דימוקרטיה, האומנם?

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
דימוקרטיה, האומנם?

לא נשמע לכם מוזר שהכנסת היא גם הגוף המחוקק וגם הגוף השולט כמו בוועדת הבחירות? חברי הכנס חוקקו חוק שמתיר להם לשפוט חברי כנסת ולפסול אותם? לי זה נשמע רע מה גם שהם חברי כנסת ופועלים מתוך שיקולים פוליטים ולא בהכרח שיקולים טהורים מאנטרסים מה דעתכם?

דמוקרטיה, אכן...

דבר ראשון - לא להתחיל לצעוק כל פעם שיש משהו שלא מוצא חן בעיניך בתרבות השלטונית שישראל אינה דמוקרטית. ישראל היא עדיין המדינה היחידה במזה"ת שאזרחיה הולכים פעם ב-4 שנים (הרבה פחות לאחרונה) לקלפי. היא עדיין המדינה היחידה שהשלטונות לא יודעים כיצד כל אזרח מצביע ויפגעו בו אם הצבעתו לא תהיה כרצונם. היא עדיין המדינה היחידיה במזה"ת שאתה יכול לרשום ביקורת על המדינה בלי לחשוש מענישה. דבר שני - אני אכן תומך בהפכיתה של ועדת הבחירות לגוף משפטי, ראה פירוט שלי בהודעה שבאה כתגובה להודעה של מאור. דבר שלישי - מה פסול בזה שהרשות המחוקקת חוקקה חוק שמגדיר מהו הסתה? זה התפקיד שלה... אין צורך להתבלבל ולהמציא ביקורת שאין לה מקום.

Alexco

New member
אוי באמת

מצאת את מי להשוות לישראל כדי לבחון האם היא דמוקרטית....את המזה"ת....זה מיותר ומגוחך. טוב שאת לא אומרת שבישראל יש הפרדה בין הדת למדינה יחסית לאירן, או שהכלכלה בישראל טובה מאוד יחסית לצפון קוריאה. ובנוגע לוועדת הבחירות - שופט בהמ"ש העליון הגיש המלצה משפטתית הפוכה להחלטות הוועדה, וחברי הוועדה בתגובה אמרו לו שהם לא "שמים קצוץ". אנשים שקנו את מקומם בכסף פונים לשופט בהמ"ש עליון בכזאת שפה? בושה

eviv

New member
אין שום פסול...

לא התכוונתי לכך שזה לא בסדר שהכנסת חוקקה חוק המגדיר מזה הסטה התכוונתי על הפרדת הרשויות אני גם חושב שלא צריך להשוות אותנו עם סביבתנו כי יחסית לה אנחנו טובים ואם נשווה אותנו להם לא יהיה לנו את הצורך להשתפר

למעלה