דימומים לאחר ניתוח

זהבה240

New member
דימומים לאחר ניתוח

שלום לכולן, ביום שני אני סוף סוף עוברת את הלפרוסקופיה באסותא אצל פרופ . גולדנברג. קראתי באיזשהו מקום שיש דימומים לאחר מכן. זה נכון? האם אני צריכה לקחת אתי תחבושות לבית החולים? טמפונים? או שטמפונים אי אפשר לשים אחר כך. ואם יש דימומים האם הם כבדים ולכמה זמן? זהבה

לא לכולם

לי אישית היה לאחר שני הניתוחים. יתנו לך בבי"ח תחבושות אבל ממליצה לך להביא מהבית מאחר והתחבושות שיתנו לך פשוטות ביותר. טמפונים לא מומלץ כלל להשתמש במיוחד לא לאחר ניתוח! הדימומים נמשכו אצלי יום, יומיים, לא זכור לי שהיה דימום כבד. שיעבור בהצלחה ובקלות

בהצלחה ../images/Emo45.gif

גם לי זכורים דימומים בכל הפעמים. לא משהו היסטרי גם אם ניקח בחשבון את כל ההסתבכויות של אחרי..
שיעבור בשלום

זואילי

New member
../images/Emo50.gif

לי לא היה דימום בכלל. אבל מצטרפת להמלצה להביא תחבושות שלך, שאת רגילה אליהן. שיעבור בקלות ובמהירות

ר ו מ י ה

New member
בהצלחה בניתוח

עברתי שתי לפרוסקופיות ואני לא זוכרת שהיה דימום רציני. דווקא בהיסטורוסקופיה (הניתוחית) לא הפסקתי לדמם במשך שבועות. בכל מקרה, כנראה אינדווידואלי ולכן הצטיידי בתחבושות (לא בטמפונים!).

זהבה240

New member
תודה

תודה רבה לכולכן על התשובות המהירות והעידוד. אני אדווח אחרי הניתוח איך היה. בטח אצחק על כל הפחדים המוקדמים שלי. זהבה

shirar1987

New member
גם אני עוברת ביום שני באסותא

אבל אצל ד"ר סוריאנו. בשעה שש בערב

זהבה240

New member
אחרי הניתוח

שלום לכולן, זהו, אני כבר אחרי הניתוח. עברתי לפרוסקופיה ביום שני לפנות ערב אצל פרופ.מוטי גולדנברג שממומלץ על ידי בחום עכשיו. הוציאו לי את השחלה הימנית ומהשמאלית הוציאו רק את הציסטה. חוץ מזה הוא צרב גם מוקדים ליד שלפוחית השתן. חזרתי אתמול בבוקר הביתה. כמעט שאין כאבים. בטן נפוחה מגזים (מעצבן). לא יכולה ל שכב על הצד, אבל לא כאב לי כלום במקלחת. כששכבתי על הצד כאבו לי הצלעות והכתפיים, אחרת יש רק אי נוחות בבטן ובאזור הטבור. לא לקחתי בכלל משכחי כאבים. מה שהיה נורא, הדבר היחיד הוא הבחילה והסחרחורת בשעות שלאחר הניתוח. אבל אחר כך גם זה עבר. יש קצת דימומים , אבל לא נורא. ודרך אגב, שאלתי את המנתח והוא אמר שאני יכולה לשים טמפונים! מה שמפריע לי הוא שבאסותא לא נותנים בכלל הוראות שחרור. לא אמרו לי שאסור לי להרים דברים , אם יש הגבלות באוכל אחר כך וכו'. האם קבלתן הנחיות מסוימות? ולכמה זמן? בכל אופן תודה על כל העידוד שקבלתי ממכן עד עכשיו. זהבה

נשמע שעדיין יש לחץ אוויר מהלפרוסקופיה

שנעשתה לך ולכן כואבות לך הצלעות כשאת שוכבת על הצד ומקווה מאוד בשבילך שתוך כמה ימים כבר תחזרי לעצמך מבחינה זו

טוב שאת אחרי

החלמה מהירה
רצוי בהחלט לא להרים דברים כבדים במשך 3 שבועות. עם אוכל אין שום בעיה את יכולה לאכול כרגיל. לא זוכרת כרגע עוד הנחיות...

זואילי

New member
החלמה מהירה

שוב, ממליצה על כמה שפחות לשכב אלא בעיקר לשבת ב 90 מעלות עם תמיכה לגב וכמובן - ללכת הרבה. שיעולים מכל הלב, כשמישהו לוחץ לך עם הידיים על החזה גם עוזר (בעוד את לוחצת על הבטן עם כרית). אפשר את זה גם בשכיבה כשאת מרימה/מכופפת את הברכיים על המיטה. כשאת כן שוכבת, אז להרים את הגב עם כריות. בשכיבה על הצד, שימי כרית בין הרגליים ובאיזור הבטן, כך שבעצם הבטן נתמכת בכרית וגובה הרגל העליונה בהתאם. אם כואב ומותר לך אופטלגין - אז קחי בלי לחשוב פעמיים. כשאין כאב, התנועה קלה יותר וכך גם ההחלמה (ההליכות). יש לך בטן מנותחת ותפורה מבפנים, אז מן הסתם, לא להרים דברים כבדים. אוכל - אל תעמיסי. תאכלי דברים קלים שלא יגרמו ל"יציקה"... בשירותים - לא ללחוץ ולא להתאמץ. אלא פשוט לשבת בזוית 45 מעלות (לרכון קדימה) ולנשום לבטן. השרירים לבד יעשו את העבודה.

זהבה240

New member
לא צריך רופאים

כשיש אותך אז באמת לא צריך רופאים! כשספרתי שלא קבלתי שום הנחיה מבית החולים לא דאגתי ואמרתי לכולם שאת ההנחיות הכי טובות ונכונות אקבל מהחברות שלי בפורום, ולכן אני לא מוצאת צורך להתקשר לבית החולים. אז תודה, זהבה

החלמה מהירה

זואלי נתנה את כל ההנחיות המדויקות. תרגישי טוב תנוחי ובהחלט לא להרים כלום.

זואילי

New member
ואם את כבר פה זק, אז זהבה ../images/Emo124.gif

כל ההמלצות שנתתי לך הן המלצות שקיבלתי בעבר מזק וגובו אחד לאחד כשהגיע למיטתי פיזיותרפיסט במהלך האישפוז שלי.

למעלה