דיני כשרות

Yali 17

New member
דיני כשרות

אני יודעת שעל פי ההלכה היהודית, ועל פי התפיסה היהודית, המטרה בשחיטה כשרה היא לגרום לחיה כמה שפחות סבל, ואם חיה במשך גידולה למאכל סבלה מאוד מאוד, וכאבה כאב עצום, האם היא גם כשרה ? תכנסו לאתר של אנונימוס, ותבינו על מה שעושים לחיות בארץ !!!! לא רק בחו"ל. אומנם הם "נשחטים בשחיטה כשרה ", אבל עד אליה הם עוברים מסלולי תופת נוראיים ממש, אם תראו בסרטונים מה החיות האומללות האלו עוברות, אתם תחדלו מלאכול בשר. השאלה שלי היא כזאת, אתם לא חושבים שזו היא צביאות ? לשחוט חיה " כאילו על פי דיני הכשרות ", אבל שהיא תעבור סבל עצום עד לאותה השחיטה ? ואיך בכלל כל העיניין כשר, אם החיה סובלת, נאנקת מכאבי ומתנאיים איומים ממש ? בבקשה אני ממש מבקשת שתצפו בסרטון אחד, ותגידו לי האם זו דרכה של היהדות ?!

asaf2000

New member
יש לך שאלה הלכתית או מה?

הפורום נועד לשאלות הלכתיות בלבד לא להבעת דעות נגד היהדות.

אלי ו.

New member
זו שאלה הלכתית מענינת

עד כמה הכשרות מוגבלת ע"י איסור צער בעלי חיים. עקרונית מותר לגרום סבל מסויים לבע"ח לצורך האדם השאלה היא באיזו מידה ועד איזה צורך. מצורף מאמר מענין בנושא.

תגובה

זה לא מדוייק. המטרה בשחיטה היא לעשות רצון בוראינו שצוונו לשחוט את הבהמה לפני האכילה, ולא להקל בצערה. הרבה שאינם יהודים ניסו לטעון כביכול הריגת הבהמה כפי שעושים זאת שאינם יהודים אינה מצערת את הבהמה, ועד היום ישנן מקומות בהן אסור השחיטה עפ"י ההלכ היהודית. למעשה הוכח מדעית שכל זה אינו אלא גיבוב דברים, והשחיטה על פי ההלכה היהודית היא זו שגורמת לחיה הכי פחות סבל. עוד דוגמא: דורות רבים טענו שהמילה היא מעשה אכזרי. והנה נתברר שהנימולים חסינים מפני מחלות שונות. ולא עוד, אלא שעד היום השמיני אין לתינוק מספיק חומר לקרקישת הדם ומסוכן מולו. מיום התשיעי ואילך מצוי בדמו החומר ב100% וכך הוא עד יום מותו. ביום השמיני, היום בו נצטוינו על המילה, ביום זה בלבד ישנה חריגה והגוף מייצר כמות גבוהה יותר מן הרגיל של חומר קרישת הדם. נשאל השאלה: האם אנו מלים מפני הבריאות? לא ולא! אנו מלים כי כך ציוונו בוראינו. ברוך הוא שזיכנו לראות בימינו חלק קטן מן הטוב הטמון במצוות. ולענין שאלתך: ראשית כל הרי גם את טוענת שהשחיטה היהודית גורמת 'מעט סבל' ומי התיר לגרום מעט סבל? ומי בכלל התיר לך לאכול את הבהמה אולי תתני לה להזדקן בכבוד? למאמינים יש היתר, הקדוש ברוך הוא הורנו בתורתו כי מותר ליהודים לאכול מן החיות הטהורות. ועל הגויים לא נאסרו החיות הטמאות. אנו מאמינים שאיננו רחמנים יותר מבורא עולם. מה הסיבה לכך שהבהמה נאכלת? יש לזה הסבר אבל זה כבר לא מה ששאלת. בקצרה אני יכול לכתוב שבאכילת הבהמה עפ"י ההלכה אנו מעלים אותה מדרגת 'חי' לדרגת 'מדבר'.וזה כל תכליתה בעולם לשמש סבל שנגרם לבהמות מעבר לשחיטה, כגון שמכין אותן באכזריות בהובלתם לבית השחיטה, ודאי אסור הוא. זו לא סיבה לא לאכול בשר. זה סיבה להלחם שאנשים חסרי רגש לא יעסקו בזה. ורק שאלה קטנה שתמיד מטרידה אותי בנוגע לכל הצמחוניים למיניהם. האם אותה דאגה אתם מקדישים גם לבני אדם שאין להם מה לאכול? לעניים, למובטלים, לחסרי בית, לנכים, לנפגעי טרור, לנפגעי האסון במזרח אסיה וכו' וכו'. האם את חושבת פעמיים לפני שאטת הורגת ג'וק או עכבר שהעז לחדור לביתך הפרטי ברוב חוצפתו? אם את אכן דואגת גם לבני אדם. ואת מתקוממת נגד כל עוול ואכזריות שנעשית, הרי כידוע זהו אחד מג' סימניהם של היהודים (רחמנים, ביישנים, וגומלי חסדים) ויש באפשרותך גם לקיים בכך מצוה גדולה.

Yali 17

New member
בבקשה לא לרמות !

אל תנסו למרוח תשובה, לשאלה אחרת. מה הקשר לתינוק שמולים אותו ? שאלתי לגבי החיות. אני בטוחה שלא טרחתם להיכנס לאתר אנונימוס ולהבין איזה סבל הן עוברות לפני השחיטה. למשל את התרנגולות שמיועדות לבשר, מעבירים מוטציה גנטית בכדי שהם ישמינו ויגדלו מהר מן הרגיל, מה שקורה הוא, שהלב לא עומד בעומס של התפתחות הגוף, והשלד רך, ולא מסוגל להחזיק את הגוף עצמו, ולכן עצמותיהן נשברות, והן מפרפרות על הריצפה ללא יכולת לזוז. דוחסים אלפי מאות תרנגולים במכלאות קטנות, עד שהן עולות אחת על השניה, ומנהלות קרב מי יגעה לאוכל, בגלל שאין מספיק מקום, הן סובלת עינויי תופת, וחלק גדול מהם מת עוד לפני השחיטה. בשלב מסויים הן אפילו לא יכולות ללכת, בגלל שהגוף יותר גדול מהרגליים- הם נענקות ומתעוותות חסרות ישע. אז באים וזורקים אותם ( כן, כן ממש זורקים אותם ! ), לתוך ארגזים, כשהן נמחצות זו על זו, הן מועברות למתקן השחיטה, אחרי שעברו חודשיים של סבל נוראי. האם בגלל שהן חיות, ובגלל שאין להן את היכולת לדבר ולעשות מעשה, האם מותר לנו להתייחס אליהם בצורה כזאת, כמו אל פיסת בשר ותו' לא ? האם ההלכה מרשה את זה ? ואם ההלכה אומרת " שעל הסכין להיות חדה, רק כדי שמכת המוות תיהיה מהירה, אבל לפני כן אותה חייה עברה עינויי תופת במשך חודשים, האין זו צביאות ??" אני מבקשת שתכנסו לאתר אנונימוס, ותראו סרטון של חמש דקות, ותענו על השאלה שלי. למה ההלכה מרשה את זה ? ולבחור מלמעה, מה הקשר ? למה אתה חושב שאני יהרוג עכבר, למה אתה חושב שלא אכפת לי מרעבים, עניים וכ' ? מה הקשר ????????

תגובה

1. לא אמרתי שאת לא חסה על בני אדם רק התייחסתי לאפשרות הזו, כי אני מכיר אנשים כאלה שחוץ מכלבים, למשל, לא אכפת להם משום דבר. אם אינך כזאת לא אלייך דברתי. 2.אכן הסכמתי בפירוש ההלכה מתנגדת לדברים המתוארים בהודעתך. בהחלט ראוי לדעתי (כפי שכתבתי) לתמוך בך במלחמתך בתופעות הללו.

מערכות הכשרות הידועות

עוקבות גם אחרי שיטות גידול בעלי החיים. אולי יש בשר בנמכר בכרמל או איני יודע היכן. בשר של בעל חי שעבר צער בעלי חיים וסבל נוראי שכל מערכת כשרות עירנית לה לפחות כמוך. אבל מה בין הסירטונים ובין השחיטה הכשרה ? האם הסבל המובא בגידול בעלי חיים, הינו תחת השגחה ותעודת כשרות של הבד"ץ או הרב לנדא או שארית ישראל וכו' ? ולכן, שאילתך ממש ממש לא במקומה. אף אם היינו מניחים שזה כן היה הפורום המתאים.

למעלה