דימר Dimmer

• פותח הנושא nevs
  • פורסם בתאריך

nevs

New member
דימר Dimmer

שלום חברה, רציתי לדעת כמה דברים על הדימר: האם אתם חושבים שאפשר לחמם טירריום עם שליטה על הטמפרטורה רק בעזרת דימר? (ללא עזרת תרמוסטט) אם מחברים כבל חימום לדוגמא שמגיע ל35 מעלות כאשר הוא מחובר לבד, האם בעזרת שינוי הדימר יהיה אפשרות לגרום לו לעבוד בחוזק שיהיה של 30 מעלות? (כמובן שאם הטמפטורה הכללית תיפול גם הטמפרטורה של בעזרת הכבל תיפול, והוא לא ישמור כמו טרמוסטט על 30 מעלות בדיוק) האם דימר יכול לעבוד גם עם כמות וואט יחסית מועטה לדוגמא 120 וואט כולל? האם למישהו יצא לעבוד עם הדימר הזה אשמח לדעה אישית: ובנוסף אשמח לקבל מידע לגבי מחירים ומקומות לקנות בארץ. תודה נבו

רן333

New member
עקרונית, ניתן להשתמש בדימר

לצורך בקרת טמפרטורה. בעזרת הדימר אתה יכול לקבוע את עוצמת גוף החימום, ולנסות להתאים אותה כך שתושג הטמפ' הרצויה. זה פחות נוח ופחות מדויק מאשר שימוש בבקר טמפרטורה טוב, אבל זה אפשרי. כמובן שאם אתה משתמש בדימר, כדי לשמור על טמפ' קבועה תצטרך לשנות את העוצמה בהתאם לטמפ' המשתנה של הסביבה. ככל שידוע לי, חלק מהדימרים אינם פועלים כמו שצריך עם גופי חימום בעלי הספק נמוך. ככה זה, למשל, עם המוצר השני ברשימה שאליה קישרת. אם אתה מתכוון להזמין דימר כלשהו מ-The Bean Farm, כדאי שתפנה אליהם קודם, תתאר להם את גוף החימום שבו אתה מתכוון לשלוט בעזרת הדימר הזה, ותשאל אותם האם הדימר מתאים. לגבי מחירים וחנויות בארץ - אין לי מושג.

nevs

New member
או קיי תודה..

בנוסף יש לי שאלונת קטנה לגבי הפלקס וואט עם מישהו יכול אולי לעזור, אחרי שעברתי על כמה אתרים ממש מוצלחים של הוראות הרכבה אני מאמין שהבנתי את רוב עניין החיבורים. דבר אחד לא הבנתי ואשמח אם תוכל לעזור לי בזה רן. בדיאגרמה הזאת מהאתר beanfarm לגבי החיבור של מספר רב של פלטות לחיבור אחד. תוכל רק לומר לי באיזה כבל משתמשים כדי לחבר בין הפלטות השונות החיבור הראשון מתחבר עם הכבל "Cord Set" שמתחבר לחשמל. אבל עם מה מחברים את האחרים? האם צריך להזמין את זה בנפרד? זה מגיע עם? אפשר להשיג בארץ? חוץ מזה אני מאמין שהבנתי את רוב הרעיון. תודה בכל מקרה נבו

רן333

New member
נראה לי שהפלטות המתוארות בתרשים

שצרפת מחוברות זו לזו בחוטי חשמל. כשמחברים דברים כאלה יש לוודא, בין היתר, שחוטי החשמל המשמשים אותך מתאימים לעצמת הזרם שאמור לעבור בהם. הערות על כך מופיעות גם בקובץ שצרפת. בכל מקרה, אני חוזר על ההמלצה שלי: אם אתה לא מתמצא בתחום, אל תחבר מערכות חשמליות בעצמך. עדיף להיעזר במישהו שכן מתמצא.

nevs

New member
אל תדאג רן,

אני ללא ספק, לא ינסה להרכיב את הדבר לבד. אני יעזר באיש שמבין בנושא לא מעט. פשוט רציתי להתמצא למקרה שיהיה ספקות. תודה על העזרה וערב טוב

למעלה