מדינת רווחה לכל אזרחיה, וכאן חסרונו הגדול. תראה אני בא בכלל מבית שנאמן מאוד למפלגת העבודה, ובז למרצ בתור מפלגה שהיא יותר מידי שמאלנית ואוהבת ערבים. גם רוב הסביבה הקרובה שלי היא מאוד בעד שירות קרבית, וקנתה את דברי ברק נתנו להם את הכל, ולמרות שרובם לא יתמכו בליכוד הם הצביעו ברובם לשינוי כולל אני עד שהגעתי לצבא. בצבא גיליתי את פניה המכוערות של החברה. צבא בזבזני עם חיילים שכל אחד חושב רק על עצמו. צבא שמעודד אלימות, ושהגזענות כלפי ערבים נפוצה. עם עני שנפגע קשות מהתוכנית הכלכלית של שינוי-ליכוד, וממשיך לשנוא את השמאל והערבים ולהאשים אותם בכל צרותיהם. אני רוצה לאחר שיחרורי הקרוב להצטרף למפלגה מפני שאני רוצה מקום שעדיין מאמין בנושאים כמו: סיום הכיבוש, התנגדות תקיפה לגזענות, תומכי מדיניות כלכלית-חברתית שמאלנית, בעד חופש דת ולא שנאת דת כמו שינוי, בעד כל סוגי נישואים לכל המינים, בעד איכות הסביבה וכו'... האם זה יותר מידי, מפלגות ימניות יש בשפע. לגבי השמאל, העבודה נמסה ונמוגה למראה שרון, המפלגות הערביות לאומניות וחד"ש זה שמאל ישן שעסוק בהתחנפות לדיקטטורים מהעולם השלישי. ודרך אגב, אתה נשמע ממכתבך פעיל רציני ואדם עקרוני וטוב לב.

אתה צודק, אבל....

ערב טוב jewjew1, א. אל תסכל בקנקן... ב. לעניות דעתי, פורום יח"ד, יכול וצריך להיות פורום משוב לחברי התנועה, המבקשים לאמר "למנהיגי" התנועה את דעתם. לדוגמא: מפריעים לך דעותיו הכלכליות של ביילין... לדעתי חובה היה על י. בילין להשיבך, להסביר את השקפת עולמו הכלכלית ואם היא כפי שאתה חושב שהיא, לנסות ולשכנעך, כי דרכו ודעתו נכונים. ג. שנים, הייתי פעיל פוליטית... אפילו ניסיתי להיות הגון ונאמן לשולחי... אבל בכנות, יש דברים יותר מעניינים, יותר מועילים ופחות מלוכלכים... ד. הבנתי מדבריך, כי הנך עדיין בשרות, ברור, כי כל עוד הנך במדים אסורה לך פעילות פוליטית, אבל בפורומים השונים הנך בהחלט יכול להשתתף, הגולשים מרגיזים, משתמשים בלשון לא נקייה (בלשון המעטה) אבל ללמוד ולתרום. לסכום, להיות חבר מפלגה מסוימת , החלט. להיות במקצת פעיל, בהחלט. להיות עסקן פוליטי, בהחלט לא! אמת זה מקצוע (עיסוק) ככל מקצוע אחר, אבל להישאר בו נקי מרבב קשה! לכן אם תחליט למרות הכול להיות עסקן פוליטי יבושם לך... ואאחל לך הצלחה אך זכור הנכנס למטבח חייב להיות נכון לריחות ולחום. נ.ב. הנני מניח, כי קראת את כרטיסי האישי, הוא מדויק, מסיבות שהזמן גרמן מחקתי חלק מהדברים... מדוע אני מציין זאת, הגיל, כן הגיל, מקשה עלי ואני חושש שאיני מרוכז ואיני מתבטא ברור. (נכון, עדיין רוכב על אופנוע ולא מזמן חזרנו רעיתי ואני מטיול תרמילים בהודו. אבל...) בידידות

למעלה