דימום חום בניגוב

Michaela2011

New member
דימום חום בניגוב

שלום בנות, אני בתחילת הריוני בשלישי בערך שבוע חמש, הבוקר בניגוב ראיתי דם חום כזה (סליחה על התיאור) אני מאוד מודאגת, האם זה מבשר על הריון לא תקין?
תודה מראש

La la la 20

New member
בהריון הקודם

היו לי הפרשות חומות על התחתון בשבוע 11 והתכווצויות בבטן התחתונה.
חיפשתי מלא באינטרנט וקראתי שזה קורה המון וזה שום דבר.
חמותי סוג של הכריחה אותי ללכת לרופא והסתבר שזו היתה הפלה ספונטנית, רצתי למיון ומשם קבעתי תור אצל טוגנרייך באסותא כדי לא לחכות שבוע לגרידה.

מקווה שזה כלום, באמת.

paqs

New member
אם לא מלווה בכאב - סביר להניח ששום דבר רציני.

עם זאת, אם ימשיך שווה לקפוץ מחר למוקד/רופא ולהבדק

אפרתי פ

New member
אי אפשר לדעת

לפעמים יש דימום בתחילת הריון וזה תקין, לפעמים לא.
חכי ותראי איך זה ממשיך.
ראו כבר משהו ב-US ?

ותזכרי שאפילו אם אכן זו הפלה, זו דרכו של הגוף להפסיק הריון שככל הנראה היה לא תקין.
מאחלת לך שהכל בסדר

Ama Shela

New member
אם זה היה מעיד על הריון לא תקין לא היו לי כאן

עכשיו שתי ילדות, אחת בת שלוש וחצי ואחת בת שבעה חודשים

זה קורה בהתחלה. כל עוד זה לא דימם טרי מומלץ לא להלחץ ולתת לגוף לנוח קצת בהתאם למה שאת מרגישה.

שיהיה המשך הריון קל ותקין ורגוע בעיקר

Michaela2011

New member
עוד לא עשיתי US

יש לי תור רק יום ראשון הבא, מחר אתקשר לרופא שלי.
נאמר לי שהפלה מלווה בכאבי בטן ודם טרי (כמויות) אז בנתיים אנסה להישאר רגועה
בתקווה וזה כלום, האם כדאי לגשת למיון בערב? הרי בכל מקרה אין מה לעשות או לראות בשלב זה...
זה יכול לחכות למחר?

יסמינים

New member
אין צורך לגשת למיון

דם חום הוא דם ישן ומסמן על השתרשות העובר ברחם,אצלי זה הופיע בשני ההריונות.
דם אדום טרי לעומת זאת - עם זה הייתי טסה להבדק.

paqs

New member
יש לקופ״ח שלך מוקד הריוניות? (כמו שיש למכבי)?

אם כן - תקפצי מחר על הבוקר.

Ama Shela

New member
אני חושבת שענית לעצמך

למה להלחץ ולרוץ לרופא/מיון?
אין מה לראות ואפילו להפך, אם ההריון מאוד צעיר אז יכולים לא לראות כלום או שק בלי דופק ואז ההיסטריה אפילו יותר גדולה.
עם הגדולה שלי ראינו דופק בשבוע 6+ אז בהריון של הקטנה החלטתי לדבוק בשבוע הזה לבדיקה. אבל מה לעשות שעדיין לא היה דופק? עם כמה שידעתי שזה הגיוני ותקין עדיין לבדיקה הבאה הגעתי קצת יותר חרדה.
אין מה לראות ולרוב גם אין מה לעשות בשבועות האלה כדי למנוע הפלות. זה כואב מאוד אבל ככה זה.
הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות עכשיו זה לנוח, לשתות הרבה מים, לדבר אל העוברון ולהגיד לו שאת מאמינה בו ולבקש ממנו להשאר איתך ושהדימומון הזה יהיה אחד יחיד ובודד בכל ההריון הזה.

בעיקר להרגע ולהבין שזה השליש הכי קשה בגלל שאין מה לעשות אם חלילה קורה משהו, לרוב זה הגוף מגן עלינו מהריון לא תקין.

אם זה ירגיע אותך, אני עברתי הפלה טבעית אחת. זה ממש לא נראה כמו מעט דם/הפרשה בצבע חום על התחתון/נייר. זה גושים גדולים ומאסיביים והרבה דם.
וכן מאוד כואב. נשמע אצלך דימומון ישן שיצא עכשיו

לא חייב להיות כואב במיוחד

ההריון הראשון שלי נפל בסוף שבוע 5. נכון שיש דימום כבד, אבל הוא לא ממש כאב.
נשמע שאת איבדת הריון בשלב קצת יותר מתקדם, כי התיאור דומה להפלה של ההריון שאיבדתי בשבוע 9.

בכל מקרה - אם יש רק הכתמות חומות, אני גם מצטרפת למקהלה המרגיעה שזה עדיין לא אומר כלום.

Ama Shela

New member
דווקא גם שבוע חמישי

כנראה שזה תלוי בכל כך הרבה גורמים ולא רק שבוע ההריון.

טוב לדעת שאפשר להפיל גם בלי כאבים שמדמים נסיון של כל האניסטלציה להתנקז לתוך הרחם ושל הרחם להתנקז לתוך האינסטלציה המתרכזת בתוך עצמה

למדתי, תודה

עוגיה 123

New member
מנצלשת לשאול

אני בשבוע 5+ 1 והיום לצערי קיבלתי (נראה מחזור רגיל לכל דבר אז אני די מספידה את ההריון הצעיר הזה).
מה עושים? לבדוק בטא מחר או שלוקח זמן לבטא להתאפס? יש לי תור לרופאת נשים עוד יומיים

nsy1987

New member
אני לא רוצה לטעת תקוות שוא אבל

במדריך הישראלי כתוב שיש נשים שמקבלות מחזור ועדיין בהריון כי זה דמם השתרשות.
לכי תבדקי.

עוגיה 123

New member
אני אעשה בדיקת דם

למרות שבהריון הקודם לא היה לי דימום כזה (כזה דמום טרי ובכמויות של מחזור)

הבטא לא מתאפסת כ"כ מהר

לפעמים גם אחרי שהדימום נגמר לוקח לה זמן להתאפס.

הדבר היחיד שמדאיג פה זה הסיכוי להריון חוץ רחמי. אם ממילא יש לך תור בעוד יומיים, את יכולה ללכת אליה ולספר על הדימום. היא בטח תבדוק אותך בא"ס ותיתן הפניה לבטא כדי לדעת מה קורה.

אני מחזיקה לך אצבעות שזה סתם דימום ושההריון ימשיך, אבל אם לא - שלפחות תהיה הפלה שלמה שתעבור מהר ואחריה הריון תקין ומשעמם
.

למעלה