דילמת עבודה

NEO83

New member
תנסי לעבוד ב3 העבודות

תראי איך זה מסתדר לך.... תעבדי עכשיו ותחסכי כמה שיותר... חוץ מזה אני לא מאמין שזאת רק מלצרית אחת למשמרת, נשמע לי מעט מידי למרות שאני לא מכיר את המקום.

בארבאבא

New member
זה פאב שכונתי קטן

הם לא צריכים יותר ממלצרית אחת.כמו שאמרתי,זו משמרת לסופי שבוע בלבד. בימים רגילים,הברמנים גם ממלצרים..

the mush

New member
נורא תלוי מה היעד שלך...

שמעי, הרי אף אחת מהאופציות כרגע היא לנצח, נכון? אלו לא עבודות חייך עכשיו.אז עם כל הקושי [ואני מבינה את הקושי] תתפטרי מאחת מהן במידה וקבעת לך יעד מוגדר- טיסה, דירה, לימודים... אם את עכשיו בשלב של החיים של לעבוד כי לעבוד, אז אני אישית לא הייתי מתפטרת... העיקר הסיפוק!

בארבאבא

New member
ברור שאני לא רואה באף אחת מהעבודות קריירה

אני גם רוצה שיהיה לי סיפוק מהעבודה,מצד שני אני רוצה שיהיה לי מספיק כסף לטיסה לחול ואיזה ספתח למכונית,וכמובן..לסגור את המינוס בבנק. אי אפשר לחיות ממינוס למינוס,ואני רוצה להתחיל להתנתק לאט-לאט מההורים.

NEO83

New member
את צריכה לתת עדיפויות לדברים

אי אפשר גם לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה....את רוצה יותר כסף? תצטרכי לוותר על דברים אחרים שאת רוצה.

newKiticat

New member
אולי פספסתי משהו

אבל אולי עדיף לקחת משרה אחת מלאה וזהו? (לא יודעת אם יש אפשרות או שיקולים אחרים לשמור על עבודה כזו או אחרת...)

NEO83

New member
היא רוצה שהעבודה תתן לה סיפוק

והעבודות החלקיות נותנות לה את זה.

newKiticat

New member
אבל גם עבודה במשרה

מלאה יכולה לתת סיפוק.
אבל כאמור, ברור לי שהתמונה הנשקפת היא לא המלאה. וכהרגלי, קשה לי להביע דיעה מבלי לתת נתונים מלאים. אז אני מסייגת הכל.

NEO83

New member
כנראה סוג העבודות שנותנות לה סיפוק

קיימות רק במסגרת שהיא לא משרה מלאה.

בארבאבא

New member
זה לא משהו שקל למצוא בחינוך

ממש אין לי חשק לעסוק במכירות או משהו כזה

newKiticat

New member
תבורכי

אני יכולה להבין אותך.
העניין הוא כזה. אצל הרבה אנשים התקופה שאחרי הצבא היא תקופה של "קריעת תחת". אינני יודעת על כמה עומד המינוס שלך אבל זה מה שאני יודעת עד כה: את משוחררת טרי. את במינוס, שהמענק לא כיסה. את רוצה לטייל. את עובדת בשתי עבודות: אחת גלובלי, והשניה 3 ימים בשבוע (שזה קצת יותר מחצי משרה). את גרה אצל אבאמא ואני מתארת לעצמי שאולי תרצי ללמוד... את גם - סה"כ בת 20.
הייתי ממליצה לעשות חושבין. אם את גרה אצל אבאמא, ההוצאות שלך לא גבוהות. לא הייתי ממהרת לעבור לגור לבד אלא אם כן יש בעיה קריטית (ואם את חיה אצל ההורים כרגע, אני מניחה שזה משהו נסבל ויותר מזה). לעבוד זה חשוב, ואם את רוצה לעבוד בדגש על מהות ופחות על שכר- קחי בחשבון שיש לזה "מחיר". שבי, תעשי תוכניות. את רוצה ללמוד? תתחילי לשבת ולחשב עלויות. תפתחי אקסל. תבני תוכנית כללית ל-10 שנים הקרובות. (ללמוד תואר ראשון זה 3 שנים, לטייל זה חצי שנה עד שנה וכו'. להתחיל לראות מציאותית כמה כל זה יעלה לך). יכול להיות שתגלי שזה בסדר גמור להשאר בבית של ההורים. (כי לפעמים לתחזק אוטו אבל לגור בבית זה פחות כסף מלגור בעיר אחרת ולמממן דירה). חשוב שתביני, שנכון שזו כאילו החלטה קטנה- לקחת עבודה נוספת ולוותר על סופי שבוע, אבל קחי בחשבון שאם תחליטי לעבוד בזמן שאת לומדת, לעיתים רבות לא יהיה לך סופי שבוע תקופות ארוכות. ויכול להיות גם שהמינוס שלך הוא רק 2-3 אלף ש"ח, ובמקרה כזה תוך זמן קצר תוכלי לסגור את המינוס מהצבא. אבל הגיע הזמן לעשות חושבין. חשוב מאוד שתמיד ישאר לך זמן לעצמך. זה משהו שמאוד חשוב לדעתי. ולעיתים צריך לעשות משהו שיש לך ערך שעתי יותר גבוה מאשר משהו עם מהות שאפילו לא משרה מלאה. בכל זאת. לא מדובר במשהו שהוא קריירה, נכון? (או שכן?)

בארבאבא

New member
נראה לי שהחלטתי..

אני חושבת שפשוט אעזוב עבודה אחת,ואחפש אחת אחרת במלצרות או משהו כזה. אני גם חייבת משהו לנפש.אני אמנם לא מתכננת לעסוק בזה בעתיד כקריירה[זו לא באמת קריירה
], אבל מאוד חשוב לי גם לעבוד כרגע בחינוך.

ebony

New member
אני אישית לא בעד משרה שלישית

את צריכה לחשוב עם עצמך כמה את רוצה את הכסף והאם זה באמת שווה לך את זה אחרי מס הכנסה וכל התשלומים שמשלמים למדינה, מה גם כל העיניין של עוד עבודה ושישישבת תפוסים. אני אישית לא מוכנה לבלות את סופי השבוע שלי בעבודה (היה לי נסיון בזה וזה רק עשה לי רע) אני מעדיפה לחיות מצומצם יותר אבל שתהיה לי מנוחת שישי שבת לראש כי בסופו של דבר לקרוע את עצמך גם אם זה כדי להשתדרג בחיים זה אומר להיות בסופו של דבר או חולה או אומלל בגלל כל המתח והחוסר מנוחה וכל הכסף הזה באמת שלא שווה את זה. בריאות לא קונים בכסף אני רואה את זה יום יום בעבודה שלי.

אפשר להציע עוד דרך?

מה לגבי הפחתה בהוצאות? אפשר לשאול על גבי הפורום, כמה הסכום החודשי של 2 העבודות האלו? אני מנחש שהסכום הזה אמור לספק אותי. לי יש כמה סוגים של הכנסות, ואם אגיע ואמצא עבודה (יכול להיות גם פאב\בית קפה
) שמכניסה לי עד סכום של 1,600 ש"ח, (תוספת להכנסות) אני חושב שאהיה מסופק ועצמאי. בינתיים עומד על סכום הכנסות, של קצת יותר מ-3 אלף, משלם שכר דירה, ומחיה, ונתמך ע"י אמא שלי. ויש לי הרבה הוצאות, אבל מסתדר. :)...

בארבאבא

New member
למה להפחית הוצאות כשאני יכולה למצוא משהו אחר?

אני מקבלת סכום נמוך,בוא נגיד שאני אפילו לא מדגדגת את שכר המינימום. אי אפשר באמת לחיות רק על זה,במיוחד לא במדינה שלנו.ואני חושבת שעכשיו זו התקופה שלי "לעשות כסף". אני לא רוצה לחיות על חשבון ההורים שלי לכל החיים,ואני רוצה להוציא כסף מבלי לדאוג יותר מידי. אני לא רוצה לחיות ממינוס למינוס,או לא לחיות בכלל כי אני דואגת שכל המשכורת שלי תלך אך ורק לתשלום שכר דירה או אוטו..

אני באותו מצב כמו שלך.

והצעתי את התובנות שלי מהחיים, אחרי כמעט חצי חיים בוגרים. גם אני בחיפוש אחר הגדלת הכנסות, כדי לדגדג את שכר המינימום החודשי, ואני לא רוצה כל שארית חיי, להמשיך לחיות כשאני נתמך באמא שלי כלכלית, כמה מאות שקלים בחודש, על קניות בסופר. מצאתי שיטה איך לא לחיות במינוס, כבר יותר מ-4 שנים, ורציתי לחלוק איתך, אבל את כנראה עשקנית. אנסה להגיב שוב, אם הנושא יעלה, אבל חבל מאוד, שנטחן מים, כי את עקשנית. אז הפתרון שלך הוא למצוא עבודה שווה, שיהיה לה הרבה הכנסות, כדי לכסות על ההוצאות הגבוהות. "איחלתי לחיילת שלום, נישקתי אותה, ואיחלתי לה הרבה הצלחה בהמשך הדרך"
=] ...

בארבאבא

New member
אני מתעקשת,כי אני לא מסכימה עם הדרך שלך..

אני פשוט חושבת שזה לא הגיוני.אם יש לי אפשרות למצוא משהו שארוויח בו יותר כסך,וגם יעזור לי לחסוך. למה לי לקחת משהו שבקושי מכניס לי כסף ומכסה לי מעט הוצאות? למה לי לחיות בצמצום?

למעלה