דינרים עירקיים

מצב
הנושא נעול.

mashkiayeruka

New member
דינרים עירקיים

דינרים עירקיים
איך אפשר להשיג? ומה אתם אומרים על ההשקעה?

היתה כתבה על זה בעיתון...

חדש? ישן?
מאי נפקא מינא?
היתה כתבה על זה בעיתון...
יש מצב גם שהכסף הזה ימחק ככה שתפסיד הכול... מצד שני יכול להיות שעוד כמה עשרות שנים מליון דינר עירקי שעולים כיום 900 דולר יהיו שווים המון... לפעמים על עסקאות כאלה אפשר לעשות קופה או מצד שני לצאת בלי כלום

בוא אני ישווה לך משהו...

אם בא לך
יש לי אוסף בולים עתיק שאני אשמח למכור לך במחיר מציאה. מי יודע? אולי פעם זה יהיה שווה המון כסף.
בוא אני ישווה לך משהו...
גם מי שקנה מגרש בכפר שמריהו לפני 20 שנה קנה אותו בגרושים...ותראה כמה עכשיו הוא שווה...זה לא התעשרות מכלום?

conundrum3

New member
אוקיי אז מה?

בוא אני ישווה לך משהו...
גם מי שקנה מגרש בכפר שמריהו לפני 20 שנה קנה אותו בגרושים...ותראה כמה עכשיו הוא שווה...זה לא התעשרות מכלום?
אוקיי אז מה?
יש גם מי שמצא בול נדיר ונהיה מיליונר (בדיוק השבוע שמעתי על מישהו ששלח בדואר פתק הצבעה לבית הנבחרים האמריקאי, כשעל המעטפה הדביק בול עם ערך נקוב של 20 סנט. מדובר בבול נדיר ביותר שתמונת המטוס בו הודפסה הפוך, והוא שווה בין מאות אלפי למליוני דולרים). אי אפשר לקרוא לזה השקעה. אגב, רכישת מקרקעין הינה בהחלט השקעה, כי יש בזה הגיון פנימי. אתה רוכש נכס שמייצר או שיכול לייצר לך הכנסה. הוא אינו מושתת רק על אופנה חולפת. כמובן שהמחיר יכול להיות מופקע או סביר, אבל הנכס הוא אמיתי. בהקשר זה, מניה של חברה שמייצרת רווחים הינה בהחלט השקעה, במיוחד אם החברה גם מחלקת דיבידנדים. השקעה בחברה שעשויה לייצר רווחים גם היא השקעה, אבל ספקולטיבית.

zivhi

New member
כן, אבל מי שעשה את זה

בוא אני ישווה לך משהו...
כן, אבל מי שעשה את זה
ידע שואמרים "אשווה" ולא "ישווה". אם את רוצה, יש לי פה כמה מאות דיסקים של להקה שפעם היתה לי. רוצה לקנות בזול? אולי יצא לך מגרש בכפר שמריהו מזה. (אל תקח אותי קשה, אני נרגן על הבוקר).

moco10

New member
מה שבטוח בקשר לדינארים

אם בא לך
יש לי אוסף בולים עתיק שאני אשמח למכור לך במחיר מציאה. מי יודע? אולי פעם זה יהיה שווה המון כסף.
מה שבטוח בקשר לדינארים
זה שיש המון כאלה ולכן אין שום סיכוי שיהיה לזה ערך אספני כמו לבולים מסוימים. הדוגמא הכי טובה למה יכולים להיות שווים הדינארים, זה כל הלירות הישראליות שמקשטות שיפודיות. הרי גם הלירה לא הייתה שווה פעם כלום, ואח"כ כלכלת ישראל צמחה ויתחזקה, והנה הלירה עדיין לא שווה כלום

conundrum3

New member
חכה, האיינשטיין גם יהיה שווה משהו

מה שבטוח בקשר לדינארים
זה שיש המון כאלה ולכן אין שום סיכוי שיהיה לזה ערך אספני כמו לבולים מסוימים. הדוגמא הכי טובה למה יכולים להיות שווים הדינארים, זה כל הלירות הישראליות שמקשטות שיפודיות. הרי גם הלירה לא הייתה שווה פעם כלום, ואח"כ כלכלת ישראל צמחה ויתחזקה, והנה הלירה עדיין לא שווה כלום
חכה, האיינשטיין גם יהיה שווה משהו

מצב
הנושא נעול.
למעלה