דימום מהאף

דה נטו

New member
דימום מהאף

בן 4, קם היום עם פנים מכוסות דם שהבהילו אותי עד אימה, אחרי ניקיון קפדני התברר שמקור הדימום מסתכם בנחיר אחד בלבד. זו לא פעם ראשונה שזה קורה, אבל זה לא קורה באופן תדיר. אני יודעת שיש כאלה שמנוסים בזה. אצלי, אצל האיש ובסביבתינו הקרובה לא מוכרים מקרים כגון אלה. האם יש מה לקחת לרופא או להחליק את זה? מה הסיבה שזה קורה? (הבנתי שזה קשור למזג האוויר באיזושהיא צורה, אבל הוא ישן בחדר שלו, לא היה בפעילות בחוץ). כל תובנה תתקבל בברכה.

שיבולת76

New member
בדרך כלל רשור ליובש או לשינה עם מזגן

אצלינו קשור לחיטוט מאסיבי באף.

דה נטו

New member
תודה על התגובה

הוא ישן בלי מזגן, יש רדיאטור על חום מאוד נמוך. את חושבת שיש טעם לקחת אותו למרפאה או שזה משהו שפשוט קורה וזהו? (כמו פצעים, למשל, מנפילות, שלא הולכים איתם לרופא אלא אם זה משהו ממש חריג)

Koketka11

New member
את מניחה קערית מים בחדר?

לבת שלי זה קורה בחמסינים, בעיקר כשנורא יבש היינו אצל אף אוזן גרון שבדק ואישר שהכל תקין ולכן ממליצה לך לגשת לרופא גם

דה נטו

New member
אנחנו שמים כביסה רטובה לייבוש

אז אני מאמינה שזה מספק את מנת הלחות הדרושה. אני מכירה את הקשר לקיץ, בגלל זה הפתיע אותי שזה קרה היום. הרופא שהייתם אצלו אמר שזה יכול להעיד גם על משהו שהוא לא בסדר?

maya lo

New member
אם זה משהו חוזר, היתי הולכת לא.א.ג

מה יש לך להפסיד?

דה נטו

New member
אז זהו ש

אני עדיין בהתלבטות עם עצמי לגבי הגדרת התדירות. לא כל כך בא לי ללכת לרופא אם אין צורך ממשי. תודה.

מוכר ולא מדאיג. קורה בד"כ בתנאי יובש.

לאנשים שאצלם זה קורה המון מציעים לפעמים טיפול (משהו כמו צריבה של הנימים באף) אאל"ט, אבל בד"כ זה לא מצריך שום טיפול. כשזה קורה בלילה והם מתעוררים מכוסי דם זה באמת מבהיל, אבל כשזה קורה ביום צריך רק לשבת וללחוץ על האף עם טישו (לא להרים את הראש!) ולחכות כמה דקות בסבלנות.

מיוליקה

New member
אני מגדלת עכשיו את הדור השני למדממי אף

ואני מציינת זאת בטפסי הבריאות לגן/בית ספר. לילדים שלי זה קורה בעיקר בימי שרב, בתנאי יובש (גם מזגן בחורף - אולי זו הסיבה אצלכם) וכשמנוזלים. כמובן שחיטוט באף גם יכול לגרום לכך. כבר נאלצתי להחליף כמה כריות שלהם, שנראו כמו אחרי טבח. בתור ילדה "שרפו" לי נימים באף. לדברי רופא האא"ג, היום כבר לא מבצעים את הפרוצדורה הזו. הטיפול, לדבריו, הוא ללכת לכיור, ולתת לדם לזרום. בשום אופן לא להרים את הראש, ולא לנסות לעצור את הדימום. כשהכל נרגע, ליטול צמר גפן, לטפטף עליו טיפות אף, ובעדינות לנקות את שאריות הדם מהנחיר. המקום רווי נימי דם, ועל כן הדימום נראה מסיבי. בפועל לא תמיד הוא כזה.

דה נטו

New member
החכמתי, תודה

את יודעת להסביר לי למה אסור לנסות ולעצור את הדימום ומה החשיבות של טיפות האף בסיום על פני מים רגילים? זה אומר שאני צריכה לשים לו בתיק טיפות אף שיהיו לו באופן קבוע, אם זה קורה בגן או מחוץ לבית?

D X 9

New member
גם אני למודת נסיון

אתמול דיממתי בג'ימבורי..... לא הבנתי משהו - מה התדירות של הדימומים מהאף? אם קורה יותר מפעם בחודש הייתי ניגשת לרופא א.א.ג להתייעץ, אם פחות - אותי לימדו לקחת מקלון אוזניים, לטבול אותו בוזלין או כל משחה שומנית אחרת ולהכניס בעדינות לאף ולמרוח מבפנים - להכניס רק את החלק עם צמר הגפן. זה עוצר את הדימום אם מדובר בדימום חלש ולא בקילוחי דם, אם זה קילוח לנהוג כפי שנאמר לך - מעל לכיור וכ', אפשר גם להניח כמה קוביות קרח על גשר האף. זה מכווץ את כלי הדם ועוצר את הדימום אם כי לא נעי במיוחד. (כאילו שהדימום נעים...)

דה נטו

New member
וואי, איזה באסה

התדירות לא גבוהה בגלל זה עדיין לא הפנמתי כללי התנהגות, זה קורה מספר בודד של פעמים בשנה (נגיד חמש, פחות או יותר) אבל מאחר ואף אחד מהקרובים לי אינו בעל התכונה הזו אני מוצאת את עצמי חסרת אונים בכל פעם שזה קורה. את בטוחה לגבי עצירת הדם כי מיוליקה אמרה לא לעצור בשום פנים ואופן. הדימום עצמו כואב?

D X 9

New member
הדימום ממש לא כואב

מרגיש כמו נזלת אלרגית, כזו שזולגת בלי שליטה, וקצת מלחיץ לראות שזה דם ולא נזלת. גבי עצירת הדימום - הייתי מתייעצת - אם וכשתחליטי לגשת לרופא - איך לעשות את זה.

מיוליקה

New member
מנסה לענות

לא עוצרים את הדימום באף כדי שלא יווצר קריש דם. בטיפות האף יש חומר כלשהו שעוזר לנימים להצטמצם. קחי בחשבון שאני כמובן לא רופאה, ואני מסתמכת על הנחיות רופא אא"ג בכיר, שניתנו לפני כ- 6-7 שנים. מאז אני מיישמת אותן בהצלחה. אני לא שולחת עם ילדי טיפות אף, ולא מצפה, ולצורך העניין גם לא רוצה, שהצוות יתחיל להתעסק עם זה. ההנחיה שלי לצוות היא לתת לדם לזרום עם ראש ישר קדימה, לא מוטה לשום צד. את הדם הקרוש בתוך הנחיר אני אנקה אח"כ. עכשיו אני נזכרת שאמבטיות חמות/סאונה וכאלה, גם מעודדות דימום מהאף.

דה נטו

New member
תודה, ועוד שאלה

אני כמובן אתייעץ גם עם רופא לאור הדברים שנאמרו כאן. אבל ממה שאת יודעת, זה מסוכן להשאיר את הדם הקרוש שנשאר? זה גם יכול להפוך לקריש? זה כואב כשמנקים אותו?

מיוליקה

New member
קודם כל קחי נשימה ארוכה, ותתרגעי

זו לא כזו טרגדיה. זה מאוד מפחיד לראות את פני הילד מכוסים בדם בבוקר, אבל לא מדובר, חס וחלילה וחס, באיזו מחלה נוראית חשוכת מרפא
. תדירות של 5 פעמים בשנה היא תדירות נמוכה, ואני מניחה שתמיד תמצאי את הסיבה. בימין מועדים לפורענות אני מצפה לכך (למיטב ידיעתי אין איך למנוע). לגופו של עניין - הדימום עצמו לא כואב. הוא לא נעים מהבחינה הזו שטעם הדם יכול להיכנס לגרון, ודם ניגר מהאף הוא לא כיפי. הדם הקרוש לא מסוכן (הוא כבר קרוש ונמצא במקום). לפעמים הוא מציק והילד מחטט באף ויכול להיגרם שוב דימום. לא תמיד. כשמנקים את הדם הקרוש עושים זאת באמצעות צמר גפן לח במים קרים/טיפות אף. זה לא אמור לכאוב. כמו שכתבו לך, אפשר לעצור את הדימום כאשר הראש ישר קדימה, ללחוץ על גשר האף או לשים שם קובית קרח. אני לרוב לא משתמשת בשיטות האלה, כי הן לא יעילות עלי או על ילדי. חשוב לא לעצור את הדם ע"י דחיפת צמר גפן/טישו/הטית הראש לאחור. וכמובן לכי גם לרופא אא"ג

למעלה