עזוב לגנוב שקל
בא נדבר על לירוק למישהו בצלחת.
אמא נתנה לך אוכל בקערה וביקשה שתשמור עליה חלבית, מפה לשם שמת אותה בטעות במיקרוגל רווי החזירים והשרימפסים שלך. האם אתה מחזיר לאמא את הקערה בלי לומר מילה?
אין פה באמת מקום למילים כמו מותר ואסור. כי גם אם תרצח מחר מאה יתומים בעלי מבט נוגה, אף ישות לא תפקח עליך עין ותאמר 'היי אסור!'
יש פה רק שאלה של עד כמה אתה מנייאק.
אז נניח שאתה מאד רוצה משהו מטופש כמו - שקל, או לשבת מקדימה באוטו, אני לא רואה רוע בלקחת את זה לעצמך, אבל מה קורה אם חבר שלך ממש אוהב את השקל שלו, כי סבתא שלו וכו', או אם הוא ממש מוכרח לשבת קדימה כי יש רגל שבורה ומאחורה הוא יסבול - יצאת חרא רע לב.
אין שחור לבן, אין רע וטוב, אין אסור ומותר. יש הגיון מוסרי בסיסי שאדם שפוי יודע ללכת אחריו ויודע להרגיש רע כשהוא לא הולך אחריו.
ובגלל שאני יודע שאתה עקשן, ציירתי לך גרף-מוסר 'גרסר' אם תרצה, הדפס ושמור לכל דילמה. הוא אמנם לא מדעי, לא מוסרי ואף לא מדוייק כלל. אבל אני סוג של עומד מאחוריו:
..................................................................................|
..................................................................................|
....................|.............................................................|
עד כמה אתה רוצה/צריך את הדבר.............עד כמה הדבר יזיק/יצער מישהו אחר
יצאת חרא רע לב. (אנסים, שודדי זקנות, אנשים שצופרים לאוטו-פח-הזבל)
...................|...............................................................|
...................|...............................................................|
יצאת עבריין פרזיט. (גנבים, מוכרי חתול בשק, בחורות שלא יורדות)
..................|
..................|
..................|
..................|
..................|
..................|................................................................|
יצאת מנייאק, אבל בן אדם בסך הכל. (מורידי סרטים פיראטים, גנבי שקלים, עוקפי תור, מפליצים חרישית באוטו)
היה שלום ותודה על הדגים.
מה? הם לא היו בשבילי?