דיני חברים

Everyday Hero

New member
דיני חברים ../images/Emo13.gif

חברה שלי פתחה עסק, והצעתי שאני אתרום גם את חלקי. נתבקשתי לתלות פליירים ברחבי העיר והלכתי לחלק מספר ימים בשיא החום. במהלך העבודה, מספר אנשים אמרו לי שזה לא חוקי ויכול לגרור קנס, אז דיברתי איתה והיא אמרה שאם היא תקבל קנס מהפליירים שאני תליתי, הקנס או יתחלק בינינו או שאני אשלם את כולו (קנס של 3500 ש"ח) את העבודה עשיתי כטובה לחברה וללא כל שכר בצידה (עם האופנוע שלי והדלק והביטוחים שהוא צורך וכל שאר המסביב.) - התפתח ויכוח בינינו שבוא אמרתי לה שבעצם אני עושה לה טובה ואני לא חושב שאני צריך להפסיד מזה כסף! והיא אמרה שאם הקנס יבוא מהאיזור שאני תליתי הקנס הוא עלי. אגב גם הלכתי חצי הדרך חזרה להוריד את הפליירים ששמלתי והיא ביקשה שאוריד אותם ללא קרעים כי אחרי הכל היא שילמה עליהם והיא לא רוצה עוד נזק) בנוסף גם צויין בפניי שכן היא עושה לי טובה בכך שאני יוצא מהבית... ומחלק את הפליירים שלה. (חבר בבעייה) מה אתם אומרים? יש חברות או אין חברות?

sh53

New member
איזה חיוך יש לך בהודעה

אני תמיד אומרת לעצמי - לא לתת לאנשים את הכח לשלוט ברגשות שלי ואם אני מתעצבנת, זה בגלל שאני החלטתי להתעצבן ואני אחראית על הרגשות שלי - אבל אם הייתי במקומך לא חושבת שהייתי מחייכת במצב כזה. בקשר לשאלה ששאלת - מחזירה את הכדור אליך - אשמח לקבל את התשובה שלך ומשם מציעה שנמשיך. אם זה היה קורה לי ולא לך והייתי שואלת את אותה שאלה בדיוק ששאלת - מה היית עונה לי (לדעתי אתה יודע את התשובה ומחפש חיזוקים למה שאתה מרגיש, אז אל תדאג עוד תקבל כאלה ממני)?

איזו מגעילה-מה שאתה צריך לעשות זה

היא איבדה חבר שזה כבר דבר גדול כי אני בטוחה שהיא רק מפסידה מזה וכבוד להיות חבר שלך למדת מהלקח שלך, אל תעשה יותר בשבילה כלום אבל מצד אחד יש כאלו שלדעתי לא מגעילות כמוה פשוט תעלם מזה אין מה לעשות או הכי פשוט אל תשלם את הקנס- תגיד שלא אתה שמת את המודעות הרי יפנו אליה כי זה הפרטים שלה שם בטח אתה לא תכנס לזה לא עשית כלום וזהו
ראיתי את ההוודעה שלך בפורום מומלצים בגלל זה נכנסתי חח

mirit111

New member
ה"ידידה" הזו ממש מגעילה.

בס"ד מה שכן... מן הסתם יפנו אליה אם יבקשו קנס כי הפרטים שלה ואתה פשוט לא תשלם. וגם- הכי חשוב- אל תעשה בשבילה יותר כלום!! היא ממש נצלנית!!!! האמת שדווקא אני מקווה שהיא תקבל קנס בתנאי שאתה לא תשלם אותו כמובן.

RossandRachel

New member
אל תהרוס סתם את החברות- אם היא

הייתה טובה עד עכשיו... דבר אתה בשיא הרצינות- לא שיחה קלילה, אלא באגרסיביות. נראה איך היא תגיב....

sweetdreams

New member
תראי..

אני חושבת שגם בין חברים טובים יכולות להיות מעידות, ואני גם חושבת שיש מצב שהיא נלחצה מהרעיון של הקנס ובגלל זה היא הפילה את זה עליו.. אבל אני גם חושבת שיש גבול לכל תעלול, ואם היא לא רואה שום דבר פגום בהתנהגות שלה, אז יש כאן בעיה קשה ולא חושבת שניתן לכנות את הקשר בניהם כ"חברות" כלל וכלל. זהו יחס שלא ראוי לתת לכל אדם באשר הוא, כל שכן לחבר, כל שכן לחבר שבכלל עוזר לה. אני אפילו לא יודעת איפה להתחיל את שלל התיאורים שיש לי עליה: כפיות טובה? חוסר אחראיות? אגואיסטיות? ניצול? ובאמת שזה על קצה המזלג.. עם חברים כאלו, באמת מי צריך אויבים..

sh53

New member
כולנו עוברים תקופות של לחץ לפעמים

וגם אני - אבל מכאן ועד הודעה כזאת (ההודעה הראשית) ושעוד ישלם קנסות במקומה - הבחורה פשוט נצלנית ולא מעריכה את כל מה שהוא עושה בשבילה: מחלק פלאיירים בזמנו הפרטי ומבזבז דלק - היא לא הציעה חס ושלום לשלם לו על העבודה או להחזיר הוצאות או אולי לעזור לו להשתתף בהסרת הפלאיירים שהיו לטובתה ולתועלתה, אלא הוא צריך להוריד את הפלאיירים ואם יתקבל קנס הוא צריך לשלם את הקנס כי הוא תלה את זה. כלומר בקבלת הכסף בגלל הפלאיירים, הוא חבר טוב שלה, אבל כשזה נוגע להוצאת כסף מהכיס שלה פה החברות נגמרת.

SupermanZW

Well-known member
החברה שלך נצלנית מגעילה

לדעתי אתה צריך לנתק איתה כל קשר.

hkatsman

New member
בעיקרון זו תגובה לכולם

אבל ההודעה שלך הייתה הכי בוטה אז בחרתי לשרשר אליה. אתם שופטים אותה בלי לשמוע את הצד שלה, אני לא הייתי מציע לו לזרוק אותה בלי לדעת מה הצד שלה בכלל בכל הסיפור הזה. אני בטוח שהסיפור לא חד צדדי כמו שזה נשמע, כי אם זה באמת ככה אני ממש מרחם עליך.

sweetdreams

New member
בהנחה שהפרטים היבשים שהוא מסר..

כן נכונים, אז אין פה יותר מדי מקום לפרשנויות.. אם הוא לא דייק ב**עובדות**, אז ברור שכל מה שאנחנו אומרים פה לא שווה כלום. הכל נאמר שהנחה שמה שהוא אומר אכן אמת.. אבל אם הוא באמת עזר לה, הוא באמת קיבל איום לקנס של 3500 שקל על עבודה שהוא עשה בשבילה, היא באמת אמרה שהיא תשלם חצי או שהוא ישלם הכל, אז מה הצד שלה בסיפור ישנה בדיוק?? כל אילו הם רק העובדות של הסיפור, ולא פרשנות אישית שלו.. ועל סמך הפרטים האילו, הבחורה הזאת חצופה ברמות, וזה באמת בלשון המעטה. איזו גירסא לפי דעתך היא תיתן ותוכל לשנות זאת??

hkatsman

New member
יכול להיות

שהיא אמרה איזה משהו בצחוק או לא יודע מה. אבל תמיד כשצד אחד מספר את הסיפור הוא נותן להרבה דברים להישמע כמו עובדות כשבעצם זאת סתם דעה. שמעתי הרבה גרסאות חד צדדיות לסיפורים וכששמעתי את הצצד השני הכל נראה אחרת.

מצטרפת לכל מילה

בכלל לא הייתי פותחת את זה לדיון אתה אלא מנתקת קשרים לאלתר. אבל תבדוק עם עצמך... למה היא מרשה לעצמה לדבר אליך בזלזול שכזה והאם היא היחידה... אם כן- אז הבעיה היא שלה אם לא....

Everyday Hero

New member
פרק ב'

תודה לכולם שעניתם :) אני באתי במטרה לעזור כי אני מבין עד כמה קשה להרים עסק וחשבתי שאני יכול להפגין חברות טובה בינינו ולהשקיע מזמני. מכורח הוויכוח שהתפתח בינינו נולדו כמה צדדים שלא חשבתי שאהייה מכיר אותם בסיטואצייה שכביכול ניסיתי לתמוך בה, דבר ראשון נאמר לי ש"psycho" קרי פסיכי, שהתקשרתי אילה ב08:30 בוקר רק כדיי להודיע לה שמה שעשינו "ביחד" הוא לא חוקי ולכן כדאי מאד שנוריד את זה ולא נחכה לקנס לבוא. באותו היום נפגשנו ב 10:00 בבוקר כאשר אני התייצבתי שם עוד לפני שהעסק היה פתוח, זאת אומרת אפילו הקדמתי וכיבדתי אותה עד כמעט כיאילו העסק היה שלי או אני עבדתי שם בשביל שכר. בשיחה שבאה, נאמרו לי הדברים שכתבתי שחלקם הם זה שהיא ציינה חד משמעית בפניי ואפילו אני עוד רשמתי, את המקומות שהיא בקשה ממני לעבוד בהם ואחד מהם היה "העיר", שלא ממש רחוק ממנה נמצאת התחנה המרכזית. בדיון הקולח מצידה היא הייתה עצבנית עליי ועל כך שלא כך היא אמרה לי ושאני לא שומע מה שאומרים לי ולכן הטובה שעשיתי עוד יכולה לעלות לה בנזק, באותו ויכוח קולח "חטפתי" צעקות והתעצבנויות מצידה שאני לא חושב שהגיעו לי משום סיבה וצדק בעולם, אחרי הכל אני שם כדיי לעשור לה ולא עובד אצלה. מה גם שאני הייתי זה שהבחין בטעות וזה שבעצם הוכיח את הטעות בפנייה ולא היא בפניי, קרי, אני הוא זה שיידע אותה לגבי העברה ולא היא אותי. עם כל זאת הורי ואחותי חגגו יום הולדת לאחותי וקנו ב 500 שקל בחנותה והיא אפילו לא אמרה דבר וחצי דבר בפני על כך. מאותו הרגע בה בישרתי לה את לשון החוק היא (לאחר מכן) הודיעה לי שהיא מסרה את הידיעה לשאר החברים. לא סליחה ולא טעות נשמעה מצידה ע"פי שאני זה שיידע אותה על כך מלכתתחילה. כאשר ביקשתי עוד בהתחלת החלוקה לדבק, היא אמרה לי בלי יותר מידיי " מה!... מדבק אתה עושה עניין? דבר זה כמה שקלים... אבל אם אתה רוצה קח כסף.." - לא יכלה לתת לי בלי לאמר איזו יציאה. וזה ממש לא מכובד בעיניי. בעבר הלא רחוק, היה מצב שאני הייתי ללא קשר בין אישי עם בת זוג והיה מצב שהיינו לפעמים ביחד, עד שהייתה פעם שהיא ביקשה ממני לעשות לה את רגלייה ואני סירבתי אז גם אז היא אמרה לי " הרי אתה נהנה מזה, לעשות לי את רגלי, מה הבעייה?" וכשאני שמעתי את זה אני השתגעתי. אחר כך היא התנצלה. הרגשתי חייב לה איפה שהוא שמה - על כך שהייתה איתי כשלא היה מישהי אחרת - אבל לאמר לי שאני פסיכי - שמתקשר אליה ב 08:30 כדיי לעזור לה - לוקי מאות פליירים בשביל לחלק לה - מתקשר ודואג בשבילה, ולחטוף את זה בפרצוף? - לאמר לי שאני גם ככה לא עושה הרבה כך שבעצם היא עושה לי טובה בכך שאני חמלק לה את הפליירים ומוציא את עצמיא החוצה מהבית... - עד כמה סתום אדם חכול להגיע - לאמר את זה לחבר שעושה לו טובה? שאלה?

ocean boy 22

New member
כפרה..

כמו שכבר הגיבו - אתה מכיר את חברה שלך, אתה יודע שככה היא מתנהגת. היא לא טיפוס הכי נחמד, לפי הפרשנות שלך (לכל מטבע יש 2 צדדים אבל). אם אתה מרגיש מנוצל, פשוט תחתוך. אף אחד לא יכול לנצל אותך ללא הסכמתך. גם אותי ידידה שלי מנצלת להסעות וכו', אבל יש סיבה שאני ממשיך להיות ידיד שלה, כמו שלך יש סיבה.

sweetdreams

New member
שמע...

אתה כל הזמן מדבר על מה שהיא, ומה שהיא.. אני חושבת שאתה צריך להחזיר לעצמך את השליטה על החיים שלך, ולא לקוות שהישועה תגיע ממנה, ובכלליות בכל תחום תחשוב איפה **אתה** יכול לשנות על מנת לשפר את המצב שלך, ואל תחכה שאחרים יעשו את זה עבורך רק בגלל שאתה "צודק". כי במקרה הזה, לפחות מהרושם שאנחנו פה בפורום קיבלנו, אתה אכן צודק. אבל מה זה בדיוק עוזר לך?? אנחנו הבנו ואתה הבנת שהיחסים בניכם הם לא משהו, ושהיא מתייחסת אליך לא משהו, ובכלל שהיא התגלמות הרוע ואתה הקדוש המעונה בכל הסיפור, אבל פשוט ככל שאתה ממשיך עם התיאורים האילו של המצב זה כבר מתחיל להראות פחות מקומם ויותר עצוב שאתה מוכן לקבל יחס כזה..

מאמאסאן

New member
עם חברים/ות כאלה, לא צריך אוייבים

מבחינתי, חברות כזו היתה מסתיימת מיד באותו רגע שלום שלום, ושהיא לא תבוא גם בחלום!!!! תמשיך בלעדיה.

מישהי1011

New member
יש לי רק משפט אחד לומר לך...

יש לך חרא של חברה!!! בעצם עוד משהו... תרחק ממנה ומ....ה.....ר !!!

למעלה