דימיון מודרך

Zhou Nam

New member
דימיון מודרך../images/Emo35.gif

האם בשיטה \ דוג´ו שלכם יש מקום לדימיון מודרך? אם כן מה המטרה? אם לא, אז למה?

Zhou Nam

New member
ב- Yi-Quan למשל.....

ב- Yi-Quan למשל מבצעים Zhan Zhuang כשמדמינים שמחזיקים בלון. האם בשיטה \אומנות\סגנון שלכם מדמינים זרימת צ´י, החזקת בלון, תליה על חבל וכו´...??

nitzano

New member
דמיון זרימת צי

מסוכן ביותר לצי כיוני זרימה קבועים בגוף התערבות מכוונת המסלולו תביא למחלות. אחיזת בלון או חיבוק עץ נכללים בתרגול ´אי´ . השם דמיון עשוי לבלבל המתאמן העשוי לדמין ,ללא שימוש ב ´אי´ ,כך שתרגולו חסר תועלת.

deep ocean

New member
בשמבאלה עושים שימוש בדמיון

בהחלט! יש עבודות שונות שבמהלכן משתמשים בדמיון. למשל לדמיין יריב וירטואלי ולפעול איתו, לדמיין מקום בו מקבלים אותך כמו שאתה, לדמיין שאתה נושם אור זהוב מרפא, ועוד ועוד. אני אישית עושה שימוש נרחב בדמיון גם באופן אישי (לבד בבית). למשל, חלק מהדרך שבה חיזקתי את הלהבים שלי ברגלים היה על ידי שימוש בדמיון. או הדרך בה הגעתי לראיונות עבודה שרציתי, היה לזמן אלי עבודה על ידי דמיון מודרך.

idv

New member
אני מוכן

לקבל את החיזוק העצמי ע"י דימיון מודרך אבל לזמן ראיון לעבודה באמצעות הדמיון?

deep ocean

New member
השכל לא תמיד מוכן לקבל הכל ../images/Emo13.gif

כשלמדתי באוניברסיטה (עזבתי את הלימודים ממש לאחרונה) רציתי מאד לקבל משרה מסוימת. אבל לא עשיתי כלום בשביל זה, אלא רק רציתי. בשלב כלשהו (בתחילת שנת הלימודים) התחלתי לעשות דמיון מודרך שבו דמיינתי את עצמי במקום העבודה האידיאלי עבורי, משרה שתשאיר לי הרבה זמן פנוי אבל שאקבל בה כסף טוב ועוד צרכים שיש לי. הקפדתי לא לבקש משרה ספציפית אלא את המשרה שהכי תתאים לי באופן מופשט. עשיתי את זה בסך הכל פעמיים בלבד. אחרי שבוע "פתאום" נתקלתי בהצעת עבודה למשרה הזאת שכל הזמן רציתי: תמיכה בחדר מחשב באוניברסיטה. ותקלוט את התנאים: על 18 שעות בשבוע מקבלים החזר שכר לימוד מלא+3300 ש"ח בחודש+זה ממוקם בדיוק צמוד לפקולטה שלי!!! הייתי בראיון עבודה שם ואפשר להגיד שתפשתי רגלים קרות. בהתחלה התלהבתי ואז ההתלהבות שלי ירדה ושידרתי את זה. אמרו לי שיפנו אלי אם האדם שהם קיבלו כבר לא יעבור את החניכה. בכל אופן, הכל הסתדר לטובה (כמו תמיד! ידעתי שיש לזה סיבה), כי כמה שבועות אחר כך עזבתי את הלימודים, כך שהמשרה לא אקטואלית לגבי (היא מיועדת לסטונדטים). פתחתי דף חדש (אני לא לומדת) וכבר עשיתי השבוע פעם אחת את הדמיון מודרך של זימון העבודה. כמובן שאני גם מסתכלת במודעות בעיתונים, ואני לא יושבת בבית ורק עושה דמיון מודרך עם רגלים על הכסא
אני אתן הסבר קצר לאיך זה אפשרי: האמונות שלנו מבנות את המציאות שלנו. למשל, אם תהיה לך אמונה פנימית שאנשים בעצם הם נצלנים, אז האמונה הפנימית הזאת תשפיע על האנשים שתפגוש ועל מה שיקרה לך איתם. אתה תמשוך לחייך אנשים שהם נצלנים, וגם אנשים שהם לא נצלנים - התכונה של נצלנות יכולה לעלות אצלם כשהם יהיו איתך במגע. או למשל, אם אדם מאמין שהוא אפס ולא מגיע לו כלום ושהוא סבל או משהו כזה, הוא ימשוך אל חייו אנשים שיתעללו בו/יתנשאו כלפיו/ירדו עליו וכו´. אז כמו שהאמונות הפנימיות משפיעות על חיינו, כך גם המחשבות שלנו, וכך גם דמיון מודרך (דברים שאתה בעצם מדמיין). אנחנו יוצרים את המציאות שלנו. אנו אחראים על חיינו.

deep ocean

New member
אני לא יודעת מהי שיטת סלבו

גם לפני שלמדתי קונג-פו, השתמשתי בדמיון בתחומים שונים (לבד, בלי שאף אחד ילמד אותי). ולפני שלמדתי קונג-פו עברתי קורס קצר שכלל יוגה וגם דמיון מודרך.

pinibs

New member
מהידע המועט שלי בשיטה (המתבסס

על קריאת ספר אחד שנכתב עליה), זוהי שיטה לאימון שכלי שנועדה לשפר ביצועים (כגון, הגשמת יעדים, מחשבה חיובית, שיפור מערכות יחסים, שיפור הזיכרון ועוד ועוד). בין השאר, מתבססת השיטה (הקרויה על שם ההוגה שלה - חוזה סילבה) גם על שימוש בדמיון מודרך. פ

bizhar

New member
כן נכון. שיטת סילבה.

אבל אולי לסלבו שלנו יש ג"כ שיטה
?

bizhar

New member
אני מקווה שאמא של סלבו לא רואה.

אחרת לא תיתן לו לצאת יותר מהבית בלי נעליים. אם היא פולניה אז זו הפעם האחרונה שסלבו מגיע למפגשי פורום. חבל.

למעלה