דימוי של יח"צ

anatprsmn

New member
דימוי של יח"צ

שלום לכולם, היח"צ הוא נושא קצת לא מובן, קצת לא נגיש, ופה ושם עם דימוי לא תמיד חיובי. לפני כמה ימים פניתי למספר אמצעי תקשורת מובילים כדי לקדם את אחד מלקוחותינו. הטון בתגובות שקיבלתי הזכיר לי את מה שאמרה לי פעם עמיתה שלי. היא סיפרה שאנשי יחסי ציבור מקבלים בעיתונות המרכזית יחס יותר גרוע משל מקקים.... חשוב לי לקדם את התחום, חשוב לי שאנשי שיווק ובעלי עסקים ידעו שיחסי ציבור וקשרי עיתונות הם בגדר חובה לכל עסק, בכל וותק ובכל גודל. זה אפילו לא מותרות מפני שבעיני לקוחות "אם אתה לא שם אתה לא קיים". אם אתה באמת טוב כמו שאתה טוען, איך זה שלא כתבו עליך? ואיך זה שכן כתבו על אחרים? השקעה בקשרי עיתונות היא פעולת שיווק בסיסית וחיונית. אז תחשבו על זה... - ענת (אשת יחסי ציבור ב"פרומו", חברה לניהול פרוייקטים בשיווק)

tzvingo

New member
יחסי ציבור זה אכן נושא חשוב

חשוב לבעלי עסקים ולחברות, זה ברור. אבל דווקא בגלל זה, יחסי ציבור נותנים תחושה של חוסר אמינות במה שהאנשים הפשוטים קוראים ורואים.

ככלי שיווק ליח"צ יש יתרון

ככלי שיווק ליח"צ יש יתרון שההמלצה לא באה מפי המשווק תמורת תשלום לאמצעי השיווק, אלא היא דברו של עתונאי ננייטרלי מסחרית, שלא תמורת תשלום, שמעביר מסר לטובת הציבור והלקוחות. זה אמין יותר ומתקבל כהמלצת פה לאוזן - לא כמו פרסום תמורת תשלום.

למעלה