דינמיקה קבוצתית...

ScrewDriver

New member
דינמיקה קבוצתית...

קצת הופתעתי לקבל זימון למפגש דינמיקה קבוצתית של חברת הייטק לא גדולה במיוחד בירושלים, עבור תפקיד שקשה להגדיר אותו "יוקרתי". הרגשה קצת משפילה לעשות צחוק מעצמי מול כמה מאבחנות צעירות ממני בכמה שנים טובות שנפלו מפסיכולוגיה קלינית, אשר שופטות בדיקדוק כל צעד ושעל שלי, וכל זאת בעבור משרה עם שכר קצת יותר טוב משל סטודנט. פשוט טימטום לדעתי. אבל זה לא שיש לי כאן ברירה גדולה. תהיתי אם יש לכם טיפים איך להתנהג בדבר כזה, מלבד "להיות דומיננטי ולתת לאחרים להסתובב סביבך".

TheReverend

New member
העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא

אל תזלזלי. המשפט האחרון שלך הוכיח שאין לך מושג איך לעבור דינמיקה קבוצתית בהצלחה. בד"כ את ההוא(היא) שמשתלט על כולם הכח ומתחיל לחלק הוראות פוסלים ראשון. מנהיגות צריך לקבל מהקבוצה ולא לקחת. אני אישית מעדיף לא את התפקיד שנחשב הכי גבוה(מנכ"ל\מנהל...) אלא את זה שיתן לי הכי הרבה חשיפה ושידגיש את יכולותי האישיות בצורה הכי טובה. כשמדובר בסימולציה של לבנות מטוסי נייר כל אחד יכול להיות "מנכ"ל" ולחלק הוראות לאחרים. לא כל אחד יכול לשכנע את "הלקוח העקשן" לשלם הרבה ולהגמיש את הדרישות\לוחות הזמנים לדוגמה. אני במקומך הייתי עושה טיפה חושבים. אם את רוצה לקרוא יותר בעניין, תחפשי אחורה בפורום לא אחת היו פה שירשורים בנושא.

ScrewDriver

New member
אוקיי... בדיוק עברתי את זה.

האמת שקצת התעוררתי מאוחר יותר, הייתי צריך לשאול את זה כאן מוקדם יותר, כי הפגישה התקיימה היום, וכשבבוקר לפני שיצאתי, בדקתי בפורום, עדיין אף אחד לא ענה לי. אבל לא נורא, כי זה לא ממש היה כפי שהסברתם. בחרתי לענות לך דווקא, רק מפני שצרם לי שראית אותי בתור נקבה - קשה לי לחשוב על בנות שיקראו לעצמן בשם שכזה, ויחתמו עם "גרעפס".
גם בכרטיס שלי מופיע שאני גבר. אבל שטויות. אז מה היה? לא נתנו לכל הקבוצה לעשות אינטראקציה ביחד, אלא בחלק ראשון נתנו לכל אחד לדבר הרבה על עצמו, מעין ראיון אישי לפני כולם, ואח"כ לקחו אנשים זוגות-זוגות, וכל זוג היה צריך לנהל שיחה, אחד לקוח והשני נותן השירות. לא כזה אופטימי לקראת ההמשך, בכל זאת היו שם אנשים מנוסים יותר בתחום הזה. אבל מקווה לטוב... בכל מקרה, תודה לך ולכולם על הטיפים והעצות.

TheReverend

New member
אז לא עברת דינמיקה קבוצתית ../images/Emo13.gif

מעצם ההגדרה קבוצתית נדרשת קבוצה ולא זוג
ומצטער על הבילבול

חשבתי שהדברים האלה כבר עברו מהעולם.

נראה לי קצת מצחיק שהיום במשכורות והתנאים שנותנים לך אתה גם צריך לבוא ולשחק בכל מיני משחקים מטומטמים עם צוות של בוחנים שלא ממש יודעים על מה הם מדברים. מילא לחברה גדולה וחזקה ולתפקיד גבוה אני עוד יכול להבין אבל לחברה קטנה של כמה עשרות אנשים? ראיון עבודה זה מספק, לדעתי.

אפרתש

New member
למה שיעברו מן העולם?

הם רוצים את העובדים הכי טובים שהם יכולים לקבל. ואם הם יכולים להשיג את זה, למה שלא יעשו את זה? נהפוך הוא. אם פעם אנשים היו משחקים משחקי אגו ואומרים שהם לא מוכנים לעבור מבחנים לא נעימים, היום אנשים עומדים בתור. אתה לא מוכן למשחקים האלה? לא צריך. יש מספיק אנשים מוכשרים ובעלי נסיון שכן מוכנים לעבור את זה.

ניסיון אישי שלי.

הלכתי למבדק כזה פעם אחת. ראיתי אחרי כן את התוצאות. התוצאות שם לא שיקפו ב-10% את מה שאני באמת שווה (ואני לא מעריך את עצמי יותר מדי). אני חושב שהמבדקים האלה נותנים תוצאות מאד לא מבוססות ולא אמיתיות. ראיתי אנשים שעברו את המבדקים האלו ולא מגיע להם לעבוד אפילו בחנות ירקות. פשוט אותם אנשים הלכו לקורסי הכנה וידעו כמו רובוטים מה לעשות ומה להגיד. לדעתי זה די מטיל ספק במיהמנות המבחנים האלה.

למעלה