דילמת ממ"ד

efratcn

New member
דילמת ממ"ד

אזכיר שאנחנו לא מחוייבים בממ"ד (מרחיבים בית קיים ובשל הגדרות ענתיקות של הבתים האלו יש לכולנו פטור). החלטנו שבכ"ז נרצה מרחב מוגן בבית ולכן יש אפשרות של בניית ממ"ד תקני או בניה של 2 קירות חיצוניים בעובי של 25 ו-30 (לחלון) אבל ללא דלת ממ"ד (כי אי אפשר להתקין דלת ממ"ד על קיר פנימי בעובי 22 ס"מ, על אף שהוא מבטון). האמת שאנחנו ממש בהתלבטות כי למקרה של פגיעה בתוך הבית אנחנו לא מוגנים בכלל ודלת תעוף על היושבים בתוך החדר. האם יש פתרון יצירתי שלא חשבנו עליו? מה אתם הייתם עושים (בהנחה שבניה של 2 קירות זולה יותר כמובן, מבניית ממ"ד תקני)? מישהו יודע מה הפערים במחיר?

mol3

New member
היכן הבית ? = מה הסיכון ?

אחרי שקובעים את רמת הסיכון, קובעים את המיגון

efratcn

New member
דרום הארץ, סמוך לעוטף עזה

לא בדיוק אבל בערך. גורם הסיכון הקיומי הוא כמעט קסאמים (בטווח אבל בקצה קצהו ובכל מקרה אנחנו בתוך בלילה של שטחים חקלאיים). גראדים עוברים לנו מעל הראש (אם היו מושלכים לפה). אבל נראה שדי החלטנו (או כמו שהזוגי שלי אומר - אי אפשר לסמוך על שלום עם הערבים...). כנראה שנלך על ממ"ד תקני (אני מניחה שעלויות מוכפלות במקרה כזה). תודה על ההתייחסות

mol3

New member
אין ספק שבמקום כזה רק ממ"ד תקני

בהחלט אפשרי לחטוף שם ביום מהימים קטיושות תקניות שישוגרו ממרכז הרצועה. אני הייתי בונה במקרה כזה בית מבטון מזויין 20 ס"מ + קיר איזולציה פנימי מבלוק 67, כמו שנהוג לדוגמה בביתים בירושלים. הייתי מתכנן גג מבטון מקשי מינימום 20 ס"מ.

efratcn

New member
כל הבית מבטון מזויין?../images/Emo2.gif

העלויות מטורפות לא? גם ככה ממ"ד זה עסק לא זול. אנחנו לא חיים בפחד. עם זה שאנחנו בטווח האיום מבחינתי מסוכן יותר לנסוע בכביש או להסתובב בתקופות כאלו ואחרות בירושלים ות"א. אנחנו לא מאלו שממגנים את עצמם לדעת (אגב, אני גם לא חושבת שמיגון כל האיזור זו הדרך הנכונה אבל זה ויכוח אידאלוגי). בכל מקרה נלך על ממ"ד תקני, כחלק מהבטחת הגנה על החיים. תודה.

mol3

New member
העלויות לא מטורפות

כל ירושלים בנוייה כך + ציפוי באבן. לא מדובר בממ"ד. ההבדלים בין קיר בטון רגיל לממ"ד הם; 1. כמות הזיון + סידורו. 2. ריתום מלא של כל הקירות והתקרות (שישה ריתומים) - בממ"ד.. לעומת ריתום רגיל או אף סמך פרקי בשלד בטון רגיל. 3. עובי 25 ס"מ עד 30 ס"מ בממ"ד, לעומת 20 ס"מ ביר בטון רגיל + 7 ס"מ בלוק עם רווח אוויר כלוא ושכבת בידוד. עלות השלד הרגיל מבטון, כפי שתארתי מייקרת ב+- עד 20%15% (מעלות השלד בלבד) = סה"כ כ- 10% +- מעלות הבנייה הכוללת. אל תשכח שהמבנה הזה מבודד טוב יותר ולכן עלויות חימום/קירור לאורך השנים מקזזות את ההוצאה (ובסופו של דבר כיוון שיש להניח משכנתא - אז גם עלות הבנייה נפרסת יחסית להוצאות). אם אתה גר באיזור מטווח ברקטות, רצוי מאד שכך תעשה. ראיתי במלחמה האחרונה איך רסיסי קטיושה חודרים קירות בלוקים, כאילו היו נייר. אתה לא תמיד יכול לסמוך על התראה וכניסה לממ"ד. מאד רצוי שכל הבית יהיה בטון מזויין, גם אם לא במתכונת של ממ"ד. תתייעץ עם המהנדס והאדריכל שלך

efratcn

New member
קודם כל אני בחורה ../images/Emo13.gif

דבר שני, מדובר בהרחבה של בית קיים ולא בניה מאפס כך שלזיין את הבטון הקיים הרי לא נוכל (עובי 22 ס"מ). בן זוגי קצין בפיקוד העורף ואנו מודעים היטב לגודל האיום. אין אף גורם שממליץ להתמגן בצורה הזו וכמו שציינתי אני לא חושבת שיש בכך צורך (בטח ובטח כשאנחנו לא גרים בעיר ותכל'ס, כל המדינה נמצאת בטווח איום קטיושות). האדריכלית שלנו מתלבטת איתנו בצורך ומהסיבות השונות שציינתי אנחנו נבנה ממ"ד תקני (הכוונה חדר ממ"ד ולא מזווה למשל, כי גודלו יעמוד על כ-11 מ'+). בוודאי שרסיסי קטיושה יחדרו בלוקים אבל כשלוקחים את כלל השיקולים הבטחוניים אין שום סיבה לטעמנו לבנות בית שכולו בטון מזויין. ובכל מקרה תודה על ההתייחסות והתשובות

avi5199

New member
הכי טוב זה מקלט עמוק באדמה.

ולא ממד מעל הקרקע. המקלטים בסגנון הישן, שנמצאים עמוק באדמה הם הבטוחים ביותר נגד נשק קונבנציונלי. (מנסיון אישי) לפי החדשות והשמועות (שאני מקווה שיתבדו) אז בעתיד הקרוב יפלו עליכם מרגמות 120. וזה הרבה יותר גרוע מקאסם. אפשר גם לבנות ממד סטנדרטי אבל באדמה כלומר בקומת מרתף, כדאי לצקת את תקרת החדר שמעל המקלט , ואת הקיר שפונה לכוון חמסטאן, בעובי 30 ס"מ, כדי לעצור אפילו פגיעה ישירה.

efratcn

New member
לא נעים לי לבאס

אבל כולנו במלחמה. לא רק הדרום שסמוך לעזה. ולא רק מלחמת טילים. גם איכות סביבה, תאונות ומחלות יכולות לגרום למוות. לא מוצדק בעיניי חפירת מרתף לשם ביטחון בלבד. מילא אם היינו מתכננים ורוצים מרתף. אי אפשר למגן את עצמנו לדעת. רוצה לחיות בבטחה? חיה על אי בודד (וקווה לטוב...).

mol3

New member
זה לא משנה אם זו הרחבה

את ההרחבה ניתן לבנות מבטון מזויין. לא חייבים לעשות שינוי בבית הקיים. בכל מקרה, ההרחבה היא מבנה העומד בפני עצמו ואיננו מחובר (אסור שיהיה מחובר) למבנה המקורי. יהיה לכם בית בנוי משני סוגים של שלד, מבחוץ ומבפנים לא יראו שינוי (אולי רק עיבוי קל בקיר פנימי באיזור ההשקה). זה שבעלך הוא בפיקוד העורף, איננו טיעון משכנע. "כלל השיקולים הבטחוניים"... "גורם שממליץ להתמגן..." וכד', הם לא יותר מאשר כסת"ח. תשמרו על המשפחה שלכם ואל תפעלו לפי "הנחיות" כאלה או אחרות. במלחמה האחרונה הייתי בצפון ובדקתי נזקים של קטיושות. רק הבוקר הייתי באיזור הדרום על גבול הרצועה ויכולתי לשמוע את הדי הפיצוצים. מבנה כמו שהצעתי איננו מיגון מוגזם. כל בתי ירושלים בנויים כך, אין סיבה להבהל. זה הפתרון הכי טוב לאיזור שלכם. בכל מקרה, בהצלחה

efratcn

New member
לא נבהלת מהפתרון שהצעת

פשוט נראה לי לא נכון להוסיף את ההרחבה מבטון מזויין ושאר הבית לא. למה? כי לא מספיקים לרוץ לממ"ד? כתושבת האיזור אני רגועה. טילים איומים ומסוכנים יאיימו גם על ערים גדולות (ואפילו יהוו איום משמעותי יותר מאשר על ישוב קטן כמונו). אני מאמינה שממ"ד הוא פתרון מספיק טוב (אגב, יש אפשרות למגן גם ממ"ד מפני פגיעה ישירה). איזכור מקום עבודתו של בן זוגי בא כדי להסביר למי שאולי יתהה למה כן החלטנו לבנות ממ"ד על אף שאיננו מחוייבים בכך (ועוד שיקולים שנמנע מלפרט כאן). איננו פועלים בצורה עיוורת כלפי ההנחיות (כי אם כך היינו חוסכים כמו כל שכננו בעלויות הממ"ד. מקסימום מייעדים את המזווה לממ"ד). אנחנו מביאים בחשבון לא מעט שיקולים. עם זאת, התקציב שלנו מוגבל (כך זה אצל רובינו, לא?) ונראה לנו נכון למגן באופן הסטנדרטי. כמו שכתבתי, החיים מלאים בסיכונים והם רצף של בחירות מאולצות.

efratcn

New member
ודבר אחרון

מדבריך עולה כאילו לא נשמור על המשפחה שלנו. לטעמי יש הרבה מאד איומים חוץ מטילים. אם הייתי רוצה לשמור על המשפחה שלי לא הייתי נוסעת לשום מקום (כי אף חגורת בטיחות ואף רכב מספיק טוב לא מגן ב-100% מפני פגיעות קטלניות של תאונות דרכים), הייתי מתכסה כולי ומכסה את ילדיי (שמש מסרטנת...), לא מעשנת (נו, הרגל מגונה), ובכלל חיה בבועה ורצוי כזו שמסננת חיידקים ווירוסים. "הנחיות כאלו ואחרות" נועדו לכלל הציבור והן טומנות בחובן מכלול של שיקולים. וכמו שאני במשפחה שלי עושה שיקולים משיקולים שונים, כך גם החלטות שמגיעות מגבוה. אין פה החלטה נכונה או לא נכונה, כפי שניסית להציג. יש פה החלטה שמתאימה לאחרים ופחות מתאימה לשכנים שלהם.

THE UNDER TAKER

New member
ממ"ד זה יצור כילאיים שמתוכנן לפי מלחמות

העבר ואין לו קשר למלחמות העתיד , למרות מה שאומרים אין לו הגנה מלוחמה לא קונבנציונלית ומלוחמה קונבנציונלית שהיא לא טרור , ההמלצה שלי היא לבנות מרתף עם קירות מעובים ובמיוחד תקרה מעובה , באיזור שאתם מיעדים למיגון . קירות המרתף הם ממילא מבטון כך שהמחיר לא יזנק עקב העיבוי .

efratcn

New member
../images/Emo13.gifאו שאתם היסטריים או שאנחנו טומנים ראשנו

בחול. מאחר ואנחנו מאמינים שיש סיכונים רבים יותר ומסוכנים הרבה יותר ולמרות זאת עולם כמנהגו נוהג בחרנו לאמץ את הממ"ד כסוג של ברירת מחדל בין התשובה לאיום הבטחוני מחד ולאילוצי התקציב מאידך. הגנה של 100% (בכל תחום שהוא) כמעט ואינה אפשרית. בכל המלצה או בחירה יש מכלול שיקולים ואילוצים שנלקחים בחשבון מול רמת הסיכון/איום/צורך/דרישה וכו'. כשאנחנו עושים את כלל השיקולים האלו אנחנו מגיעים למסקנה שממ"ד יתן פתרון מספיק ומספק. אבל תודה על ההמלצה

למעלה