דים סם

barak220

New member
דים סם

מבקש המלצה על הדים סם הכי טוב בהונג קונג. תודה.

guanyin

New member
זה בערך כמו לשאול

איפה הפלאפל הכי טעים בארץ, לא? (אם כבר אנחנו בעניין, אז אפשר לגם לענות לסוגיית הפלאפל
)

אMור

New member
לא מדויק

המדויק הוא: זה כמו לשאול סינים איפה הפלאפל הכי טוב בארץ
ואל תשני פה נושאים, זה לא פורום פלאפל ישראלי שכונתי ואין שום קשר לתרבות סינית. נ.ב הדוכן הכחול של כדורי בהוד השרון - הפלאפל מספר אחד!

ועוד יותר מדוייק אולי? :)

סיפרתי לקולגה סיני על שיחה מעניינת שהייתה לי באותו היום עם חבר בקבוצה שהתאמנה בקונגפו בסגנון לא מוכר. להפתעתי, סיפר לי שביקר בתל אביב בעבר. (לא. לא גילה לי איפה הפלאפל הכי טוב..:) הוא אמר שהם מתאמנים בסגנון של טאיצ'י "קרבי" (כלשונו. ניצן, בבקשה על תהרוג אותי..:) וסיפר שהמורה מעבירה סמינרים ברחבי העולם והיא בתו של אחד המאסטרים הגדולים בסין! הקולגה חייך ושאל "איך אפשר לדעת?"

nitzano

New member
כן....מכיר את הסיפורים האלה

כבר נתקלתי מספר פעמים באנשים שמספרים שמאסטר מפורסם מאד בסין מגיע לסמינר בארץ. אהבתי את התשובה שלו

renjintso

New member
באמת רציתי לשאול

שאלה מטופשת משהו: איך אפשר לדעת? אין איזה דירוג של מאסטרים, נכון? יש (היום. אני מדברת על דמויות היסטוריות) מאסטרים שידועים מאמת בכל סין? או שלכל אזור יש את הדמות המפורסמת והנחשבת שלו?

nitzano

New member
יש דירוג ויש מאסטרים

הדירוג שניתן כיום בסין מתבסס על תרומה לא"ל ולא על יכולת. ע"מ לקבל דאן כלשהו יש לגשת להבחן באיזו רשות סינית כלשהי. ע"מ לקבל דאן 7 ומעלה יש לחבר ספר בנוגע ל א"ל. כיום כבר אין ממש מאסטרים מפורסמים כמו שהיו פעם מכיוון שלאלו שהיו פעם היה נסיון קרבי באמת. מאסטרים כמו סון לו טאנג, חואו יואן ג'יה, וואנג לאי שנג, גואו יון שן, דונג האי צ'ואן, לי שו וון ועוד רבים אחרים מפורסמים מאד בסין ולכולם נסיון מוכך בלחימה ולא רק בדיבור או חיבור ספרים ו VCD. כיום יש המון אומני לחימה שכלל אינם מוכרים ברבים מכיוון שאינם מתעסקים במסחרה החלולה שחדרה לוושו המסורתי והפכה אותו למודרני.

barak220

New member
כן כמו פלאפל

כמו שיש בישראל מספר דוכני פלאפל שכולם יודעים שהם הכי טובים, אותו דבר לגבי חומוס, אני משער שכך גם לגבי דים סם בה"ג. אני מכיר לפחות 3 מקומות טובים ומבקש המלצות על מקומות נוספים.

GnomeBubble

New member
הדבר היחיד שכולם יכולים לעשות

זה להתווכח שעות איזה פלאפל או חומוס הכי טוב, ואם הפלאפל בהוד השרון (שאני לא שמעתי עליו בחיים שלי) שווה את זה...

huddyhuddy

New member
Hod Hasharon falafel is the best!

HK early in the morning one can find small places to eat very very good fresh dim-sums yummy!

למעלה