דיני קנסות

Ping Poong

New member
דיון בקשר להתחייבות..

יש הרבה מקומות שדורשים התחייבות לשנה.. השאלה שלי, האם ניתן לעקוף את זה? במידה וסתם לדוגמא התחלתי לעבוד בסלקום, והתחייבתי לשנה. אחרי חצי שנה בא לי לעוף משם, יש דרך לעזוב בלי לשלם אגורה? או שהדרך היחידה תהיה רק בקנס כספי? אם נגיד אחרי חצי שנה אני משחק אותה בדיכאון, ולאט לאט (לא בבת אחת, שלא יראה חשוד) מתחיל לתפקד פחות טוב וכו', האם סלקום ייפרדו ממני יפה?

nic nic

New member
עזרה../images/Emo150.gif

עבדתי בHOT חודשיים (חתמתי חוזה לשנה והתפטרתי מיוזמתי כדי ללמוד לפסיכומטרי). בחוזה היה סעיף של קנס במקרה והפרת חוזה מהעובד. המנהלת שלי לא אמרה לי דבר על קנס לאחר שהתפטרתי, כנראה שמובן מאליו. אוקיי ניחא. קיבלתי לאחר כמה חודשים מכתב שאני בחוב של 691 ש"ח. אבל לא כתוב שם בכלל למי לפנות כדי לשלם את החוב!!! טלפון, כתובת, משהו....עם מי לדבר, אני בסה"כ רוצה לתת את השיק ולהתראות. אני רוצה לשלם את החוב ולקבל קבלה שאני אכן אכן שילמתי את הקנס ולא בחוב יותר (ע"מ שלא יוכלו לפנות אלי בעתיד ופתאופ לרצות לשאוב חוב שנית). מה אני עושה? למי פונים?

AdiGoldman

New member
הבוס מחייב?

הבוס המטומטם שלי מעוצבן על כל דבר שזז... אתמול, שני לקוחות שונים, החזירו שני סלטים שונים בטענה שהם יותר מדי מלוחים. הבוס התעצבן והחליט שאם אנחנו לא מוכרים את הסלטים האלה או לחליפין, עוד אנשים מחזירים היום את הסלטים בטענה הזו, אנחנו, המלצרים, כל אחד משלם קצת ומשלימים למחיר של הסלט... למה, זאת אשמתי שהמטבח שם כל כך הרבה מלח?!

Marble Arch

New member
באמת רציתי לשאול על זה!

אם בטעות הדפסתי למטבח סלט כזה במקום סלט אחר, זה חוקי לחייב אותי על מחיר הסלט?!

Oיון

New member
לא חוקי בעליל!!

אפשר בהחלט להגיד לבוס כזה, שאם תראה הורדה מהמשכורת שלך, תתבע אותו בבית דין לעבודה. וגם תזכה. יש חוק כזה. (אם תרצה הרחבה יש פורום דיני עבודה, שבטח יקשרו אותך לחוק עצמו).

Marble Arch

New member
תודה רבה!!!

לא מזמן היה לי ויכוח כזה עם האחמ"שית, הדפסתי בטעות סלט לא נכון.. ואז כשאמרו לי שלקחו את זה ללקוחה לשולחן וזה לא מה שהיא הזמינה אמרתי "אה נכון, טעות שלי." הסו-שף התעצבן שאני לוקחת את זה ב"כזאת שלוות נפש" (ציטוט שלו) וצעק שצריך לחייב אותי על זה, וצעק לי שזה עולה כסף ובלה בלה בלה.... אמרתי לאחמשית שלי שאין מצב, פשוט אין, שהיא לוקחת ממני כסף על זה. היא מצדה אמרה שהיא לא תיקח ממני כי היא לא עושה את זה, אבל שהמנהלת עצמה יכולה לעשות את זה בלי בעיה (והיא באמת עשתה את זה פעם). עכשיו שאני יודעת שזה לא חוקי הכל, אז אני יכולה להמשיך להתווכח.

Oיון

New member
אני לא מאמינה איזה חוצפה!!

אסור לקנוס עובד בשום צורה שהיא, זה כמו שיגידו שאם לקוח לא יצא מרוצה מהשיחה או לחלופין, הקלדתי לא נכון את השיחה עם הלקוח, יורידו לי כסף.. אנחנו בני אדם ואנחנו עושים טעיות, ואם מישהו עושה יותר מידי טעויות, או לבוס לא נראה, הוא יכול לתת אזהרה או לפטר במקרה הכי גרוע, אבל מפה עד לקנוס אדם?? פעם אחרונה שבדקתי, אף אחד לא בא לעבודה בהתנדבות..

לבעלי מסעדות יש "חוקים משלהם"

אאל"ט, לא מלצרת אף פעם. אני זוכרת שחייבו מלצרים על תוספות שהלקוח ביקש ואחר כך טען שלא ידע שזו תוספת מחיר, על כלים שנפלו ונשברו, על מנות שהוקלדו בטעות כפי שכבר סופר ואמנם לי זה לא קרה, אבל שמעתי מלא מעט מלצרים שחייבו אותם על שולחנות שברחו בלי לשלם. אותי קנסו פעם במחיר של כוס קפה אחרי שהוצאתי ללקוח קפה בכוס זכוכית, כשלטענת המנהלת הוא לא ביקש בזכוכית והייתי צריכה להוציא לו קפה בספל רגיל. לא היה שום בזבוז, את הקפה שהוכן בספל היה אפשר לשפוך לכוס אחרת או להוציא אותו לאחד מהלקוחות האחרים שהזמינו קפה באותן דקות, אבל הבוסית הייתה צריכה להוציא על מישהו את העצבים שלה. אותה בוסית הודיעה לנו בשיחת עובדים שהיות ונשברו הרבה כוסות בזמן האחרון, היא מגדילה את החיוב על שבירת כוס, כאילו זה נעשה בכוונה. אחד המלצרים תפס איתה שיחה אישית וניסה להסביר לה שזה מוגזם מצידה לחייב מלצר שנפלה לו כוס בטעות במחיר של שישיית כוסות. את הצעקות שלה שמעו בכל הקניון.

Oיון

New member
אבל הם לא מעל החוק,

וכן, אני בעד לעמוד על שלך כשזה מגיע למשכורת שלך.. אצלי, בכל מה שקשור לכסף שלי, אין לי אלוקים..

אבל זה משהו שקשה לדרוש מהבוס

את צודקת במליון אחוזים, אבל מלצרית שתנסה לעמוד מול הבוס שלה ולטעון שהוא פוגע בזכויותיה, סביר להניח שתמצא את עצמה מפוטרת, בעלי המסעדות יודעים שלא חסרים "פראיירים" שמוכנים לעבוד בתנאים המחפירים וזה שורש הבעיה. אני בעד שמלצרים שנוצלו יחפשו מקום עבודה חדש ויתבעו את מי שניצל אותם. הבעיה שרבים מסיימים עבודה במקום כזה ולא תובעים כי מניחים שלא יצא מזה כלום ושזה ידרוש מהם משאבים רבים - לא כולם יודעים שזה לא עולה כסף לתבוע בבית הדין לעבודה.

Oיון

New member
נכון,

זה בדיוק מה שמפריע לי, בכל תחום, קחי את ארה"ב לדוגמא, שם יש תודעת שירות, להיות נציג שירות זה מקצוע שאתה יכול לעבוד בו שנים רבות ויותר מזה - התנאים שם כל כך טובים שאף אחד לא יעזוב. נציגים אכותים וטובים מקבלים ערך לעבודה הטובה שלהם, ולא רק מילה טובה אלא ממש פער בשכר. לפעמים כשאני יושבת במרכזי הערכה, אני מרגישה כמו באיזה סוג של שוק עבדים (להבדיל כן?), שהמראיינת בוחרת לפי העינים היפות של הנציג את העבודה שלו. עם יד על הלב, 50% מהבחירות במרכזי הערכה - שגויות.

שולחנות שבורחימ

היו מחלקימ את המחיר לחצי ומורידימ לנו מהטיפימ, אתמ יודעימ מזה לשמור על לקוחות במסיבת מוזיקה מזרחית בבר כשכל שניה מישהו אחר אומר לי להעביר את החשבון לזה שבשולחן ההוא ולהביא לא צ'יסר על חשבונו? אהההה!!

laife

New member
ממש לא.

תתקשרי ושתפנה אותך כבר למקום הנכון.

למעלה