דים מאק

Tonjin

New member
מה פתאום, מאיפה את מביאה את זה..?

הרי כולם יודעים שהעולם עומד על הליו, ריקסון, רוייס, רויילר וריקסון גרייסי ומעליהם עומד מירקו קרוקאפ אחד (והיחיד...) אני מתפלא שאת לא יודעת את זה..

Tonjin

New member
מה, התבלבלתי...?

זה פדור שם למטה??

Tonjin

New member
אחפש מחר...

או אולי בעצם היום (4:00 בבוקר כאן), אבל רק אם תבטיח שזה משהו ששווה לחפש (אחרת אתייק במגירה של "עוד לוחם MMA ששווה לשים אליו לב
"...

../images/Emo98.gif אני לא מבטיח כלום

אבל אתה אמור להנות מהדרך, לא מהתוצאות בסוף, לא ככה

IshMaElf

New member
אני מנחש שאתה לא תאהב את הסטייל שלו

הרבה מעריצים מחשיבים אותו לאחד הלוחמים היותר משעממים בטופ אבל לדעתי הוא אומן של ממש במה שהוא עושה ובמיוחד בטייקדאונס שלו. אתה צריך ליראות קרבות של וונדרלי סילבה, ניראה לי יותר יתאים לך.

Tonjin

New member
אני יודע, התבלבתי ריקסון השני היה

אמור להיות רוריון, היה 4:00 בלילה כבר אמרתי?

טונג'ין, אתה דפוק?!

קרוקופ מעל גרייסי?! מילא - תגיד מהצד, אחרי ספרול מילא - תגיד מקדימה, עם רגל שמאל בפרצוף שלהם מילא - תגיד מחזיק אותם בגארד ומתפלל שהשופט יעמיד אותם חזרה אבל מעליהם?!

Tonjin

New member
אני לא דפוק, יש לי הפרעה

בקשר לקרוקופ, לא יודע למה...

ננדין

New member
IshMaElf היקר

דים מאק זה השם של תורת הנק' תורפה בא"ל הלחימה הסיניות. ליפנים יש תורה דומה והיא נקראת אטמי וואזה... זה פשוט מאוד תורה שמפרטת את נקודות הרגישות שהכאה בהם תביא לתוצאה טובה. בין הנקודות האלו יש גם נקודות שכולנו מכירים כמו אשכים, גורגרת, עיניים ויש גם נקודות קצת פחות מוכרות... המורה שלי בקשרים מקצועיים עם פטריק מקארתי (המורה של המורה בסרטון) והוא אף הדגים לי כמה מהנקודות האלו ואין ספק שחלקן עובדות!!! הבעיה היא שלא כולם עובדות וגם את רובם של אלו שכן עובדות מאוד קשה ליישם בקרב...ולכן רובם של מורי הלחימה (כולל המורה שלי...) כמעט ולא נוגעים בחומר הזה... בעיה נוספת היא השרלטנים כמו הבחור בסרטון הזה. כמו בכל תחום בחיים יש שרלטנים והשרלטנים מוציאים שם רע לאומנות שהם עוסקים בא ולתחום הא"ל בכלל אבל זה לא אומר שאין אנשים שכן יודעים מה הם עושים ובטח שלא שכדאי לפסול תחום שלם בגלל אותם שרלטנים... אותו דבר זהה לשיטות הרפואה המזרחיות...יש בתחום (בעיקר במערב או מי שמוכר את זה למערביים) הרבה שרלטנים אבל הרפואה הסינית המסורתית והרפואה ההודית המסורתית הם השיטות הכי עתיקות בעולם ויש שם גם אנשים שכן קצת מבינים במה שהם עושים... אני אישית מכיר מלא אנשים שרופאים איורוודים בהודו (רפואה הודית מסורתית) עזרה להם להירפא מכל מיני בעיות רפואיות שהם סוכבים כבר הרבה שנים... בנוסף, אני אישית טופלתי בתרופות איורוודיות מסורתיות כאשר סבלתי מאמבות בקיבה בהודו ומעקיצות פשפישים ונרפאתי לגמרי!!! מספיק לדעת שלא מעט מהתרופות המערביות שאנחנו לוקחים היום מבוססות על תרופות משיטות ריפוי מזרחיות להבין שלא הכל חרטא שם ואולי יש גם כמה דברים בשיטות שלהם שהם כן נכונות... ההודים היו מנתחים גופות בשביל ללמוד על אנטומיה עוד אלפי שנים לפני שדה וינצי (שהיה מאוד מתקדם לזמנו) העיז לנתח גופות... מצד שני פגשתי פעם רופא איורוודי שטוען הוא מרפא סרטן ואיידס אז...

IshMaElf

New member
לא דיברתי על הכאת נקודות תורפה

ולא דיברתי על היתפתחות רפואה לגיטימית שבאמת הוכך שהיא עובדת בתנאי מעבדה או באמת עושה משהו חוץ מאפקט הפלצבו על האדם המטופל, אני דיברתי על שליחת אנרגיה מהאוויר וכל מני ממבו ג'מבו מהסוג הזה.

ננדין

New member
ואם זה אני מסכים איתך...

עד שמישהו לא יבצע שיגור צ'י עליי (ובצורה מוצלחת) אז אני לא אאמין לדברים האלו!!! אבל אני דיברתי על פסילה מראש של כל דבר ששונה ממך...אפילו אם יש חרטטנים שמשתמשים בשם של אותו דבר על מנת למכור למערביים פראיירים שטויות... אם אני עכשיו אתחיל להגיד שאני יכול לעלף אנשים בלי לגעת בהם ואני אגיד שזה טכניקת BJJ אז תסיק אוטומטית ש BJJ=חרטה? לא, כי אתה מכיר BJJ ואתה יודע שזה לא BJJ ואני סתם שרלטן אבל אתה לא עושה אותו דבר לגבי דברים אחרים שאתה לא מכיר ואתה ממהר לפסול אותם רק בגלל שיש כמה שרלטנים בתחום... אני בטוח שיש כמה מורים ל BJJ שמוכרים שטויות לתלמידים שלהם והקשר בינם ל BJJ הוא בעיקר בחליפה...תנסה לסגל לעצמך אותו צורת מחשבה לגבי שיטות אחרות...

IshMaElf

New member
ואני גם מרוקאי -

אז אולי אני לא מפותח כמוך לא יודע...

למעלה