דימום בגמילה

תלמ 300807

New member
דימום בגמילה

בוקר טוב אני כבר מניקה מלא 3.5 חודשים ומגיל 3.5 התחלתי לשלב תמ"ל כרגע 2-3 ביום .היום התינוק בן 4 חודש ועכשיו גיליתי בניגוב מעט דימום ,אולי זה יתגבר .האם יתכן שקיבלתי מחזור בגלל הגמילה? אני עם סרזט כבר קרוב ל 3 חודשים .והיה דימום בהתחלה ואח"כ פסק. תודה

Revili

New member
בהחלט יתכן...

כאשר מתחילים להוריד הנקות האיזון ההורמונלי משתנה ואימהות רבות מקבלות מחזור. אני מניחה שבהמשך היום תדעי אם אכן זה המצב. אם את מודאגת עלייך לפנות לרופא הנשים שלך.

תלמ 300807

New member
תודה ועוד שאלה לגבי המעבר לתמ"ל

אולי תוכלי להציע לי משהו בקשר למעבר . עד עכשיו אילו ההנקות פחות יותר -6.00,9.00,12.00,15.00,18.00,20.00 ולפעמים גם אחת באמצע הלילה . התחלתי להוריד הנקות כך שכרגע אני עם הנקה-תמ"ל-הנקה-תמ"ל .... מה שיוצא ש- 6.00 הנקה 9.00 תמ"ל 12.00 הנקה 15.00 תמ"ל 18.00 הנקה 20.00 תמ"ל אני רוצה להמשיך ולהוריד את ההנקה של 18.00 כי את 12.00 אני עוד שומרת לחיסון ,זה לא תהיה קצת בעיה עם כ"כ הרבה שעות בלי להניק,כי אז יצא שמ12.00 עד 6.00 בבוקר למחרת אני לא אניק .מה דעתך? אולי לחכות עד החיסון שיהיה עוד כמה ימים ואז להוריד את שעה 12.00 ? וגם אם כן ,אז אח"כ יצא מצב שכשאני אוריד את 18.00 אז אני לא אניק 24 שעות ,זה לא בום גדול מידי ? אני קצת חושבת שעשיתי טעות כשהחלפתי הנקות לסירוגין מה דעתך? איך לדעתך להמשיך עם הגמילה? עד עכשיו טפו טפו לא היה גודש וגם לא מלאות עם כל ההורדה רק טיפטופים ,הזמן היחיד שיש לי ממש מלאות זה בבוקר ואז אני מניקה מ2 הצדדים כדי להמשיך עם התמ"ל בלי גודש של הלילה ,אבל איך מורידים את ההנקה של הבוקר בסופו של דבר ? אשמח לשמוע את דעתך.

מעבר לתמ"ל

קודם כל, חשבי עם עצמך, האם אתם מוכנים לגמילה מלאה, או שאת מעונינת לשמור על הנקות מסוימות, כגון הנקת בוקר והנקה לפני השינה. נשמע מדברייך ספק מסויים (?). בכל מקרה, חשוב להמשיך עם התהליך באופן הדרגתי. לא להוריד שתי הנקות בשבוע, אלא באופן איטי יותר. לא הבנתי מה הקשר של ההנקה של 12:00 לחיסון? חשוב ביותר כאשר הפערים גדולים, לשחרר מעט חלב, אך ורק אם את מתחילה לחוש מלאות או כובד בשדיים, וגם אז, לסחוט מעט חלב עד הקלה. ההמלצה של משרד הבריאות הינה הנקה בלעדית בששת החודשים הראשונים לחיי התינוק ובהמשך, לשלב באופן הדרגתי מוצקים. נסי לבדוק עם עצמך, האם יש אפשרות להשאיר רק הנקות מסוימות במהלך היממה, כדי שבנך ימשיך להנות מיתרונות ההנקה. בהצלחה בכל דרך שתבחרי!

תלמ 300807

New member
המשך...

התכוונתי שעשיתי טעות שהחלפתי הנקות לסירוגין ,והגעתי למצב של הנקה תמ"ל הנקה תמ" כי עכשיו זה יוצר בעיה להוריד הנקות נוספות כי הן יצרו פער גדול .אני אנסה ואראה . אני דווקא הבנתי שההמלצה היא להוריד כל 3 ימים הנקה ... בנוגע לחיסון הוא פשוט יהיה בשעה של הנקה זו. ובכלל נגיד ואני אסיים עם כל ההנקות לפני החיסון ,או לצורך העניין בחיסון של חודש שישי אנחנו כבר נהיה רק עם תמ"ל האם בכל זאת אם אציע לו שד בזמן החיסון יתכן ויצא חלב? האם זה יעורר אצלי שוב ייצור חלב ןובלאגן או חד פעמי זה בסדר? תודה

Revili

New member
ממשיכה

למה זו טעות?....זו בהחלט אחת הדרכים להגיע לגמילה סופית וזה לא ממש משנה איך את מורידה את ההנקות כל עוד את לא סובלת מגודש והתינוק מוכן לקכול תמ"ל והנקה לסירוגין. הרי זו בדיוק המטרה שלך, שיפתח פער גדול בין ההנקות, שכמות החלב במיוצרת תרד ושבסופו של דבר לא יוותרו כלל הנקות....אני לא מבינה מה הבעיה ולמה את חוששת מפער גדול בין ההנקות אם את רוצה לגמול. היה ויווצר גודש, סחטי מעט חלב ידנית כדי לא לסבול כאבים ותוך כמה ימים הגוף יסתגל שיש פער גדול ולא ייצר חלב לשעות אלה. לגבי החיסון...מדוע זה משנה את התוכניות? אם את גומלת והתינוק מקבל תמ"ל, למה כלכך חשוב שינק דווקא בזמן החיסון? תני לו מוצץ או מעט תמ"ל והרגיעי אותו כמו שעושים כאשר לא מניקים...אבל גם הנקה חד פעמית לא תפריע לגמילה אם נראה לך שזה יעזור לתינוק לעבור את החיסון ביתר קלות.

תלמ 300807

New member
לגבי החיסון

בפעם הראשונה זה היה לא בזמן הנקה והוא ממש צרח,בפעם השניה זה היה בזמן הנקה והוא בקושי בכה . גם לאחר הגמילה אם נגיד עוד כמה חודשים יהיה לו חיסון ,נראה סביר שהוא ירצה למצוץ שד או שהוא ישכח אחרי תקופה? אני בעצם שואלת אם אוכל להציע שד בכל החיסונים גם כשיפסיק לינוק ?כי כך נראה לי יותר יעבור בקלות . תודה

Revili

New member
אוקיי...

אם את רוצה לתת לו למצוץ את השד עוד כמה חודשים כאשר יהיה לו חיסון, את יכולה להציע....לא בטוח שהוא יבין מה את רוצה ממנו ושד ללא חלב לא תמיד מושך...לא בטוח שהוא ירצה ולא בטוח שזה ירגיע אותו, אבל אין לך מה להפסיד, הרי לא בגלל זה תשני את תוכניות הגמילה נכון? לגבי הפערים בין ההנקות....הנקה היא לא מתמטיקה, לא חייבים להתקדם בפערים קבועים ומדוייקים. למשל, יש אימהות שמפסיקות את כל הנקות הלילה ומשאירות את הנקות היום וגם זו דרך להתחיל גמילה....יש כאלה שמורידות בבת אחת את כל ההנקות בזמן שהתינוק בגן - כל אחת מתקדמת בקצב ובשיטה שנוחה לה ולתינוק שלה. גם אם תפתחי פער של 12 שעות, לא בהכרח תסבלי מגודש וגם אם כן, יש דרך לטפל בכך...אז זו לא טעות ובכל מקרה היית אמורה בסופו של דבר להגיע לפערים כאלה בין ההנקות. לא חייבים לרוץ עם הגמילה, אם את מרגישה שפער כלכך גדול לא מתאים לכם כרגע, השאירי את ההנקות שיש ואל תורידי עכשיו עוד אחת.

תלמ 300807

New member
ולמה זו טעות...

כי ההנקות כמו שכתבתי הן 6 9 12 3 6 8 הורדתי 9 3 8 ,ז"א הפערים גדלו מ3 שעות ל-6 שעות. עכשיו למשל אם אני אוריד את 12 ,במקום שהפער יגדל ל 9 שעות ,הוא ישר חקפוץ ל 12 .מקוהה שההסבר ברור

למעלה