דימיטריס לא(ג)יוס...

דימיטריס לא(ג)יוס...

ואם אנחנו במצב רוח של מלחינים 'רכים' וקצת נוגים והגענו למוסיקה יותר עמוקה ותכנים עמוקים... כדאי לאוהבי מוסיקה שבינכם...לגעת קצת בדימטריס לא(ג)יוס שלצערי חלה במחלה 'קשה' והלך לעולמו בגיל צעיר ביותר והספיק מעט מאוד... דיסק אחד עם מוסיקה לשיר השירים מהתנ"ך, כבד מאוד ומומלץ לאנשים שגם שומעים מוסיקה קלאסית בכלל, או מוסיקה לסרטים יוונים של אנגלופוס (שבדרך כלל מלחינה אותם אליני קראינדרו) ומוסיקה יוונית קלאסית עם 'תבלין' ונגיעה מודרנית... הדיסק השני שהלחין ושרים בו דאלארס, אליני ויטאלי,ומקהלה- גם כן דיסק קצת קשה וכבד. והשלישי שאני הכי אוהבת ונקרא:ארוטיקי פרובה (שנכתב כמעט כולו או בחלקו בבית החולים בעודו גוסס) כשדלאראס יושב לידו ומנגן. במיוחד השיר הראשון ששר דאלארס (נה אונירהוומה) שהוא גם השיר האחרון בדיסק ודימיטריס שר אותו בקולו הוא ,ממש על מיטת מותו ,בקול חלש חולה ועצוב עד שהדמעות תמיד חונקות את גרוני כשאני שומעת את זה... הצדעה למי שסופו הלחין את שירו. מלחין שהלחין את סופו. שבת שלום.

קרדיט....

מרוב רגשנות שכחתי את יתר המוסיקאים בדיסק האחרון... האחים קאצאמיחס הגדולים וסאבינה יאננאטו נ.ב. דיסק זה יותר 'קל' רך ונעים לשמיעה ...

F a d i

New member
EMC2 תודה רבה על המידע

איזה כיף זה לדעת ת'סיפור מאחורי דיסק מסויים... אהבתי מאוד את "האירוטיקי פרובה"...המוזיקה,העיבודים וכמובן הזמרים..דיסק מרגש,שעכשיו אחרי שאני מכיר ת'סיפור שלו נהיה עוד יותר מרגש (עכשיו אני מבין גם למה NA ONEREVOUMAI מבוצע פעמיים ומי "הזמר" השני ששר אותו..) יש עוד דיסק של "יורגוס דאלאראס" שבו הוא שר מלחני "דימיטריס לאיוס" בהשתתפות "מלינה קאנה" וגם פה "דימטריס לאיוס" נותן את קולו...הדיסק נקרא TON ATHANATON (עכשיו אני שומע את הדיסק הזה....משני השירים הראשונים עושה רושם שזהו בכיוון "הקלאסי"..) אז שוב תודה...כיף להתחיל ת'יום עם כזה מידע...! שיהיה יום טוב...

amnonos

New member
ואיך רושמים את השם שלו לחיפוש

בקאזה ? בעקבות הסיפור שלך הסתקרנתי ואני לא מצליח לאיית נכון

F a d i

New member
אמנונוס וחברים...העליתי את שני

הביצועים של EROTIKI PROVA (של "דאלאראס" ושל "לאיוס") מי שרוצה אותם מוזמן לשלוח מסר או לשרשר פה... (אני לא בטוח שאפשר למצוא בקאזה לפי השם של "לאיוס" אבל אפשר לנסות לפי LAYOS או KAGYOS ...)

קיבלתי - תודה !

אכן שיר מרגש בביצוע של דאלארס.מסתבר שהכרתי קודם. נוגע ללב כשיודעים את הסיפור. זה מצמרר . הביצוע של לאיוס 59 שניות?! לא מצאתי בשום דרך בקאזה ולא ב soulseek. על כל פנים תודה. והתרגום?.......

F a d i

New member
אמנונוס בבקשה ידידי...בדיוק בגלל זה

העליתי ת'שירים... לגבי תרגום...אתה יודע איך זה הולך אצלי (במיוחד עכשיו שלקחו לי ת'מילון..!!) אבל אולי נעמי תצליח לעשות משו עם זה?! הנה המילים...: Να ονειρεύομαι απ' το παράθυρο να ταξιδεύω να μπαίνω μέσα σου να καταστρέφομαι και να πεθαίνω Η σωτηρία μου είναι ο θάνατος και το κορμί σου να μπαίνω μέσα σου να καταστρέφομαι και να πεθαίνω Να ονειρεύομαι απ' το παράθυρο να ταξιδεύω σ' ένα πλατύ γιαλό στην εγκατάλειψη λευκού χειμώνα Να αγγίζω το βυθό και να ξοδεύομαι γιατί το θέλω σ' ένα πλατύ γιαλό στην εγκατάλειψη λευκού χειμώνα Να ονειρεύομαι απ' το παράθυρο να ταξιδεύω Η γύμνια λάμπει με του λευκού τη λάμψη μαγεύει το θάνατο με το λευκό απουσία κι όλα τίποτα, δαπάνη, γύμνια... Να ονειρεύομαι απ' το παράθυρο να ταξιδεύω με τον έρωτα γύρω και το θάνατο κάτω απ' τα μάτια Ξόδεμα συνέχεια δεν υπάρχουν μάσκες τ' όνειρο είναι που μαγεύει Ανοίγω.....ξημερώνει.....

מי הפושע שלקח לך את המילון?

זאת עבירה נגד הציבור שוחר היוונית בפרט והתרבות היוונית בכלל !

F a d i

New member
חחחחחחחח אמנונוס...נשבע שאין לי!!

חוץ מזה גם כשהיה לי זה לא מי יודע מה עזר...
חוץ מזה אמרת פעם שצדיק מלאכתו נעשית בידי אחרים....איפה הם כשצריך אותם באמת?!
ולכל אלה שביקשו ת'שירים...האתר נפל..כשיעלה אשלח לכם אותם..סבלנות

pnaomica

New member
אני לא ברמה של תירגומים

בקושי רב קוראת,איפוה the greek או אולי אפשר לגייס את אנג'לו?

ThaGaPa

New member
המילים מצמררות גם כך

ויותר ביודענו שהשיר כתב האדם על ערש מותו

pnaomica

New member
פאדי תמצא בבקשה את התירגום

לא הבנתי את כל המילים,אבל התוכן קשור בחלום על נסיעה ועל גופה החם של האהובה,אצלה הוא היה רוצה לההרס ולמות. זה מעניין מאוד לדעת,אחריי הסיפור ששמענו.

orna44

New member
ל-emc2

אלה מסוג ההודעות שמדפיסים וקוראים שוב כשמאזינים לשירים. בשביל כאלה דברים בדיוק באנו עד הלום. כל הכבוד. (סליחה על העיכוב בתגובה)

למעלה