דיני עבודה

DaboR zx6R

New member
שאלה בקשר לפצויים

מגיע לי פצויים ממקום העבודה אם אני עוזב את הארץ?

good girl30

New member
שאלה חשובה- אודה לעזרתכם ../images/Emo13.gif

החלטתי לעזוב מקום עבודה (5 שנים) מצאתי עבודה אחרת יש לי קופת גמל שזה כולל פיצויים ותגמולים אבל אני עוזב מרצוני (בעל הבית אינו מאלה שנותן פיצויים)... מה החוק אומר ? מה מגיע לי או לא ? ואיך אומרים לבעל הבית : "שאני עוזב?"...(מבחינת ניסוח) ? אודה לעזרתכם

michal66

New member
בוודאי!!

פיצויים מגיע גם למי שעובר לגור במקום אחר בתוך הארץ.

Blase

New member
שאלה לגבי התלמדות

נתנו לי צי'ק ל-16/10 שבכלל הוא אמור לתת ב-/1010 האם מותר לעשות את זה? וגם במשכורת שניתנה לי חישבתי ואני אמורה לקבל יותר ממה שניתן לי אני חושבת שזה בגלל שהייתי מתלמדת ועובדת אחרת אמרה לי שהוא לא משלם על התלמדות(הוא כנראה לא חישב את היום או אפילו היומיים שהייתי פיקלו) האם מותר לו לעשות את זה תודה לעוזרים..

DaboR zx6R

New member
יופי!

טוב לדעת זה בטוח כן? לגבי הארץ מקבלים פיצויים רק אםפ המעבר הוא למעלה מ50 ק"מ או משהו כזה לא?

דיני עבודה

הפורום עוסק ביחסים בעבודה ולא בדיני עבודה. בשאלות לגבי דיני עבודה נא לפנות לפורום דיני עבודה. קישור נמצא בצד השמאלי של הפורום.

הילית111

New member
ימי מחלהילד

מחלת ילד יש לי תנוק בן 8 חודשים ואני עובדת משרה מלאה שאלתי במקרה של מחלת ילד חס וחלילה ואני נשארת איתו בבית אז אני אמורה לקחת אישור מחלה רגיל מהרופא ואז מבחינת המשכורת החישוב הוא כמו ימי המחלה שלי ? כלומר יום ראשון לא משלמים על השני אחוז מסויים וכו' או שלגבי ימי מחלת ילד יש חישוב אחר של התשלום בשבילי? ואם אני מנצלת את ימי המחלה של ילד האם זה מנוכה מימי המחלה השנתיים שלי או שיש מספר ימי מחלה מסויים שמגיע לי לפי החוק בגין מחלת ילד שלא קשור לימי מחלה שלי האמא ? תודה!

בודדה1984

New member
שאלה לי... אודה לתגובות.

שלום לא ידעתי לאיזה פורום בדיוק לכוון את שאלתי.. מקווה שתעזרו ותנחו :) אני בת 23, עומדת להתחיל לעבוד בבנק לתקופת התחייבות של שנה (עובדת בנק ולא של חברת השמה)... עכשיו, במהלך תקופת ההתחיבות שלי, די לסופה, אני אמורה לטוס לחול לתקופה של חודש בערך (לא מטעם העבודה אלא טיסה אישית - משפחתית). ישנה איזושהי חוקיות בעניין? האם מותר לטוס לחודש כי אין מצב שאני מבטלת את הטיסה כי חיכיתי לה כבר כמה שנים (חיכיתי לסיום התואר וסיימתי) וככה קרה שמצאתי עבודה בתחום. האם העבודה תמנע ממני לטוס? :( זה די חשוב לי... אני צריכה ייעוץ והכוונה בעניין... תודה...

dudusch

New member
בעיקרון החוק אומר

שיכולים להחתים על התחייבות אך ורק במידה ומקום העבודה העביר אותך הכשרה המזכה בתואר או תעודה או קורס שיכול לשמש אותך במקום אחר (שכביכול תנצלי אותם לביצוע הקורס ותנטשי). קשה לי להאמין שאת עברת כזו הכשרה לכן חוקית תהיה להם בעייתיות להחיל סנקציות. אבל באמת, מומלץ לברר בפורום דיני עבודה...

בודדה1984

New member
..

הו כן עוברת הכשרה קורס של 6 שבועות!! האם אפשר נניח לטוס לחודש ולהקפיא את החודש ולהעביר אותו? כי בסופו של דבר ייצא שעבדתי 12 חודשים כמו שבהתחייבות

dudusch

New member
הקורס מקנה תעודה?

הסמכה? אם לאחר הקורס תלך למקום אחר - האם תוכל להתקבל לעבודה על בסיס הקורס שעשתה? אם כן, יכול להיות מצב שבו לא תוכל להפר חוזה בלי לשאת בסנקציה...

בודדה1984

New member
תשובה

זו הכשרה לתפקיד בבנק על חשבון הבנק עצמו. ועוד לא חתמתי על כלום כך שלא ידוע לי מה כוללת ההתחייבות לשנה בפרטי בפרטים. מה שכן ידוע לי שזו התחייבות (כנראה כדי למנוע קביעות) שאני מחוייבת לעבוד שם שנה.

dudusch

New member
זה לא עניין קביעות כמו עניין שנה לפיצויים

ועדיין. מה המחוייבות של הבנק? האם לא יחליט שאחרי 11 חודשים שהוא לא רוצה להיכנס למצב שאת זכאית לפיצויי פיטורין? כדאי לך לבחון את העניין בפורום דיני עבודה, מאחר והדבר נופל בתחום אפור (זה לא כמו הכשרה בבורגראנץ' שמלמדים איך להפוך קציצה ודורשים התחייבות). יכולה לעמוד להם טענה שאם עזבת אחרי 11 חודשים (או יצאת לחופשה ללא תשלום) גרמת להם נזק.

בודדה1984

New member
אוקיי

כן רשמתי גם שם.... ועורך דין רשם לי שמותר לצאת לחופשה.... קיצר אני ממש צריכה לבחון את כל הצדדים של ההתחייבות.

נוריתק1

New member
300 ימים לדמי אבטלה

הפסקתי לעבוד לאחר לידה של תאומות .כודם לכן עבדתי על בסיס יומי ובמהלך ההריון לא שולמו לי ימי מחלה על העדריות לצורך בדיקות רפואיות וגם לא על אישפוז קצר. משום שנאמר לי שלא משלמים ימי מחלה על היום הראשון או על ימים שלא היה לי בהם משמרות (שכמובן לא לקחתי משמרות בימים של בדיקות ) חסרים לי 19 יום להשלים ל300 לשם קבלת דמי אבטלה האם זו סיבה להגיש ערעור?

mesh2001

New member
../images/Emo22.gifחופשת לידה - אשמח לתשובה ממבינות או מנוסות

הי, אני ילדתי ב 26 ביוני ויצאתי כמובן לחופשת לידה. בפועל כבר ב 25 ביוני לא הגעתי לעבודה כי הייתי צריכה להתאשפז בבית החולים לפני ניתוח קיסרי. עדיין לא חזרתי לעבודה כי הארכתי הפורמט של חל"ת. ועכשיו לשאלת כי יש לי עליה ויכוח עם הבוס שלי - מתי למי שמכם מבין/ה נגמרת חופשת הלידה שלי ומתחיל החל"ת? להזכירכם אני כבר נכללת בחוק של ה 14 שבועות. הכוונה לשי היא מתי התאריך המדוייק שבו אני מסיימת את חופשת הלידה? אודה על תשובתכם בהקדם כי אני נפגשת איתו מחר. תודה, מאש

86Dman86

New member
מלצרים מועסקים על בסיס טיפים בלבד - הייתכן?!

שלום רב, השתחררתי מצה"ל באוגוסט השנה ומצאתי עבודה כמלצר במסעדה בעיר בה אני גר. ראיתי הרבה כתבות בחדשות לפני תחילת החופש הגדול שאלפי מעסיקים בישראל מעסיקים בני נוער ועוברים על החוק בכל הנוגע לתשלום שלהם. אני שואל את השאלה הזו בשם כל המלצרים שעובדים איתי - המעסיק שלנו מעסיק אותנו על בסיס טיפים בלבד, ללא שכר בסיס, ללא השלמות וללא שום דבר בעצם - פרט לטיפים מלקוחות ! אני יודע שזו עברה על החוק - השאלה היא מה אפשר לעשות נגד זה? אני בטוח שמסתובבים פה עורכי דין, אם מישהו ירצה לקחת את הקייס לידיים שלו, אשמח לשוחח איתו בפרטי - המסעדה היא מסעדה גדולה ומפורסמת בצפון הארץ ועשרות מלצרים יעידו בנושא התשלום הלקוי. בתודה מראש,

שושה51

New member
שום דבר אינו מובן מאליו

אני מציעה לך להכנס לאתרים המתאימים ולקבל תשובה מקיפה וודאית. אחד מהאתרים WWW.OVDIM.CO.IL בהצלחה!!

למעלה