דילמת פחחות

• פותח הנושא kitt
  • פורסם בתאריך

kitt

New member
דילמת פחחות

יש לי חיפושית 1303 שנת 1973 בפירוק לקראת פחחות.
כחלק מהפחחות צריך להחליף את הרצפה, יש לי כבר את החלקים אצלי.
עכשיו הדילמה:
לפחחות של המרכב חייבים את המרכב על השלדה כי יש חיתוכים שאם המרכב יהיה בנפרד התיקון לא יהיה ישר.
אני חושב שאפשר לבצע החלפה של הרצפה כשהגוף על השלדה, אבל עדיף לשלוח את השלדה לבד לפחח להחלפה הזו.
אם אני שולח את השלדה לבד זה אומר לפרק את הגוף מהשלדה, לפרק את כל מה שיש על השלדה (הכוונה היתה לשלוח את הרכב עם מתלים וגיר עדיין מחוברים, כל השאר מפורק) ואז אחרי שהשלדה חוזרת להרכיב חזרה את הגוף ולשלוח לפחחות המשך.
השאלה אם בשלב הזה כבר להתקין חלקים חדשים על השלדה (גומיות בין גוף לשלדה וחלקי מתלה שידרשו החלפה/שיפוץ) או לחכות עד אחרי הפחחות והצבע כדי שחלקים חדשים לא יצבעו בטעות, ואז זה כבר אומר להפריד פעמיים גוף ושלוש פעמים חלקי מתלה.
ושאלה נוספת, למישהו יש עגלה שאפשר לשים עליה את הגוף של האוטו לאחר ההפרדה ועד שהשלדה חוזרת מהפחח? או לחילופין יש למישהו מידות של איך לייצר כזו עגלה?

yalonoa

New member
הרבה שאלות לעיניין

בדגם 1303 (אמריקאי בשפתינו) אם אתה מפריד בין השילדה למרכב אתה צריך לקחת בחשבון שגם ההגה וגם המתלים הקדמיין מעוגנים למרכב כך שאם תירצה לשנע את השלדה תצטרך לפרק לגמרי או למצא דרך זמנית לעגן אותם.
לגבי רכבת חלקים חדשים, לדעתי כדאי לחכות לרגע בו גם השלדה וגם המרכב גמורים מבחינת העבודות הגדולות כולל פחחות/איטום/טלאים/צבע יסוד ורק אז להרכיב אחד על השני חזרה (ללא גומיות, חלקי פלסטיק וכו' ). כשהמרכב חזרה על השלדה לסיים את עבודת הצבע ואז להרכיב את כל השאר חזרה.

iDo VW

New member
יש פתרון לזה..

לפי מה שאני מבין אתה מתכנן לשפץ את הבודי והשאסי כשני חלקים נפרדים.

תפריד אותם, רצוי אצל בעל המקצוע כי מרגע ההפרדה ב-1303 השינוע הוא בעייתי.
לבודי אתה יכול לבנות עגלה, שתעזור לך או לבעל המקצוע לנייד את הבודי ולעבוד עליו גם מלמטה (אתה קובע את גובה העגלה).

בנוגע לשאסי אין בכלל בעיה, תפרק תשפץ הכל גם ניתן להרמה והזזה ע"י שני אנשים.

בנושא תיקוני הבודי, כל עוד שהוא יושב על עגלה, תוכל גם לפרק דלתות ולהרכיב מוטות בצורת " > " מצירי הדלת לנקודת העיגון של הנועל על הקורה.

בגדול זה ניתן לעשיה כשהם מופרדים, אבל איכות התיקון תהיה יכולת העבודה של הפחח.

kitt

New member
זו בדיוק הסיבה שאני מעדיף לא לעשות עבודות

פחחות כשהגוף מופרד מהשלדה.
לא הבנתי למה שינוע של השלדה יהיה בעייתי, ברגע שאין עליה כלום היא סתם חתיכת מתכת שאפשר לשנע ע"י שני אנשים לתוך רכב גודל של טרנזיט כדי לזרוק אצל הפחח.
החשש היחיד שלי הוא שאחרי הצביעה של הבודי והשלדה אני צריך שוב להפריד אותם כדי להרכיב את כל החלקים שוב לשלדה ואת הגומיות בין הבודי לשלדה ואז הבודי יכול לחטוף שריטה או מכה בפירוק או בהרכבה.
מה שחשבתי וכאן אני מחפש מישהו עם יותר ניסיון, מה קורה אם אני מסיים את כל העבודות על השלדה כולל צביעה, שם גומי חדש בין בודי לשלדה, מרכיב את הבודי ושולח לפחח שלדה מתגלגלת לתיקון וצביעה של הבודי, מה הסיכוי שהשלדה לא תיפגע ולא יהיה צורך נוסף לפרק בודי משלדה כדי לשים גומיות חדשות.

iDo VW

New member
נראה שלא קראת את מה שכתבתי..

"בנוגע לשאסי אין בכלל בעיה, תפרק תשפץ הכל גם ניתן להרמה והזזה ע"י שני אנשים."

את החיבור בין הבודי והשאסי עדיף שתעשה אחרי שהשלדה תהיה משופצת, צבועה ומורכבת עם כל המכלולים. ואז רק תחבר ביניהם, לאחר מכן תרכיב את המכלולים של הבודי (שמשות, גומיות, מנגנונים..).

זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה מתאר את זה.

kitt

New member
זה הבנתי, השאלה שלי היא האם לעשות עבודות

פחחות שכוללות חיתוך וריתוך אחרי שהשלדה מוכנה לחלוטין, או לעשות את השלדה עד רמה של צבע יסוד, להרכיב אותה חזרה לבודי עם הגומיות הישנות ולשלוח אותם יחד לתיקונים פחחות ואז צביעה יחד, ואז אחרי ששניהם צבועים להפריד אותם שוב להרכיב את כל החלקים החדשים שאמורים להיות על השלדה וגומיות שלדה לבודי חדשות ואז להרכיב חזרה את הבודי? החשש היחיד שבשלב הזה הבודי עלול להינזק או בהפרדה או בהרכבה או באיחסון שלו בצד (שלצערי לא יכול להיות במקום מקורה, אין לי מקום במחסן גם לשלדה וגם לבודי כשהם לא מחוברים).

צבע..

בעיקרון הדרך הכי נכונה וטובה לעשות עבודות כאלה הם כמו שאתה מתאר.
זה לא שאי אפשר לעשות לרכב פחחות וצבע מבלי להפריד בודי שאסי.

הדרך הנכונה היא, הפרדה של הבודי מהשאסי, שיפוץ של כל אחד מהם בנפרד, ואז כששניהם מוכנים מחברים בניהם שוב עם כל החלקים והגומיות החדשות.

החשש שלך זה שיקרה משהו לבודי בזמן ההרכבה שהוא אחרי צבע? אתה צודק, זה באמת קצת מפחיד אבל עושים זאת בזהירות, ואם חלילה קרה נזק כלשהו חוזרים לפחח לבצע תיקון.

kitt

New member
לפי מה שאתה אומר בעצם לשלוח את הבודי ללא

השלדה לפחח למרות שהוא צריך לחתוך ולרתך מקומות שחשוב שיהיו במיקום מדוייק?
לפי כל מה שאני יודע, מכיר וקורא כולם אומרים שהכי טוב לשלוח את הבודי יחד עם השלדה כדי למנוע מצבים שאח"כ דברים לא יושבים נכון ובמקום.

למעלה