דינוזאורים...

T r i v i n

New member
אז אם הבנתי נכון...

בעלי חיים קטנים צורכים יותר חמצן לקילוגרם חיה לשעה... אבל לחיות גדולות יש יותר קילוגרמים גם אם כל אחד מהם צורך פחות חמצן... והריאות לפי מה שאני מבין לא תמיד פרופורציונליות... ואני לא מבין בזה יותר מדי אז אל תקחו אותי יותר מדי ברצינות... אבל לפי דעתי מה שקובע פה זה לא גודל החיה אלה האפקטיביות של אברי הנשימה והדם... לכן זה נראה לי מוזר שחלק מהזוחלים והדו-חיים שרדו כאשר כל הדינוזאורים נכחדו...

אתה יכול להביא נימוקים לכאן ולכאן

וזה מה שהופך את התיאוריה הנ"ל לבלתי ניתנת להפרכה ולכן לא מדעית.

T r i v i n

New member
לציפורים יש מנגנון נשימה מפותח

יותר משל הזוחלים? כי היום יש ציפורים יחסית גדולות...

שאלה טובה - למה זה קרה

סברה אחת היא שהחמצן חזר בהדרגה לרמה נורמלית, שהוא הפך להיות מאוד גבוה מלכתחילה בפליטת כמויות רבות של C02 בהתפרצויות וולקאניות שהצמחים הרבים הפכו לחמצן, מצד שני היה חיסול של עשרות אחוזים בצמחיה בסביבת הזמן של היעלמות הדינוזאורים אולי זה גרם להפחתת כמות החמצן. ודרך אגב לגבי מה שקרה לדינוזאורים קטנים - דינוזאורים קטנים התפתחו לציפורים, הציפורים לא הופיעו סתם כך משום מקום.

T r i v i n

New member
בקשר לחמצן, לא יודע...

אבל בקשר לדינוזאורים קטנים אני חושב שאתה טועה, אי אפשר להגיד שאין היום דינוזאורים קטנים כי הם התפתחו לציפורים כי אז היינו רואים היום גם ציפורים וגם דינוזאורים קטנים... חוץ מזה ציפורים התחילו להתפתח כבר בתקופת הדינוזאורים..

ציפורים הופיעו לראשונה ביורה

לא תחילת תקופת הדינוזאורים- אבל קרוב מספיק, וכיום אין ספק שמוצאן מהדינוזאורים. לחובבי הטקסונומיה הקלאדיסטית תהיה בעיה לא לשייך אותן לדינוזאורים, אלא אם כן הם ירצו לפצל את הקבוצה הזו למספר קבוצות. בכל מקרה, אי אפשר להגיד שהדינוזאורים הקטנים התפתחו לציפורים- מין אחד התפתח, כל השאר נכחדו. גם תיאורית הפסאודו- הכחדה (מינים לא נכחדים אלא מתפתחים למינים אחרים) נכחדה לחלוטין- אם היא שרדה עד 1980 היא קיבלה אז את מכת החסד הסופית.

T r i v i n

New member
אם כבר מדברים על דינוזאורים...

מה ההבדלים בין דינוזאורים לשאר הזוחלים? אני זוכר שהמפרק שמחבר בין הרגלים שלהם לגוף בנוי אחרת, אצל זוחלים הרגל נכנסת מהצד ואצל הדינוזאורים מלמטה מה שמאפשר להם לתמוך ביותר משקל גוף... אבל יכול להיות שני טועה...

דינוזאורים הם קבוצה של ארכוזאורים

שהיא בעצמה קבוצת זוחלים המאופיינת בשני חלונות בגולגולת. הארכוזאורים כללו בין השאר (אני כותב בין השאר בגלל שאני בטוח שאיך שאלחץ על "שלח" אזכר בעוד) את הדינוזאורים, התנינים, הפיטוזאורים (זוחלים דמויי תנינים, שהנחיר שלהם היה בראשם, כמו לווייתנים בני זמננו, פלסיוזאורים (כולל המפלצת מלוך נס), והאיכטיוזאורים- רובם זוחלים גדולים ולכן נקראו ארכוזאורים- לטאות שולתות!!!!!!!111

Levos

New member
איך לא בזכירו שינוי אקלים

כ-90% ממיני הדינוזאורים נכחדו לאורך 5 מיליון שנה לפני פגיעת המטאור שהמשוער. יש רעיון שהתקררות גלובלית גרמה לכך.

מיושן.

קודם כל, כבר מזמן ידוע שלא 90% אלא הרבה פחות. בעבר גם חשבו שהאמוניטים נכחדו לפני הכחדת K-T, היום ברור שמוצאים אמוניטים עד לשכבת האירידיום (סיפור משעשע בנושא תוכל מצוא בספרו של פיטר וורד, בעקבות מתושלח). שנית, הכחדות רקע יש כל הזמן. הכחדת סוף הקרטיקון היתה משהו שחרג בהרבה מהכחדת רקע. ודרך אגב, אנחנו חיים עכשיו בתקופה של התקררויות והתחממויות גלובליות מחזוריות כבר חמישה מליון שנה, כאשר הן הולכות ומחריפות- ושיעורי ההכחדות היו די מינוריים, עד שהופיע גורם שהביא לזה שתקופתנו האחרונה נחשבת לתקופת הכחדה בסדר גודל של "חמשת הגדולות". גורם זה אינו מזג האויר אלא האדם.

Levos

New member
בהכחדות הגדולות נכחדו עשרות אחוזים

מהמינים. אין עכשיו הכחדה בסדר גודל כזה.

אם תקרא את

The Miner's Canary של אלדרדג' או את Extinction: Bad Genes or Bad Luck של ראופ, שניהם מהבכירים בפליאונטולוגים של ארה"ב, תגלה ששניהם טוענים שקצב ההכחדה בימינו קרוב לזה של הכחדת סוף הפרם שהיתה הגדולה בהכחדות על כדור הארץ (שני הספרים קצת מיושנים- אבל עדיין כדאי לקרוא אותם. ראופ הוא אחד מאלה שהעלו את תיאורית המטאוריט, וביחד עם ספקופסקי גם את המחזוריות של ההכחדות.

למעלה