דימויי עצמי !?

deep ocean

New member
למה? כי....

-אנחנו לוקחים באופן אישי דברים - מפה הכל מתחיל!!!! (להרחבה, עיינו בפורום ארבע ההסכמות) -כי הדימוי העצמי שלנו פגוע מדברים מהעבר, ואנשים מההוה נוגעים לנו בנקודות כואבות, כי לא פתרנו/טיפלנו בכאבים מהעבר -כי אנחנו מאמינים קצת למה שאומרים לנו. אחרת לא היינו נפגעים. אם היו אומרים לנו: "אתם קרוקודיל ירוק!!! אתם קרוקודיל ירוק!!" לא היינו נפגעים, וזה היה חולף לידינו. אבל אם היו אומרים לנו משהו שהשופט שבנו היה מזדהה איתו, היינו כנראה נפגעים. אם לא היינו לוקחים באופן אישי מחשבות/מילים של אחרים ומבינים שזה הרעל הרגשי של האחר, זה לא היה מזיז לנו מה שאחרים אומרים. זה מכלול של כל מה שמניתי.

אישי אישי......

"אחת השגיאות השכיחות ביותר בקטע הבינאישי היא לקבל כל דבר כמשהו אישי למרות שזה לא אישי. ולכן, לפני שנפגעים כדאי לבדוק האם המשהו שמתקבל אצלך אישי, אינו תלוי דווקא במצב הרוח ובמצב הנפשי של... השני." (חיים מלמד) אוהבת איב

בארס

New member
מה זה אישי?

אישי אישי אישי? בלי להעליב אני שומע רק ססמאות ממה מורכב הדימויי העצמי שלנו?

FM_the_Weird

New member
קרוקודיל ירוק?!?!? איך את מעיזה?!?!

אחרי כל מה ש... חסרת בושה!!! אני קרוקודיל ירוק?!?! בחיים לא האליבו אותי ככה!!! אני הקרוקודיל הכי כחול שקיים עלי אדמות ושלא תעיזי לשכוח את זה יותר!!!

TMCCHAN

New member
כמעט בכל התורות בעולם נאמר שאדם

כמעט בכל התורות בעולם נאמר שאדם צריך לבטל את עצמו (את האני שלו), כוון שאף אחד לא רוצה לעזוב את האני שלו ולעזור לאנשים. בני האדם מסתגרים בתוך עצמם בונים רשת של מושגים, ובסוף רשת זו מחליטה בשבילם. זה מכוער, זה מכוער, זה חזק, זה יפה, וכאשר אחד מאנשים לו מדבר איתך אתה מרגיש מעליו או מתחתיו. זה חלק קטן ממה שגורם לאנשים להפגע. באהבה TmcChan

למעלה