דינרים עירקים

דינרים עירקים

בתקופה האחרונה אני שומע יותר ויותר על אנשים שקונים דינרים עירקים למתרת השקעה. אולי מישהו יוכל להסביר לי האם העובדה שאנשים רבים קונים את המטבע תגרום לעלייה בערכו אם וכאשר הכלכלה בעירק תתיצב והמטבע יהיה סחיר או שאולי בגלל שכמות הכסף גדלה ערכו להיפך יקטן. מה איתכם..מישהו פה קנה דינרים..יש אולי המלצות??

גרי רשף

New member
מזתומרת "שומע יותר ויותר"?

אתה מכיר אישית מישהו שעשה זאת, או שכמוני קיבלת את המייל המופרך הזה (לצד מיילים בסגנון Enlarge your penis)?

האמת כמעט תפסת אותי

לא אימייל אלה פשוט שני אנשים לא קשורים אחד לשני שהציאו לי לקנות איתם כדי לקבל שער יותר טוב

בניגוד להשערות שהיו לפני מטבע היורו

אף אחד לא ממש יודע איזה התפתחויות פוליטיות וכלכליות יתרחשו בעירק. מנקודת המבט שלי, מי שקונה היום את המטבע העירקי חשוף לאחד המטבעות המסוכנים בעולם. יכול להיות שההשקעה באמת תהיה משתלמת...אך יש גם סיכוי שיום יבוא והמטבע הזה לא יהיה קיים. לשיקולך.

גרי רשף

New member
לדעתי זה אפילו לא זה..

לו היינו מדברים על מניות של חברות עירקיות- יכול להיות.. הסיכון גדול ויש שני תסריטים קיצוניים: יש סיכוי שנפסיד את כל כספנו, אבל גם יש סיכוי שנתעשר אם הכלכלה שם תשגשג. אבל כשמדברים על המטבע- יש רק אפשרות קיצונית אחת והיא שתהיה שם אינפלציה והמטבע יאבד את ערכו ואנחנו את כספנו. אין שום סיכוי שתהיה שם "אינפלציה הפוכה" וערך המטבע ייוסף בשיעור משמעותי ביחס לדולר או לאירו.. הוא לכל היותר יתייצב ויתן תשואה דומה להם.

למה לא

פוטנציאל הצמיחה של הכלכלה העירקית גדול בהרבה מפוטנציאל הצמיחה של ארה"ב או מדינות היורו. חוץ מזה ממה שהבנתי הדבר קרה כבר בעבר בכווית(עם הבדלים מסוימים) ואנשים יתעשרו על זה כבר. כדאיות ההשקעה פחות מענינת אותי למרות שאשמח ליראת דיון עם נימוקים עניינים בנושא. מה שעניין אותי זה ההשפעה של קניה מרובה של מטבע זה כעת כאשר השער מיוצב על שוק הכסף כאשר המטבע יסחר...

אליהו מה הסיפור?

גם אני שמעתי על הדינר העירקי זה היה לפני מספר חודשים קניתי 75000 דינר ושילמתי עליהם 100$ עכשיו מחכים כמה שנים וזהו. עלה? אחלה עשינו השקעה טובה לא עלה, לא קרה כלום,השמיים לא נפלו וזה לא סוף העולם... הצעתי... לך על זה. שלא יבוא יום בעוד כמה שנים ותצטער שלא קנית.

למעלה