דימום מהאף - הבטים

• פותח הנושא vca
  • פורסם בתאריך

vca

New member
דימום מהאף - הבטים

שלום לכולם. מידי פעם, בערך אחת לשנה או יותר, יש לי איזה דימום מהאף, לרוב אחרי קינוח. הבוקר שוב קרה הדבר. 1. מה אומרת הרפואה המשלימה על דימום מהאף ? 2. מדוע זה קורה בכלל ? 3. מה צריך לחפש בתוכי כדי לשעת סיבות ? תודות לכל. V

דימום מהאף

שלום vca, כיוון שאת מציינת שתכיפות הדימום היא "אחת לשנה או יותר" (אני מניח, אולי בטעות, שלא הרבה יותר, אחרת היית מציינת זאת), ושהדבר קורה לאחר קינוח האף, אז לכאורה התשובה נמצאת בגוף השאלה - האף הינו איבר רגיש ועשיר בכלי דם, כך שקינוח חזק עשוי בקלות לגרום לדימום קל. עם זאת, במידה ויש דימום חוזר ו/או מתמשך (לא ציינת זאת בהודעתך, אז אני מניח ומקווה שאין), אולי כדאי לבדוק את קרישת הדם. מידע נוסף ומפורט נמצא כאן. שפע בריאות ואור.

vca

New member
תודה רבה על התגובות

הייתי חולה בימים האחרונים וגם היתה קצת נזלת. אין דימום חוזר או מתמשך. האם אפשר לשער שזה נובע מיובש באוויר ? שוב תודה.

כן

כלומר, אפשר לשער זאת, אבל זה לא בהכרח יהיה נכון...
וברצינות - רגישות לשינויים קיצוניים במזג האוויר ובאוויר עצמו אכן עלולה לגרום בדימום באף. הרי אנחנו לאו דווקא נושמים אותו אוויר - יכול להיות שבשונה ממני, את שוהה בלב המדבר/ליד הים/מול כביש ראשי סואן/בסמוך למפעל כימיקלים וכדומה. עם זאת, אני חייב לציין שבקריאה חוזרת גיליתי בעיה ברגישות או בקשב שלי - התייחסתי לדימום באף כאל הבעיה עצמה, וכאל "בעיה" פעוטה ופשוטה גרידא, בעוד את עצמך ביקשת לדעת על ההיבט ההוליסטי ועל סיבות פנימיות. אז אולי באמת הסימפטום פשוט ולא מציק ביותר, אבל למה הוא בכלל הופיע - זו היתה השאלה, ולכך בדיעבד לא התייחסתי מספיק לעומק. אז מכאן נראה לי שיהיה מעניין ומועיל יותר להמשיך עם השאלות של freearth10 ושל SideKick... ותודה על השיעור בתשומת-לב.

freearth10

New member
למזלי אני גרה במקום שלא מתאים

לאף אחד מהקריטריונים שציינת
ולי אין נזלת, אבל השכנה שלי, שנושמת בדיוק את אותו האויר שאני נושמת - לה דווקא יש נזלת כמו לשכן שלך שגר דווקא ליד הים. גורם חיצוני יכול להיות הטריגר, אבל הוא כמעט אף פעם לא הבעיה. הבעיה תמיד יושבת עמוק בפנים.
מאיה

אנחנו שנינו מאותו הכפר... ../images/Emo141.gif

אני יכול להבין, לצורך הדוגמה, שאני מנוזל והשכן שלי אינו מנוזל משום שהוא מאוזן יותר מבחינה פנימית (רגשית/רוחנית/מנטלית/אנרגטית וכו'), ולכן חסין יותר ממני לטריגרים חיצוניים. מיום ליום אני לומד עד כמה לעתים בעיה גופנית היא באמת רק קצה הקרחון של "בעיה שיושבת עמוק בפנים", כדברייך. בד בבד, הרבה פחות קל לי לקבל הצהרה גורפת שגורם חיצוני הוא כמעט אף פעם לא הבעיה. הצהרה כזאת לא מסבירה לי מדוע, למשל, יש אחוז כה גבוה של חולי אסטמה באיזור מפרץ חיפה ביחס לכל איזור אחר בארץ. אמנם גם במקרה כזה אפשר לטעון שזיהום האוויר (והקרקע, והמים...
) הוא בסך הכל טריגר; אבל זהו טריגר כל כך חזק, שבהיעדרו אולי לא היתה שום בעיה - האין זאת? במילים אחרות, מדובר אולי בדוגמה מאד דומה לראשונה, השונה ממנה רק בעוצמת הטריגר, בעוצמת החוסן הפנימי ובעוצמת האפקט של העימות בין שניהם על הגוף. בכל זאת, אם ממשיכים עם הדוגמה הזאת, אז הזיהום שמפיצים בתי הזיקוק נראה לי כבעיה לא פחות מטריגר. מה שכתבתי הוא לא דעה נחרצת, אלא יותר בגדר שיתוף מחשבות. מה שאומר, שאת מוזמנת להמשיך ולהסביר לי למה אני טועה.

freearth10

New member
אבל אני דווקא עירונית../images/Emo4.gif

לא בהכרח החבר שלך מאוזן יותר מבחינה פנימית. יכול להיות שהוא רק לא נותן לגוף שלו להוציא את זה החוצה בסימפטום חסר ערך שכזה. וגורם חיצוני הוא כמעטאף פעם לא הבעיה.
כל בחירה וחוסר בחירה נעשה מתוך צורך של הגוף-נפש שלנו. מי שבוחר לחיות באזור מפרץ חיפה ולספוג את כל הפסולת פנימה - עושה בחירה שהיא איננה מקרית. זהו צורך כמעט גופני. ושוב, אם האוויר המזוהם בקריות הוא כל כך הרסני - אז למה לא כולם סובלים מאסטמה שם? ואדם שאין לו את היכולת לנשום בכוחות עצמו יסווה את המחנק הזה בצורה אחרת. וכן, בתי הזקוק הם בעיה ענקית, בעייה של בחירה קולקטיבית. מאיה

גם אני. התכוונתי לכפר הגלובלי. ../images/Emo13.gif

בדברייך יש מן הסתם הגיון רב, וברגע שהדגשת את ה"כמעט" העניינים הסתדרו לי יותר, אך ברשותך עדיין יש לי הסתייגויות קלות (נודניק שכמוני), ואני רק מבהיר שוב, שאני ממש לא רוצה להתנצח, אלא רק להבין: רבים מאלה הגרים באיזור מפרץ חיפה, לא בחרו לחיות שם ולא יכולים לעבור משם. אלה שבחרו להתנדב לשייטת, הסכימו להסתכן בפעולות מעבר לקווי האויב אבל לא ידעו שהם מתאמנים במי שופכין שימיתו כה רבים מהם, מאוחר יותר, בסרטן. נחל הקישון לא היה טריגר - הוא היה הגורם לבעיה. לאחר שנודע למפקדים כאלה ואחרים שהנחל גורם לסרטן, הם המשיכו לשלוח לשם צוללנים - הם היו כעת הגורם לבעיה. אך בכל המקרים, מדובר בגורם חיצוני; היכן כאן הבחירה של הצוללנים עצמם, שלא ידעו דבר על כך? האם גם במקרה זה אפשר לדבר על בחירה או חוסר בחירה שנעשתה מתוך צורך של הגוף-נפש? אם אקח את זה לדוגמה קיצונית, אז האם תושבי הירושימה ונגאסאקי בחרו לחטוף פצצת אטום על הראש? האם אין רבות מהבעיות שאנ סובלים מהן - אלימות, רעב, הזנחה, ניצול ולפעמים גם מחלות - נובעות מגורמים חיצוניים שאין לנו שום שליטה עליהם?

freearth10

New member
בחירה עצמית ובחירה קבוצתית

היי אילן, אני בהחלט לא מרגישה שאתה מנסה להתנצח. אנחנו שנינו מנסים להבהיר עמדות (אולי אפילו לעצמנו). העלת כאן שאלות קשות, שאלות שגם אני עדיין מתלבטת בהן. גורמים סביבתיים מעצבים את חיינו. מי שחווה אלימות - יהיה פגיע לאלימות, מי שחווה רעב - יהיה פגיע לרעב וכו'. ולכן כששני אנשים נחשפים לאותו הגורם החיצוני האחד נפגע ממנו, על השני הוא בכלל לא משפיע. הבחירות שלנו נובעות מהחוויות אותן עברנו.גם חוסר הבחירה שלנו. אבל אני חושבת שצריכים לעשות הבחנה בין בחירה אישית לבחירה קבוצתית. בחירה אישית תלויה רק בך. בבחירה קבוצתית- אתה יכול תמיד לבחור אם להשאר בקבוצה או לפרוש ממנה, אבל במה שהקבוצה בוחרת ואת תוצאותיה תספוג גם אם זו לא הבחירה האישית שלך נטו.
מאיה

freearth10

New member
אפשר קצת יותר פרטים?

היי vca, לי קצת קשה לאמר ממה זה בא רק מהצגת הסימפטום. אז הנה כמה שאלות מכוונות אבל כל מה שתספר/י על עצמך יוכל לעזור. האם יש גם סחרחורות? צמא למשקה קר?התפרצויות כעס? טעם מר בפה? כאבי בטן? קול חלש? אהבתי את השאלה השלישית. והתשובה היא: לא צריך עוד לחפש אלא להכיר ולהעריך את מה שיש.
מאיה

vca

New member
תודה גם לך על התגובות

אז ככה, אין סחרחורות, מידי פעם לח"ד שלי עולה מעל הנורמה לערכים של כ 150/90 לא שותה משקאות קרים וגם לא חמים. כעס ? יש מידי פעם, כן. אין טעם מר בפה, קולי רועם
ואין כאבי בטן. מה הכיוון עליו חשבת בשאלות אלה ? אשמח לעזור עוד. תודה על החיזוק. V

freearth10

New member
כמה כיוונים

די היה ברור שזה איזשהו חוסר איזון באש המחממת. סיפור של לחץ דם לא מאוזן לגמרי מחזק אותו. ובאמת שקשה מאוד להנחות מבלי לשמוע מי האדם שמאחורי הסימפטום. אז אנחנו כבר יודעים שיש בעיה של זרימת דם,של התפרצויות אבל שוב זה מעט מאוד מידע וכדי שלא יקראו לי שרלטנית אעדיף לא לשחק כאן בספקולציות. וכמו תמיד, אם יש רצון להעלות כאן את המקרה עם הרבה יותר פרטים על הגוף-נפש - נשמח לדון בו תאורטית ולתת כמה כיוונים שעל כל פנים לא מחליפים את הטיפול של פנים אל מול פנים.

chcago

New member
מאיה כל הכבוד לך!!!

אני מקווה שלא התכוונת אלי שאמרת שלא יקראו לך שרלטנית, את עושה עבודה מצויינת בדרכך הייחודית, אל לך לחשוש מאף אחד, האמת שלך היא שלך ואף אחד לא יקח אותה ממך, ולכן איני רואה מקום ללבטים של "מה יגידו עלי...", אני רוצה להודות לך על הכיוונים המעניינים שאת אומרת, ומי שלא מסכים זו זכותו, וזה לא אמור לעכבך מלבטא את דעותייך. להת.

SideKick

New member
מכיוון שמדובר במקרים כל כך...

רחוקים זה מזה, ומכאן שממילא בתופעה שאינה מטרידה בחיי היומיום, הייתי בודקת מה קודם להתפרצויות הללו. את מספרת שהפעם זה בעקבות מחלה/הצטננות (ואולי מה קדם להצטננות הזאת?). האם את זוכרת מה קדם לדם מהאף בפעמים הקודמות? היי ערה בפעמים הבאות. האם קדמה לכך מריבה כלשהי? האם משהו שגרם לקולך לרעום במיוחד? האם מקרה שהתקשית להכיל אותו? נראה שמדובר באפיזודות יחסית נדירות בחייך. אולם את מייחסת להן חשיבות, ולכן כנראה שיש להן חשיבות בחייך. דמיון מודרך הוא דרך טובה לבירור קשרים שכאלה, ויש עוד. בהצלחה

vca

New member
תודה רבה על הכיוונים.

זהו באמת אירוע נדיר וייתכן שהוא קצת מבהיל עקב חוסר יכולת השליטה שלי בזרימת הדם. יש לי הרבה חורמ למחשבה בעקבות התשובות הללו ותודתי נתונה.

למעלה