דיני עבודה

עוגייה

New member
דיני עבודה

מה הסעיף בחוק לגבי שעות נוספות? מה הסעיף לגבי הפסקות אוכל? (בעבודה של 8.5-10 שעות) נמאס לי שעושקים אותי..

Jan22

New member
תלוי באיזו עבודה

לדוגמא ,בענף האבטחה ,משמרות עד 8 שעות נחשבות כ100% פר שעה ,שעתיים נוספות מעבר נחשבות כ125% פר שעה ומעבר לכך ,כלומר מעבר ל10 שעות עבודה 150% פר ... דאבל משמרות - בימי חול ,במידה ודורשים ממך משמרת כפולה אז המשמרת השנייה מתחילה מ150% . ארוחות - תלוי בסוג העבודה !

עוגייה

New member
אני עובדת בתחנת דלק

זה גם נחשב? הם לא מוכנים לשלם שעות נוספות. לא משנה להם כמה זמן נשארתי.

Jan22

New member
זו הבעיה

אם תצליחי להשיג קהילה מסוימת של אנשים (עובדים כמוך) ותאיימו בתביעה נגד הביג-בוס ,תשכרו עו'ד עם שיניים , יש מצב שהוא יתחיל לשנות קצת. תביני שכל ההטבות הם פונקציה שתלויה המעסיק (=בעל תחנת הדלק). אל תשכחי שיש מכסת שעות מסוימת (=שכר מינימום) שאותה אסור לו לעבור מבלי לשלם שעות נוספות , וכאן נמצא הבסיס לתביעה שלך !

עוגייה

New member
אתה מבין אבל שהמעסיק

זה לא המעסיק שלי, הוא גם שכיר, המעסיק זו הרשת עצמה (וזו רשת ענקית..) זה לא עניין של לתבוע, זה עניין של מה שמגיע לי, אם זה מגיע לי, וזה מה שרציתי לדעת?

עוגייה

New member
../images/Emo207.gifהיחידה להכוונת חיילים משוחררי

ם יש לכם את הטלפון? באיזור הצפון.. תודה

danielo18

New member
או.קיי...

ובכן לקח לי כמה שניות לאתר את זה אבל זה לשון החוק שמתייחס ל שעות נוספות -בכלל אסור אלא אם כן חלים התנאים הבאים: העבדה המותרת בשעות נוספות 12.(א) העבדת עובד בשעות נוספות מותרת - (1) כשתאונה או מאורע בלתי צפוי מראש מחייבים זאת, או כשיש לטפל באופן דחוף במכונות או בציוד, ואינה מותרת אלא במידה הדרושה למניעת הפרעה קשה בתהליך הרגיל של העבודה, או למניעת נזק לגוף או לנכס שאין למנוע אותו בדרך אחרת; (2) כשעובדים במשמרות; ובלבד שלא יעבדו יותר משעה נוספת אחת ליום, ושהממוצע לשלושה שבועות לא יעלה על ארבעים וחמש שעות עבודה לשבוע; לגבי התגמול של השעות נוספות: 16. גמול שעות נוספות (א) הועבד עובד שעות נוספות, ישלם לו המעביד בעד שתי השעות הנוספות הראשונות שבאותו יום שכר עבודה לא פחות מ- 1.25 מהשכר הרגיל, ובעד כל שעה נוספת שאחריהן לא פחות מ- 1.50 מהשכר הרגיל. היה שכרו של עובד, כולו או חלקו, לפי כמות התוצרת, ישלם לו המעביד בעד כל יחידה, שנעשתה בשתי השעות הנוספות הראשונות שבאותו יום, שכר עבודה לא פחות מ- 1.25 מהשכר המשתלם בעד כל יחידה שנעשתה בשעות העבודה הרגילות, ובעד כל יחידה שנעשתה בשעות הנוספות שלמעלה משתיים - לא פחות מ- 1.5 מהשכר המשתלם בעד כל יחידה שנעשתה בשעות העבודה הרגילות. (ב) היה שכרו של העובד על בסיס של חודש או של תקופה ארוכה יותר, יהא המעביד זכאי ליתן לעובד בעבודה מן העבודות המפורטות בפסקה (2) של סעיף 4(א) ובסעיף 4(ב). במקום תשלום שכר לפי סעיף זה, מנוחה של שעה ורבע לפחות תמורת כל שעה משתי השעות הנוספות הראשונות שבאותו יום, ומנוחה של שעה וחצי לפחות תמורת כל שעה נוספת שאחריהן. לגבי הפסקות - 20. הפסקות (א) ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל-3/4 שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה של חצי שעה לפחות; ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג ההפסקה היא של חצי שעה לפחות. (ב) הפסקה לפי סעיף קטן (א) לא תעלה על שלוש שעות. (ג) בעת הפסקה לפי סעיף קטן (א) הנמשכת חצי שעה או יותר רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש על-ידי מעבידו להישאר במקום העבודה, ובמקרה זה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה. (ד) עובד רשאי להתפלל במהלך יום עבודתו בהתאם לדרישות דתו; זמן התפילה ייקבע במקום העבודה בהתאם לצורכי העבודה ואילוציה, ובהתחשב בדרישות דתו של העובד. זהו..מקווה שעזר!

עוגייה

New member
עזר מאוד זה בדיוק מה שחיפשתי

חוץ מזה שאני מניחה שה1.25 וה1.50 מתכוונים ל125% ו150%, לא? בכל מקרה, הבעיה היא שמה שאני צריכה לעשות זה לתבוע ולמי יש כוח? תודה רבה בכל מקרה וגם לאייריש על המספר וטרולית את יכולה ללכת להזדיין יא כיעור

danielo18

New member
את צודקת..

ה-1.50,וה1.25 זה ההכפלה של המשכורת(150/125%) מה לעשות? השאלה מה את רוצה. את יכולה לפנות למשרד העבודה (יש שם יחידה שאחראית על אכיפת דיני עבודה שיכולה לפעול), ואת יכולה לבוא אל המעסיק שלך ולהסביר לו שלפי החוק זה מה שמגיע לך. מה שכן - את עלולה לאבד את העבודה.

למעלה