דימיון מודרך

idv

New member
דמיון מודרך

א. קראתי שוב את ההודעה שלי והיא נראת לי קצת אגרסיבית אז סליחה. ב. אני מקבל את העובדה שדמיון שלי משפיע עלי ועל הסובבים אותי הבאים איתי במגע, מה שנקרא אפקט פיגמליון, אבל לגרום באמצעות הדמיון לדברים חיצוניים לקרות, לדעתי האישית, הדבר אינו אפשרי. לגבי הדוגמא שלך אני דוגל במשפט פעם אחת - מקרה, פעם שניה - צירוף מקרים, פעם שלישית - שיטה. כרגע אנחנו במצב של מקרה.

deep ocean

New member
הי idv ../images/Emo13.gif

א. זה בסדר. לא חשתי באגרסיביות. לגיטימי שיהיו דיעות שונות
ב. טוב לדעתי זה לא מקרה, אבל כשיהיו לי עדכונים, אכתוב אותם
יש גם אפשרות לריפוי בעזרת דמיון מודרך. יש פורום בתפוז שעוסק בזה אגב.

pinibs

New member
בתוספת לדבריה של מיכל

אנחנו (ביה"ס שמבאלה לקונג-פו) משתמשים בדמיון מודרך במגוון עשיר של נושאים, כגון: בניית מכון אימונים וירטואלי בו אנו מתאמנים על שיפור התנועה, גמישות, קרבות ועוד ועוד. עבודה מול יריב וירטואלי, אשר מאפשרת, למשל, "ללכת עד הסוף" במהלך תרגול טכניקות. עבודה מגוונת בנושא ריפוי. הרפיה, ריכוז, מיקוד, קשב, חישה ועוד ועוד. פיני

nitzano

New member
זיכרון שרירי

למוחנו יש זיכרון לתנועות המתבס על העצבים כלומר זיכרון עיצבי תנועה שבוצעה אלפי פעמים נשמרת כתוכנה עיצבית במח באזור של המוטוריקה .דמיון תנועות ,אינו מפעיל תגובה עצבית ולכן אינו יוצר תוכנה זו כמו כן דמיון הינו פעולה המתבצעת באזור שונה במח. בסופו של דבר, חובה לתרגל עצבי השלד ומהירות תגובתם בתרגול עשי וא דמיוני.

pinibs

New member
כמובן שלא התכוונתי לכך שתרגול

הדמיון המודרך בא במקום תרגול פיזי, אלא כתוספת. אני יודע בוודאות (מנסיוני האישי על עצמי) שאני משפר את יכולת התנועה שלי לאין ערוך באמצעות הוספת "שיכבה" של תרגול דמיון מודרך לשיכבת התרגול הפיזי (וכמובן, שיש גם שכבות נוספות). פיני

SideKick

New member
את פלאיו של הדמיון המודרך...

אני מגלה רק לאחרונה. ואין ספק - עולם חדש וגדוש נפתח בפניי. אבל את כוחו של הדמיון בתחום הגופני אני מכירה כבר שנים רבות, בהיותי עוסקת בשיטת פלדנקרייז. לפעמים, במהלך התרגול, יש עבודה רק על צד אחד של הגוף, ואז מתגלה אי הסימטריה בין הצד שעבד לבין הצד שהיה פסיבי. בדרך כלל עושים אחר כך את אותו הדבר גם עם הצד השני, לצורך איזון והשוואה. אבל לפעמים מספיק לבקש מן התלמידים לדמיין את עצמם עושים את כל מה שהם עשו בצד הראשון - גם בצד השני. התוצאה: גם עבודה בעזרת הדמיון בלבד הגוף מתאזן ונראה כאילו שעבד בשני הצדדים באופן שווה. הפטנט הזה טוב לכל אחד כמובן, אבל עובד חזק במיוחד במצבים של פגיעות אי סימטריות בגוף, כאשר בנאדם לא מסוגל לעשות בצד אחד את מה שהוא מסוגל לעשות בצד השני. הדמיון כן מסוגל לעשות את זה בשני הצדדים וכך מרוויחים תרגול של הצד הפגוע.

קוזושי

New member
../images/Emo45.gif מסכים

גם אצלי הדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו בעניין של דמיון מודרך שקשור לאימונים היה פלדנקרייז. אני חושב שחלק גדול מאד מההרפיה קשור לדמיון מודרך, ואדם שאין לו את היכולת לעשות את זה לא יצליח אף פעם להרפות את עצמו בצורה מושלמת. ובעצם לדעתי חלק גדול מהתנועות שעושים בפלדנקרייז על מנת להרפות את הגוף מיועד לעבוד על הדמיון שירפה את השרירים, ומי שמורגל בכך מגיע למצב שהוא כבר לא זקוק לתנועות כדי להרפות, ומספיק לו המחשבה והדמיון. ולכן קיימת התופעה שאמרת על החזרת האיזון בין שני הצדדים בגוף על ידי דמיון בלבד. חוץ מזה לדמיין קרב עם בן זוג זה מעולה ומוסיף המון לאגו כי תמיד מנצחים אותו, השאלה היא מה קורה כאשר חוזרים למציאות

idv

New member
הופיע בעיתון

לפני כמה שנים מחקר על כך שאנשים דמיינו את עצמם בפעילות גופנית כלשהי, לדגומא הרמת משקולות, ואכן הופיע שיפור אצלם מבחינת מסת השריר כאילו הם התאמנו באופן פיזי.

דמיון מודרך בקפוג´יטשרדות מגע מלא

אנחנו בקפוג´יטשרדות מגע מלא משתמשים בדמיון מודרך כדי לדמיין לנו חליפות אימון!!! ואכן אצל הוותיקים מתחילים לראות תוצאות בשטח!!! אם משתתפי פורום רוצים ניתן לקנות חליפות דמיון מודרך אצל סנסאיי. החליפה מימין שלובש קובי קצת יותר יקרה מפני שהיא תוצרת יפן, אשכרה!!! אם אין לכם כסף תוכלו להשתמש בדמיון מודרך שיש לכם. יש מחקר בנושא באתר הבא:www. mehkarreziniashkara.edu מקווה שזה עזר לכם

אתה מחליף את הבחור מהחמאס../images/Emo35.gif../images/Emo8.gif

אצלו היו הרבה פחות קעקועים, אבל הכובע/מסכה היה הרבה יותר מרשים... והכפפות, בכלל...

bizhar

New member
אני מקווה שהבנות נעצרות כאן.

יש גבול לאן ניתן ומותר להוליך את הדמיון!

gafni

New member
אכן יזהר כמו שנאמר "דמיון מודרך

מסייע להגיע להרפיה..."

למעלה