דימום עם אסטרופם

haych

New member
דימום עם אסטרופם

היי,
אני בסבב הורמונלי. לקחתי בעבר פעם אחת והכל היה בסדר.
הפעם סיימתי את הוסת, היו לי יומיים בלי דימום, אז הנחתי שהוסת הסתיימה (גם התאים מבחינת זמנים) ולאחר יומיים חזרתי לדמם.

אני מניחה שזה לא קשור לוסת, אלא שזה כתוצאה מהאסטרופם כי אני יודעת שהוא יכול לגרום לדימומים.

זה יכול להשפיע על ההחזרה?
לא מדובר בדימום כבד, אבל כן כזה שעובר לתחתונית.

malina83

New member
את צריכה לבדוק את מצב הרירית

לפעמים האסטרוטגנים הסינטטיים משבשים את האיזון ההורמונלי ויתכנו דימומים. הרירית נבנת ונושרת מיד. לצערי קרה לי הרבה פעמים וביטלו לי את ההחזרות. במקרה שלי אף אסטרוגן סינטטי שנטלתי לא עזר.
צריך לראות שרירית בעובי מתאים ותלת שכבתית. מקוה שאצלך יהיה שונה.

haych

New member
נניח שהיא בעובי מתאים

דימום יכול לבטל החזרה?

יש לי מחר US שנקבע מראש.

מאיה 2109

New member
כמה מוכר

היה לי אותו דבר, הייתי 3 שבועות עם דימום קל, הרירית לא צמחה (בגלל הדימום) והלך לי חודש.
חודש לאחר מכן החלטנו לנסות על בסיס מחזור טבעי ללא הורמונים.
אז כנראה שבהחלט לפעמים אסטרופם משפיע לרעה על הגוף ובמקום לבנות את הרירית - הורס אותה, במיוחד כנראה שאין הפסקה בין הסבבים וזה מה שהיה במקרה שלי.
אם הדימום ממשיך לך, אין מה לעשות , אין טעם להחזיר עם רירית שהיא לא טובה מספיק.

haych

New member
אני תמיד מחזירה על בסיס טבעי

רק פעם אחת החזרתי הורמונלי והיה בסדר גמור.
אני מעדיפה כמה שפחות הורמונים אז עושה בד"כ סבב טבעי, פשווט החודש יש לי טיסה אז העדפתי לעשות סבב הורמנלי כדי שתהיה לי יכולת משחק ושלא אפספס חודש

האמת שאני אופטימית לגבי הרירית כי הדימום חלש, אם הרירית דקה אין שאלה בכלל, השאלה שלי אם אפשר להחזיר למרות הדימומים בהנחה שהרירית טובה.

malina83

New member
לצערי לא הייתה לי אופציה להחזר טבעי

כי לא היה ביוץ. ובכל הסבבים עם אסטרוגנים לא עבד.

haych

New member
היום עשיתי US

והמצב חרבנה.
רירית 6.6 - בהחזרה ההרומונלית הקודמת היא כבר הייתה 8.
ניחא, אולי יקח לה עוד כמה ימים. נראה שהדימום בינתיים פסק.

הבעיה האמיתית היא שהתגלה פוליפ, שלא היה שם לפני האסטרופם (הרופאה עשתה לי US יום אחרי הבטא השלילית (לפני הוסת) ועשיתי עוד US יומיים אחרי הוסת) - בשניהם לא ראו כלום.
הטכנאית אמרה שלא עושים החזרה עם פוליפ כזה וכששאלתי אם הוא אמור להעלם היא אמרה שלא...
אז לא הבנתי... רק ניתוח??
אני מחכה שהרופאה תחזור אלי בצהריים.

שחר רו1

New member
לא מבינה בפוליפים אבל

יודעת מניסיון שלפעמים הטכנאיות אומרות דברים שאין להן מושג לגביהן. חכי לשיחה עם הרופאה.

haych

New member
דווקא עליה אני סומכת

היא סופר-מקצועית והיא גם זאת שאיתרה לי את השרירן שאף אחד לא היה מודע לקיומו.
מה גם שאני, שהכי לא מבינה כלום באולטרסאונד ולא מצליחה לראות גם כשמצביעים לי - רואה שיש שם משהו.

מנסה להסיח את עצמי בעבודה ולפנטז שאולי בכלל היא טועה וזה שק הריון והבטא השלילית והמחזור היו טעות
הכי מופרך בעולם, אבל לפחות זה מצליח לעודד אותי עד שתיהיה תשובה רשמית

haych

New member
חזרו אלי

אמרו לי להמשיך עם האסטרופם ולבוא למעקב חוזר ביום א'.
אבל...
אני בחו"ל. אוכל להבדק רק ביום ד'.
הרופאה כנראה לא זכרה, והאחות אמרה לי על דעת עצמה להמשיך גם לאורך הטיול ולקבוע את הבדיקה ליום ד'.
זה די מטריד אותי כי בגלל שהחרא הזה קרה בגלל האסטרופם, נשמע לי לא הגיוני להמשיך ולהזין אותו

בלי שום קשר ל US של רביעי, יש לי ברביעי בערב US פרטי אצל רופאה מומחית לאולטרסאונד כדי שתראה אם יש חשד לנוזל בחצוצרה או נגעים כלשהם, כך שגם היא תוכל לחוות את דעתה על הפוליפ.

a morph

New member
פוליפ לא מתפתח כל כך מהר...

אז משהו מוזר פה. או שהיא טעתה בפירוש של מה שהיא ראתה, או שזה משהו שהיה קיים כבר קודם.

haych

New member
נגיד שהיא טעתה ושזה לא פוליפ

מה זה עוד יכול להיות?

אני ממש בספק שזה היה קודם, כי כמו שאמרתי, עשיתי שני US ע"י שני אנשים שונים ממש לפני שהתחלתי את האסטרופם ולא ראו כלום.
לפני חודשיים עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית וגם אז לא היה כלום.

a morph

New member
לפעמים רירית לא סדירה יכולה להיראות כמו פוליפ

או משהו אחר בכלל, מי יודע. אבל אם בתחילת החודש לא היה שם כלום, נראה לי מאוווווד לא סביר שבזמן כל כך קצר הספיק לצמוח פוליפ. לי באחד האולטרסאונדים בשלב ההזרעות גם כתבו איזושהי שטות בסגנון, האחות אצרה לי להתעלם וצדקה - בבדיקה הבאה "הממצא" נעלם כלא היה... בכל מקרה, מקווה בשבילך שזה כלום.

קרה לי גם

ומעניין אותי לדעת.. היה לך ממש דימום או הפרשות? לי היו הפרשות והרירית רק הלכה וגדלה אז הרופא לא היה מודאג.. ואני גם אחרי היסטרוסקופיה שהראתה שהכל תקין..

haych

New member
**אזהרת תיאורים מגעילים**

היה לי יום של הפרשות בניגוב - לפעמים חומות ולפעמים אדומות.
אתמול (היום השני לדימום) ממש יצאה לי מן פליטה של דם - ז"א שזה לא רק היה בניגוב. זה אילץ אותי לשים תחתונית כי עד עכשיו זה היה רק בניגוב ולא מלכלך, ולאורך היום התחתונית באמת התלכלכה מעט, אבל לא ברמה שצריך להחליף.
היום כבר כמעט אין זכר, אולי טיפ טיפה חום בניגוב.
כל זה קרה עוד לפני שעשיתי US ראשון. הרופאה ביקשה שאעשה כבר למחרת (שזה מראש היום שקבעתי) - ז"א שהיא כן הייתה מוטרדת מהדימום, אבל זה בגלל שלא הייתה לנו עדיין אינדיקציה על מצב הרירית.
נראה שלמרות הדימום הרירית כן גדלה. לא כמו שציפיתי, אבל אני מאמינה שעוד יום-יומיים היא תגיע לגודל המתאים.
הדימום כבר לא מטריד אותי (מה גם שהוא עבר), עכשיו כבר יש לי צרות גדולות יותר בדמות החייזר שהתמקמם אצלי ברחם.

תו123456

New member
מסכימה עם שחר

הטכנאיות לא מוסמכות להגיד כלום אבל הן מרשות לעצמן..
מקווה שזה סתם אי סדירות...
בכל מקרה גם אם תקחי את האסטרופם השבוע זה לא ממש ישנה לפוליפ. אני כן הייתי מתעקשת מחר בבוקר לדבר עם הרופאה שלך סתם כדי להרגיע את הסרטים. מחזיקה אצבעות לרירית שמנמנה , תלת קווית ומחכה לעוברון

haych

New member
למה את חושבת שזה לא ישנה לפוליפ

להמשיך לקחת אסטרופם?
הוא גדל מאפס ל-14 מ"מ בשבוע של אסטרופם, אני מפחדת לחשוב מה יהיה אחרי עוד שבוע...

תו123456

New member
ניסוח מחדש של התגובה

פוליפ למיטב ידיעתי כן מושפע מאסטרוגן ולכן יכול להיות שהטיפול האסטרופם גרם לו או שהוא גדל איתו. התכוונתי שעד יום א זה לא ישנה אם תמשיכי טיפול לפוליפ כי אם הוא באמת שם- גדל או לא , זה לא משנה כי כנראה שתצטרכי להוריד אותו. ואם הוא לא שם אז כדאי להמשיך עם האסטרופם.
בכל מקרה הייתי מתקשרת לרופאה ומדגישה את הממצאים ובודקת את דעתה. למרות שהיו היא כבר ראתה את הממצאים אחרי שנתנה הנחיות...

למעלה