דימוי עצמי נמוך

דימוי עצמי נמוך

לא חשבתי שאגיע למצב הזה, אבל אני ממש מתוסכל. לכאורה הכל אמור היה להסתדר כמו שצריך. חברים טובים, תואר נחשב, מקום עבודה מעולה עם משכורת מצויינת. מחשיב את עצמי כחכם, עם חוש הומור מפותח מאוד, מאוד סקרן, מאוד חברותי, איש שיחה, נראה טוב. למרות כל זאת יש לי בעיה שעוצרת אותי מהרבה בחינות, שגורמת לחיים שלי להיות סבל מתמשך, שמורידה לי את הביטחון העצמי לקרשים. יש לי פזילה (לא קבועה) מילדות שבגיל מבוגר נהפכה להיות ממש מטרד. באמת שניסיתי לעשות הכל בשביל לפתור אותה. כולל 3 ניתוחים בששת השנים האחרונות (האחרון לפני חודשיים). אף אחד מהם לא פתר את הבעיה במלואה ועכשיו מגיע השלב שבו מפנים שכנראה אצטרך לחיות איתה כל החיים. אין דקה בשנים האחרונות (כבר יותר מ-8 שנים) שזה לא עובר במוחי. הדבר הראשון שחושב עליו בבוקר זה זה. הדבר הראשון שחושב עליו שמנסה ליצור קשר עין עם מישהו אחר זה זה. לא מצליח להתרכז בשום דבר אחר. כל החיים שלי סובבים סביב זה. לא רוצה לחפש אשמים, תקופה מאוד ארוכה זעמתי על ההורים שיכלו לעשות משהו שגילו את זה בילדותי אבל העדיפו להתעלם. הבנתי שהאנרגיות מנותבות למקום הלא נכון. עכשיו פשוט נמצא איתם בקשר רע. זה פשוט בלתי נמנע מבחינתי. בניתוח לאחור זה עצר אותי מכל כך הרבה בחינות. ברגע שהדימוי העצמי שלך נמוך אתה צריך להתפשר על הרבה דברים בחיים שלא היית מתפשר עליהם אחרת. אני ממש מתוסכל ואני באמת כבר לא יודע מה לעשות. מבחינה רפואית אין הרבה, מבחינה נפשית והשלמה עם המצב כנראה שיש הרבה מקום לשיפור.

אנסה משהו קצת הזוי

ברשותך. כיוון שזה ממש מציק לך ומטריד אותך ואני משערת שהאנשים כאן ימליצו לך מבחינה מקצועית, על דברים כאלו ואחרים, אני אנסה משהו אחר: יש לך אפשרות לשנות את הפזילה מבחינה אסתטית ע"י עדשות מגע מיוחדות? אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל ישנן עדשות מגע צבעוניות שיתכן והן יעזרו לך. יתכן ולא, אבל ניסית להתייעץ עם אופטימטריסט? או מומחה לאופטיקה? היום הם גם מתחמים באסתטיקת העין. איני מכירה את הפזילה שלך ויתכן ועדשות לא תוכלנה לעזור, אבל אולי משקפיים שיוצרות אשלייה? ששוברות את קרני האור ויוצרות אשלייה שאין פזילה, רק לאחר הורדת המשקפיים? האם זה יעזור? יתכן ואני יורה באפילה כאן. ואם כן: התנצלותי הכנה.

אכן...

לא רוצה לגלוש פה לנושאים רפואים אבל כנראה שלא. יש כמה דרכים לשפר את איך שנראה אבל זה במחיר כבד מדי (כאבי ראש בלתי פוסקים) וזה גם נותן אפקט זמני. אם רוצה לדבר על זה אז בפרטי... זה לא רלוונטי לפורום :)

מצטערת.

טוב, לפחות ניסיתי. יעזור לך אם אומר לך שישנן נשים פוזלות שהן מאוד מושכות בעיניי? (ברברה סטרייסנד, מירי מסיקה, נפרוטיטי). מצטערת עבורך. אינך אמור להרגיש רגשי נחיתות בגלל זה. באמת שלא . אנשים גם לא כל כך מייחסים לזה כזו חשיבות, כמו שאתה אכן חושב ובכל זאת, אפנה את הבמה למישהו יותר מוסמך ממני.

Nightmare18

New member
אני מכירה מישהו

שיש לו פזילה קשה... והוא לא מוצלח ולא כלום... סתם עובד בעבודה שלא מצריכה לימודים. ובעבודה הזאת הוא הכיר מישהי לא פוזלת והם מתחתנים בקרוב.. הקטע שהוא בעל בטחון עצמי מאוד מאוד גבוהה, הוא מכוער מאוד אבל עדיין בעל ביטחון עצמי ומצחיק בטירוףףףףף אז אם תשכח מהפזילה ותהיה כמו שאתה, אנשים ישכחו ממנה! מבטיחה לך! ביטחון עצמי גבוהה מעלים כל דבר!\[

גרא.

New member
אנדרופין,אכן אתה סובל מפזילה,אבל יש לך כל כך

הרבה,שאין לאחרים שאינם סובלים מפזילה,שלא בא לך במקרה,אלא בזכות כשריך,ומאמציך להצליח.כך לכאורה הדימוי העצמי שלך,דווקא אמור להיות גבוה,ולא נמוך.אם בדקת כבר את כל האפשרויות הרפואיות לתקן את הפזילה,ואין אפשרות ריאלית לעשות את זה,מה שנותר לך זה להצטיין בכל התחומים האחרים שאתה, נוגע בהם,וכך גם תארת.לגבי העיניים,מדוע שלא תחשוב על חבישת משקפיים כהות כל הזמן,כאלה שדרכם תוכל לראות בבהירות,אבל יסתירו את עיניך? מדוע הרב יוסף יכול? או להבדיל בזמנו,אריס סאן,ועוד כמה וכמה ידוענים,ואחרים שאינם כאלה? נכון,זה לא פתרון פסיכולוגי,וכנראה שגם אין כזה,אלא פרקטי שיאפשר לך לפחות להסתכל בעיני אחרים בלא חשש.נכון שזה לא יצור קשר עין דו סיטרי,אבל,כן יוכל להווצר קשר בינאישי,במגבלות האלה,כמובן.

בהמשך...

הפתרונות היחידים בגילי הם ניתוחיים. ככל שעושים יותר כאלה ובגיל יותר מבוגר סיכויי ההצלחה קטנים מכיוון שלא מטפלים במקור של הבעיה (מוחי) אלא בסימפטומים שלה (שרירי העין). הנטיה תשאר תמיד אותה נטיה (להשתמש בעין החזקה). חוץ מעוד ניתוח ועוד אחד ועוד אחד אין יותר מדי מה לעשות. הפזילה לא כזאת חמורה. היא לא קבועה והיא מורגשת כאשר מתמקד מספיק זמן בנקודה (באדם שעומד מולי לצורך העניין) ואז העין בורחת. עם כל הכבוד לרב יוסף, אני חושב שמשקפיים כהות יעוררו בי יותר שונות ממה שהן מנסות לתקן :) כך שזה לא פיתרון ראלי מבחינתי. אם כבר. אם הייתי צריך לייעץ למישהו אחר עם בעיה דומה לשלי. אני חושב שחלק גדול מהבעיה זה שפת הגוף שמשדר, הניסיון להמנע מקשר עין ארוך בכל מחיר מעורר חשד אצל אנשים אחרים ואז הם מנסים לחפש מה לא בסדר. פשוט לשכוח מהבעיה ולהתנהג בטבעיות. אבל זה ממש קשה לי, פשוט לא מסוגל להתנתק...

למעלה