דין על משוגעים...

Acripela

New member
רוב הגאונים נחשבו משוגעים.

כמו נפוליאון. הוא דוגמא נהדרת. מצביא-גאון-מטורף.

יואב65

New member
משוגעים מפורסמים

טוב כנראה שזה הזמן הטוב ביותר בשבילי לכתוב על זה משום שאני כעת בסבב פסיכיאטריה. זה נכון שה"שגעון" הוא הגדרה תרבותית אבל... אין ספק שז'אן דארק שמעה קולות בהיותה עירה. היות וזה היה במשך זמן ממושך היא ללא ספק היתה פסיכוטית (קשה לדעת אם היתה זו סכיזופרניה כי חסרים הרבה דברים בכדי להגיע לאבחנה אצלה עפ"י הDSM-4 ). צ'רצ'יל היה ללא ספק דיכאוני (ה"כלב השחור" שלו). פולה בן גוריון היתה קלפטומנית (מוגדר כיום כהפרעות של שליטה באימפולס כך שהיא לא היתה "משוגעת" לפחות עפ"י החוק). משה דיין ומנחם בגין היו כנראה מנידפרסיביים או לפחות ציקלוטימיים. לג'ורג' הראשון (האחיין של אליזבת המלכה הבתולה) הידוע גם כשישי בסקוטלנד היה כנראה פוביה ממים והוא לא נהג להתרחץ. לואי ה-14 היה נרקסיסט אם לא עד כדי שיגעון גדלות מאני ממש. יש שמועות שלהיטלר היו כמה קונפליקטים לא פטורים אבל לצערי הוא לא היה כנראה פסיכוטי. ואגב כל מנהיג הוא לפחות מעט נרקסיסט. בברכה יואב

Boogieman

New member
אתה מוכן להסביר לי מה ההגיון במשפט

הבא? זה נכון שה"שגעון" הוא הגדרה תרבותית אבל... אין ספק שז'אן דארק שמעה קולות בהיותה עירה. היות וזה היה במשך זמן ממושך היא ללא ספק היתה פסיכוטית (קשה לדעת אם היתה זו סכיזופרניה כי חסרים הרבה דברים בכדי להגיע לאבחנה אצלה עפ"י הDSM-4 ).

יואב65

New member
ובכן ההגיון...

יש הרבה מאוד הפרעות פסיכוטיות המאופיינות בשמיעת קולות וכו' אך אינן סכיזופרניה.

Boogieman

New member
אסביר את השאלה.

אם אתה אומר שהגדרת השיגעון היא תרבותית, איך אתה יכול להגיד ש"אין ספק" שמה שהיה לה זה הפרעה פסיכוטית? מקסימום אתה יכול להגיד שבתרבות שלנו נהוג לפרש את התופעה כהפרעה פסיכוטית, וגם זה בהנחה שהפסיכולוגיה של התקופה ההיא היתה דומה לזו של ימינו, מה שבכלל לא בטוח.

יואב65

New member
הסבר

זה נכון שהרבה מההגדרות בפסיכיאטריה הן תלויות תרבות אך זה לא לגמרי כך. לא מזמן סיפר לי מטופל על חבר שלו ז'וקוב. הם נפגשים, מדברים וכו'. סחבקים. היות ואני מכיר את השם מיד שאלתי אם מדובר במרשל והתשובה היתה כן! בודאי, יש ז'וקוב אחר? במקרה כזה קשה בלי לדעת היסטוריה ותרבות רוסית אם האיש פסיכוטי או לא אבל כנראה שאם לא היתי יודע על האיש זה היה צץ במקום אחר ואין ספק שללא קשר לתרבותו האיש פסיכוטי. דוגמא נוספת היא עם אתיופי שמפחד משדים (פרח לי שמו של השד הספציפי) הוא כנראה לא פסיכוטי משום שהשד הזה אכן מאוד מפחיד בתרבות שלו. אך פחד משדים אינו מוגדר כפסיכוזה אלא כחלק מהפרעות אחרות. בגדול ברגע שאדם פסיכוטי זה כבר לא תלוי תרבות (לפחות זו הגישה היום) אלא רק אופי הפסיכוזה ישתנה (בצרפת- ז'אן דארק באנגליה- הנרי השמיני אצלנו- המשיח וכו'). מקווה שהפעם הצלחתי לענות לך... אם לא אשמח לנסות שוב... בברכה יואב

חחחח אצלך הכל נורא פשוט

קודם כל תזכור שקשה לדעת את האמת, והבעיה מחריפה ככל שמרחק הזמן גדל, בעית אמינות מקורות ופרשנות... בכל מקרה אתה קופץ למסקנות נחרצות באופן פזיז... אולי ג'אן דארק לא שמעה שום קולות, אבל היתה מניפולטורית גאונית וידעה שלטעון שהיא שומעת ישרת את מטרתה לארגן קהל תומכים עם נטיה מיסטית? סתם דוגמה. בכל אופן, ובכלל רצוי שמי שאינו פסיכולוג, אפילו קרא כמה ספרים יזהר קצת מלצטט סעיפים ב dsm ... וסליחה אם אתה למדת פסיכולוגיה... אני לא מכיר אותך...

יואב65

New member
נסיון להסבר...

ראשית מעולם לא למדתי פסיכולוגיה. אני כרגע לומד פסיכיאטריה. הסיבה שבשלה אני טוען שכנראה שהיא סבלה המפרעה פסיכוטית היא טענתה שכך היה. אינני סטודנט להיסטוריה אבל בתקופה ההיא זה היה לפעמים מסוכן לשמוע קולות ואנשים כאלו נחשדו בכישוף. כך שאם היא טענה לקשר עם הקדושים כנראה שהאמינה בכך. לפי תיאורים מהתקופה קשה להניח שמדובר בסכיזופרניה משום שאין הופעת סימנים שליליים או ירידה קוגניטיבית. בכל מקרה הסיבה העיקרית שבשלה אני מצדד בכך שהיא אכן שמעה קולות היא שאמנם יש לא מעט אנשים שמספרים סיפורים כאלה למען רווח משני (ביטוח לאמי היום ובמקרה שלה לסחוף המונים כפי שטענת) אבל מקובל להאמין לאדם עד שלא הוכח אחרת. בברכה יואב

למעלה