דינו של בית....

מצב
הנושא נעול.

דפנה 11

New member
דינו של בית....

דינו של בית....
מה קורה במקרה בו הבית בו אני מתגוררת עם ילדיי עובר להיות רשום מחציתו על שם ילדיי (רבע לכל אחד מהם) ומחציתו על שמי? האם זה פוגע בדרך כל שהיא בזכויותיי והאם הילדים יכולים לדרוש את מכירת הדירה בבוא העת על פי רצונם וללא הסכמתי? והאם זה יכול לפגוע בהם בעתיד במידה ויחפצו לרכוש דירה לעצמם? (משכנתא עתידית וכו')

ready4you

New member
נכס הרשום על קטינים

דינו של בית....
מה קורה במקרה בו הבית בו אני מתגוררת עם ילדיי עובר להיות רשום מחציתו על שם ילדיי (רבע לכל אחד מהם) ומחציתו על שמי? האם זה פוגע בדרך כל שהיא בזכויותיי והאם הילדים יכולים לדרוש את מכירת הדירה בבוא העת על פי רצונם וללא הסכמתי? והאם זה יכול לפגוע בהם בעתיד במידה ויחפצו לרכוש דירה לעצמם? (משכנתא עתידית וכו')
נכס הרשום על קטינים
שלום דפנה, כאחד שהעביר את נכסיו לילדיו הקטינים , רצוי שתדעי מספר דברים: 1.מכירה - מכירת עסק שאחד מהבעלים הינו קטין הוא בעיה ומצריך אישור של האפטרופוס הכללי. שאכן מדובר במצב שאינו פוגע בזכיותיו של הקטין. 2.רשימת הנכס- רישום הנכס בטאבו הינו תהליך מורכב , המצריך עו"ד שמתמחה בכך, 3.הילדים על פי חוק יכולים לדרוש "פרוק שיתוף" בגיל הגיע צעיר הילדים לגיל 18 .מספיק שאחד דורש. 4.למה לך להכניס את עצמך לזה? את נורא מוכרת לי..

דפנה 11

New member
האם יתכנו פתרונות נוספים

דינו של בית....
האם יתכנו פתרונות נוספים
לסיטואציה שכזו בו הפרוד רוצה לשמור על זכויותיו בנכס וזוגתו שתחיה רוצה לחיות בנכס עד סוף חייה (שתהיה בריאה ואריכות ימים)

תשובה

האם יתכנו פתרונות נוספים
לסיטואציה שכזו בו הפרוד רוצה לשמור על זכויותיו בנכס וזוגתו שתחיה רוצה לחיות בנכס עד סוף חייה (שתהיה בריאה ואריכות ימים)
תשובה
ניתן לערוך הסכם לפיו האם מחזיקה בזכויות בנאמנות עבור הקטינים ומתחייבת לאפשר להם להתגורר בדירה כל עוד הם מעוניינים בכך. מעבר לתשובה הקודמת שניתנה לך, רישום הנכס על שם הקטינים לא יאפשר להם ליטול משכנתא לזכאי בעתיד.

דפנה 11

New member
האם יוכלו על פי החלטתם לבקש פירוק

תשובה
ניתן לערוך הסכם לפיו האם מחזיקה בזכויות בנאמנות עבור הקטינים ומתחייבת לאפשר להם להתגורר בדירה כל עוד הם מעוניינים בכך. מעבר לתשובה הקודמת שניתנה לך, רישום הנכס על שם הקטינים לא יאפשר להם ליטול משכנתא לזכאי בעתיד.
האם יוכלו על פי החלטתם לבקש פירוק
שיתוף עם הגיעם לבגרות (מעבר לגיל 18?) כי אז אני מכניסה עצמי לברוך רציני ונתונה לחסדיהם

דעה חולקת

כן
ניתן לעקוף את זה בהסכם בדרך כלשהי, אך זה לא מבטיח אותך לחלוטין מפני תביעות.
דעה חולקת
הואיל וההסכם נחתם ע"י ההורים כאפוטרופסים של הקטינים והואיל ולהורים אינטרסים משלהם בענין הדירה והואיל ולאם אינטרס נוגד מובהק מול הילדים הילדים יוכלו לטעון שהאינטרס שלהם לא יוצג כהלכה ע"י הוריהם ולבקש פרוק שיתוף. ניתן כמובן למנות לילדים אפוטרופוס לדין, אבל זה הליך שמצריך יעוץ משפטי צמוד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה