דילמת חיי

Golden Puma

New member
דילמת חיי

שלום,
אגולל בפניכם כעת את סיפורי בצורה הכי תמציתית וענייתית שאוכל, מקווה שלמישהו יהיה כוח לקרוא ולהגיב.
שמי אילן בן 24 ממרכז הארץ, יש לי חברה (בת 22 למען הסדר הטוב) ונחגוג חצי שנה בסוף החודש.

הקשר שלנו הוא מאוד בעייתי, מכמה סיבות בעיניי.
ראשית הקשר עצמו התחיל וצמח ממקום מאוד לא בריא, קדמה לחצי שנה המופלאה הזו שאנו ביחד תקופה גם-כן של חצי שנה שניתן לתאר רק כגיהנום עלי-אדמות.
באותה תקופה היה לחברתי אקס עוד מתקופת התיכון, הם היו ביחד 5 שנים.. נוצר מצב שנכנסתי בינהם, לא ממקום זדוני אלא ממקום של ידידות שהתפתחה לאהבה ושנינו לא יכולנו לה.
למה גיהנום עלי-אדמות אתם שואלים? ובכן זו הייתה תקופה של המון אי-ודאות וכאב שממש שרף את הגוף, היא הייתה מאוד לא החלטית ולא ידעה מה לעשות עם הרגשות שלה באותה תקופה.
ההורים שלה, או בייחוד אמא שלי, השפיעו עליה לאין שיעור.. ממש שטפו לה את המוח על בסיס יומי והרעילו אותה כנגדי, אמא שלה אפילו איימה לגרש אותה מהבית אם תחליט להיות איתי.
כל זה הוביל לתקופה נוראה של חצי שנה שבכל שני וחמישי היא משנה את דעתה, אנחנו מבלים ערב קסום שבו היא מחליטה שהיא בוחרת בי ובבוקר היא מנפצת לי את כל החלומות בעקבות שיחות שניהלה עם אימה ועם האקס שלה במהלך הלילה. בסופו של דבר רק מעבר שלי לעיר אחרת בסוף הוביל אותה להבין שאותי היא רוצה, גם במחיר שתאבד את משפחתה וזה בעצם נתן את הסיפתח רישמית לקשר שלנו שכאמור יחגוג בקרוב חצי שנה.
כמובן שאם תשמעו את הסיפור מפיה אני לא איזה שה תמים, יצא לי להיות בכמה קטעים בחצי שנה ההיא עם כמה בחורות שהיא מכירה (אחת אפילו חברה די טובה שלה), דברים שפגעו בה מאוד.
בקיצור ולעניין תקופה ורגעים שעד היום מכאיב פיזית להיזכר בהם, הדבר היפה פה הוא שאנחנו פותחים הכל ומדברים על הכל, לא נותנים לשום דבר לשקוע.. כל רגש או זיכרון רע מפעם אנחנו משתפים בינינו ומנתחים ואפשר באמת לומר שבאיזשהו מקום הפצעים מחלימים ומגלידים.
אבל איך אומרים? סלחתי לה אבל לעולם לא אשכח לה את התקופה ההיא.. מצב שלעולם לא אוכל לסמוך עליה ב100%, היא באמת השאירה לי כמה שריטות עמוקות מדי על הלב.

עד כאן העבר, נעבור כעת להווה.. היא בחורה די קשה, דורשת המון תשומת לב. הקשר תובעני בלשון המעטה. אין לי הרבה מקום במחשבות לשום דבר אחר, הקשר תופס באמת נפח עצום מההתנהלות היומיומית שלי.
אלו דברים שאנשים אומרים בדיעבד אבל אני מודע להם בתוך הקשר עצמו, לא "עיוור מאהבה".. אין הרבה מקום לאני עצמי שלי, אני מרגיש שמבחינה אישית הקשר הזה מאוד מגביל אותי מלהתפתח ולצמוח.
אנחנו רבים לא מעט וכל ריב איתה מפיל אותי,רבים בעיקר עקב הקושי הרב מול ההורים שלה.. הם עדיין לא קיבלו אותי וזה אפילו לא באופק.. למה? לנו בעצמנו אין מושג, כנראה שאמא שלה אהבה את האקס שלה כמו בן.. אני חושב שעל הנייר אני הרבה יותר מוצלח ממנו, מעניק לה הרבה יותר תשומת לב, דואג לה, בדרך להיות מהנדס כשהאקס עדיין ממלצר. ולמה אני אומר על הנייר? כי אמא שלה מעולם לא טרחה להיפגש איתי ככה שעל הנייר זה כל מה שהיא יודעת ומכירה.

עד כאן הדברים השליליים, עכשיו לקצת דברים חיוביים על הקשר ועל הבחורה.. אני אוהב אותה, אוהב אותה יותר מאת החיים עצמם, יש רגעים כ"כ קסומים ועוצמתיים איתה שמעולם לא חוויתי.
אני רוצה להיות איתה כל שנייה מכל יממה עד סוף החיים, רוצה לבלות איתה, רוצה לטייל איתה בעולם.. רוצה לעשות איתה באמת הכל, באמת שחבל להכביר במילים כי **זהירות: וואחד קלישאה בדרך** את האהבה שיש לנו אי אפשר לתאר במילים.
אנחנו כבר מדברים על נישואין וילדים וזה דבר שאני באמת ובתמים רוצה, רוצה שהיא תהיה האמא של הילדים שלי. דבר שבחיים לא חשבתי שאגיד בגיל 24.

וכאן מגיעה בעצם הדילמה האמיתית והסיבה לכתיבת ההודעה הזו.. למי שעקב רשמתי מקודם מעבר לעיר אחרת, מהנדס.. אז ככה עברתי לפני חצי שנה לעיר אחרת על-מנת להתחיל לימודי הנדסה במוסד הכי יוקרתי בארץ (והמבין יבין..), כאמור המעבר שלי הרחק ממנה הוא מה שגרם לה להתעורר ולהבין שהיא לא יכולה בלעדיי ומשם בעצם התחיל הקשר.
המרחק ממנה במיוחד בתחילת הקשר עם אהבה כזו עזה לא ממש השאיר לי הרבה ברירות, לא יכולתי להתרכז בלימודים ונאלצתי לבקש חופשה עד אוקטובר הקרוב.
אוקטובר מתקרב בצעדי ענק ואני באמת לא יודע מה לעשות, מתפלל כל יום שהזמן ייעצר.. אמנם זה כבר לא תחילת הקשר אבל עדיין אני לא חושב שאצליח להתרכז בלימודים כשהיא כ"כ רחוקה ממני. מדובר בלימודי ההנדסה התובעניים ביותר במוסד הנוקשה ביותר, ובכלל אני אדם פרפקציוניסט שאוהב לעשות דברים על הצד הטוב ביותר ואיתה אני לא חושב שאצליח, הקשר איתה לא יאפשר לי להיות המהנדס הטוב ביותר שאוכל להיות, או לא יאפשר לי להצליח בלימודים כמו שהייתי רוצה.
כמובן שישנה האפשרות ללמוד פה במרכז, קרוב אליה, אבל חלום חיי תמיד היה ללמוד במקום הספיציפי ההוא שנחשב לטוב בארץ. וגם אם אלמד כאן הדברים הנ"ל תקפים, לא אוכל כל כולי להתרכז בלימודים וזו הדרך היחידה שאני מכיר.
מה עושים?? במשפט אחד- קונפליקט חזיתי בין הלב והראש.. הראש אומר לעזוב אותה, הקשר תובעני מדי, בגלל העבר או בגלל אלף ואחת סיבות אחרות.. קשר שלא יאפשר לי להתפתח ולהגשים את עצמי.
הלב רוצה אותה לידי לכל החיים ושום דבר אחר לא רלוונטי, לא רואה מצב שזה אפשרי בכלל להיפרד ממנה.

מה דעתכם על כל הסיפור שלנו? ומה הייתם עושים אילו הייתם במקומי?

orig429

New member
עד כמה שזה יהיה קשה, התשובה במקרה הזה

היא פשוטה. אם היה מדובר בבחורה שיודעת שהיא רוצה אותך ב-100%
ולא פחות הייתי אומר לך, תלחם על הקשר ועל תוותר, לא עליה ולא
על התואר.

אך זה לא המקרה.

הפרידה מהאקס, בטח קורעת אותה מבפנים וגם המשפחה שלה נגדך
ובאיזה שלב סביר להניח שהיא גם תקשיב להם ואולי תחזור לאקס.

אז אולי פגשת אחלה בחורה, אך אך היא לא שלך כפי שקיווית שתהיה
והמשפחה שלה מנסה לחבל לכם בקשר.

אם תנסה להלחם על הקשר איתה, רב הסיכויים שגם תפסיד אותה
וגם תפגע באיכות הלימודים שלך, וההפסד שלך יהיה כפול.

אז תסיים איתה את הקשר יפה ותסביר לה מדוע את מסיים את הקשר
ואם תרצה תן לה איזה משפט שאם היא תרגיש שהיא מוכנה לתת
100% מעצמה בקשר זוגי איתך, דלתך תהיה פתוחה.

תאמין לי שאם היא באמת תרצה אותך, היא לא תוותר עלייך עכשיו
ולא בעתיד.

ככה זה עובד.

בהצלחה בלימודים.

navyseal2

New member
האקס שלה גם בגד בה

או שזו הסיבה שהם אוהבים אותו יותר?

orig429

New member
השאלה מכוונת אליי?

אם כן לא שמתי לב לחלק הזה, היכן כתוב שהאקס בגד בה?

Golden Puma

New member
האקס שלה מעולם לא בגד בה..

orig429 בנוגע למה שכתבת קודם, היום אין לי צל של ספק שהיא רוצה אותי והיא כל כולה בתוך הקשר.
העניין הוא שברגע שהאמון נסדק לא משנה מה היא תעשה אי אפשר לשחזר אותו ב100%..

orig429

New member
אם אין אמון

ואם בת הזוג לא גורמת לך להרגיש טוב, זה לא דבר שישתנה בקרוב.
פרט לעניין המשפחה, אני הייתי בנעליים האלה מספיק פעמים כדי
לדעת מה עשוי לקרות.

אם בכל זאת אתה בוחר להמר, קח בחשבון שאתה עשוי להפגע
בסופו של דבר.

morila19

New member
אולי בשל גילי הצעיר אין לי ניסיון

ואני לא מדברת עכשיו עם יותר מדיי היגיון
אבל שאוהבים כל כך מישהי למה להיפרד ממנה למה לא לעשות מאמצים ולנסות להחזיק את הקשר?
הרי היום לא קל למצוא בן/בת זוג אידאלים..

פשוט תהיה איתה תקדיש לה כמה שיותר זמן עד אוקטובר ותנסה לברר עד כמה באמת היא אוהבת אותך והקשר הזה יציב ויימשך ואולי לכל החיים...

orig429

New member
אני חושב שיום אחד גם תביני

שאם אין אמון, אז אין טעם לקיים קשר.
באמת שעדיף להיות לבד, מאשר להיות עם מישהי, או מישהו במקרה
שלך שאפשר לסמוך עליו, שתדעי שהוא לא יפגע בך שוב ושוב בתוך
הקשר. קשר כזה הוא פשוט לא בריא לנפש ועדיף לוותר עליו.

sani48

New member
אם אתה אומר

שהיא הביאה אותך למצב שאף פעם לא תוכל לסמוך עליה במאה אחוז,אז איך אתה חושב על חתונה וילדים איתה?ואם עכשיו אתם בקושי חצי שנה ביחדא,ויש לכם כל כך הרבה ריבים,מה ניראה לך שיהיה אחרי שתתחנו ותביאו ילדים לעולם?לא צריך להיות נביא בשביל לשער מה יקרה,את כל הלחצים שלה היא תוציא עליך(ויהיה הרבה לחצים),וזה עלול להיות די בלתי נסבל,אבל אולי אני טועה ואני חושב רחוק מדי,דרך אגב,קשה לי להבין גם את כל הריבים שלכם שקשורים לזה שההורים שלה לא רוצים לקבל אותך,היא החליטה ללכת איתך,למרות מה שהמשפחה שלה חושבת,אז מה היא רוצה ממך?היא לא שלמה עם ההחלטה שלה?במקום להעמיד אותם במקום אחת ולתמיד,היא רבה איתך על זה?במה אתה אשם?עשיתה משהו רע?או שהיא איתך לטוב ולרע,והיא מציבה להם עובדה שאותך היא אוהבת,ואו שיקבלו את זה,או שלא,וזה בעיה שלהם (היא ילדה גדולה),או שתחפש לה נסיך אחר,שיהיה יותר אהוב בעיני ההורים שלה,אבל כל עוד היא איתך,שתיהיה איתך ב100 אחוז,ושתתן לך הרגשה שהיא איתך ויהי מה,ובטח שלא תריב איתך בגלל זה שההורים שלה לא מרוצים ממך,בקיצור נישמע שהיא לא שלמה עם עצמה,וגם אתה כמובן לא בגלל כל הסרטים שהיא עושה לך,קשה להגיד מהצד מה כדאי לך לעשות,כי אתה אומר שאתה אוהב אותה יותר מהחיים שלך,אבל אני במקומך כבר מזמן הייתי מנסה לנער אותה שתתעורר,מסביר לה שהמצב הזה לא יכול להימשך עוד הרבה זמן,ואם באמת אכפת לה שתתחיל לשנות את ההתנהגות שלה, ואם עדיין לא יהיה שינוי,אז הייתי משחרר אותה למרות כל הקושי,לשיקולך,בהצלחה

היי

כמו שאמרת, הקשר שלכם לא בריא.

גם אני אדם שצרך תשומת לב, ואהבה, אבל לעולם לא הייתי מבקשת שבן זוגי יעצור את חייו, את התקדמותו האישית בחיים, את השאיפות שלו להצליח בעולמו שלו,

או לשים את עצמי כאולטימטום - זו טעות קריטית.

אני מניחה שאתה מתכוון לטכניון, וכן, הלימודים שם קשים ומאד תובעניים, ואין הרבה מקום לשום דבר אחר - פה המקום שלה להבין, לתמוך, ולדעת להתמודד עם הפן

הזה של הקשר, שהוא מאד קשה אבל בחלט אפשרי.

אם אתה תדע לשלב אותה בחייך ולתת לה תחושה שהיא נאהבת, והיא תדע לתת סבלנות , בגרות, והבנה, הקשר יצליח. אם לא, אז פשוט לא

אי אפשר להיות בקשר ללא אמון.

אם אתה לא מאמין בה כי היא לא סגורה על עצמה, זה לא יצליח

אם היא לא מאמינה בך בגלל פגיעות הערב, זה לא יצליח.

קשר זוגי לא יכול להיות תלותי, הוא לא יכול להיות חונק, ובטח שהוא לא יכול להיות על חשבון עתידך שלך. פשוט לא.

היא נשמעת ילדה, ואחרי שראיתי בת כמה היא ומה עברה עד היום, היא עדיין ילדה, אין בה את היכולת להיות בת זוג בוגרת למישהו כמוך, שיש לו עתיד לפניו

שלא יכול לכלול אותה 24 שעות.

אולי עוד שנה שנתיים כשהיא תתבגר, כרגע זה נראה שעדיף לכם להיות בנפרד.

זוגיות מורכבת משני עולמות משולבים - לא מעולם אחד שמשתלט על האחר

אל תוותר על עצמך למענה או למען אף אחת אחרת.

לדעתי אתם צריכים ללמוד איך

להכניס איזון לקשר. זה לא פשוט, אבל בסופו של דבר אני מאמינה שעם רצון טוב משני הצדדים תוכלו לשלב בין הלימודים שלך לאהבה בינכם. לא כל יום מוצאים מישהו שבאמת אוהבים, חשוב וכדאי להילחם על זה, כמובן גם שחשוב וכדאי שלכל אחד מכם יהיה גם את החיים שלו בתוך הקשר. תדבר איתה על זה, תעודד אותה למצוא עיסוקים גם לעצמה... לכל קשר יש את הבעייתיות שלו, תוך כדי שעובדים על הבעייתיות הזאת גדלים ומתפתחים גם באופן אישי. תתייחס לזה כאל הזדמנות לגדול ולשפר את האהבה שלכם במקום כאל מכשול שאי אפשר לעבור.

nelli89

New member
נשמע כמו הסיפור של בעלי ושלי לפני 15 שנה

הייתי כמובן בצד של הבחורה.
הדבר היחיד ששונה שאני היא זו שלמדה הנדסה
במוסד היוקרתי שאתה מדבר עליו.
אשמח לנסות לעזור במסר אישי.

מהראשי :)

קראתי קצת בתגובות וראיתי שייעצו לך בנושא של איזון- אני מסכימה לחלוטין.
הדגשת לקראת הסוף את ה"100%". אולי זה חלק מהבשלות הזו ככל שגדלים אבל עם הזמן מבינים
שאין באמת לתת 100% מעצמך- כדאי ורצוי לאזן ולתמרן בין דברים שרוצים בחיים. אז לא תהיה לך בת זוג 4 שנים?
ובכלל, אני מסכימה שעל אהבה אמיתית וחזקה כמו שאתה מתאר לא מוותרים אלא אם כן זה לא בריא ולא מתקדם לשום מקום.

זה נשמע ששניכם מאוד פתוחים ומוכנים לעבוד על הקשר ושיש נסיבות שמקשות עליכם.
ציינת שהיא בן אדם קשה (דורשת המון תשומת לב ועוד- למרות שנראה שגם מטבעך אתה מעניק המון לכל מה שחשוב לך) אבל נסה להתמקד גם בעצמך..
למשל- אתה לא מצליח לשחרר את העבר כי אתה מסתכל עליו מנקודת מבט של "הייתה תקופה שהיא העדיפה אחר על פני" אבל זה נשמע שהיא נקלעה למצב
באמת קשה (בלבול ליגיטימי בינך לבין האקס ולחץ של הורים יכול מאוד להשפיע..) אבל היא בחרה..אחר היה יכול להגיד שהוא בר מזל שהיא החליטה ורוצה להיות איתך
למרות התנגדות המשפחה שלה. אולי זה לא צודק שהוורים לא בעדך אבל זה המצב וכזוג צריך להתמודד איתו ביחד- אין ממש פתרון קסמים.

לדעתי, תעשו שיחת הכנה לקראת הלימודים שלך. תסביר לה שאתה אוהב וקשה לך שהיא רחוקה, שאתה חושש שזה ישפיע על הלימודים ושאתה רוצה שתתכוננו לזה מראש ותחשבו ביחד
מה אפשר לעשות שזה ייקל על כל אחד מכם כי לימודי הנדסה מלחיצים בין כה וכה.

זה נראה שנבהלת- מהלא נודע בלימודים, מהקשיים בקשר והבעיות אבל- אם בסך הכל אתם אוהבים וכנים נסו לעבוד ביחד ולא מול השני

שניכם אכלתם הרבה חרא האחד מהשני

מבחינת החלק של המריבות והתובעניות של הקשר אני יכולה לומר שזה נשמע כמו תיאור מדויק מאוד של הקשר שלי ושל בן זוגי בתחילתו. אבל 4 שנים אח"כ אני יכולה לומר בלב שלם שמצאנו את האיזון ואת הדרך לא לריב אלא לבטא את הדברים, ללמוד להסתדר אחד עם הפאקים של השני (כשגרים ביחד פתאום מגלים כ"כ הרבה התמודדיות שלא חשת שקיימות בכלל) וכו'

אבל עניין האמון - העניין הזה מעולם לא עמד בינינו. מהקטע הזה מעולם לא היינו במצב שלך.
אם לא היית כותב שלעולם לא תתן בה אמון ב-100% היית אומרת ך שתראה אותנו וזה אפשרי אם רוצים ושאפשר לגדול ולהתפתח יחד ושאף אחד לא נולד יודע להסתדר בזוגיות ושזוגיות זה תהליך. המשפט הזה שלך גורם לי לתהות.
מחד - אני חושבת שזוגיות זה תהליך ויכול להיות שזה ישתנה. מנגד, כשאתה אומר את זה כ"כ ברור אחרי חצי שנה אני לא יודעת מאיפה אתה בכלל אמור למצוא את הכוחות לתהליך הזה. אני לא יודעת בשביל מה בכלל להתחיל את התהליך הזה.

אני לא אומרת לך להפרד ממנה, או לא להפרד ממנה. אבל תחשוב טוב טוב טוב האם המשפט הזה נכון ב-100% ולא רק ב-99%, כי אם הוא ממש ממש ממש נכון, אני סקפטית

מה שאני כן אומרת לך בלב שלם - אל תוותר על הלימודים שלך. אל תוותר על השאיפות שלך והחלומות שלך. קשר בריא לעולם לא יחייב אותך לוותר על ההתקדמות האישית שלך ועל החלום שלך, אותו חלום שהתחלת לממש עוד לפני שהפכתם לזוג.
אם תוותר על הלימודים בטכניון לטובת מוסד אחר, כשאתה מציין שהטכניון הוא חלומך (ואני יכולה להעיד רבות וטובות על מוסד זה) - לעולם לא תהיה שלם עם הקשר ולעולם לא לחלוטין תסלח לה. אני חושבת שזה ישאר חיץ עצום ביניכם.

אולי היא תוכל לעבור לחיפה בהמשך, אולי תלמדו לווסת את האינטנסיביות של הקשר ואולי תפרדו. אבל בנות זוג באות והולכות (במיוחד כאן, כשברור שלאף אחד מכם לא ברור מה יהיה על הקשר הזה) - חלומות וקריירה זה משהו שמלווה אותך לאורך הדרך.... זה לא המקרה לותר על החלום בשביל האהבה....

מה הייתי עושה, אילו הייתי במקומך?..

האמת, איני יודע. היות ורק אתה "במקומך", חזקה עליך שתדע מה לעשות. בכל מקרה, אתה עדיין בשלב בו אתה בונה לעצמך "קריירה" בתחום ההנדסה. לדעתי ולדעת אחרים שהגיבו לך, תתרכז בלימודיך. אם מעכשיו אתם רבים, וכל ריב ביניכם מפיל אותך, מה תעשה הלאה, כאשר באמת יהיה לכם על מה לריב, כל זוג וזוג?..

לעולם, אל תשווה את עצמך "לאקס" שלה. "אני בדרך להיות מהנדס, כשהאקס עדיין ממלצר".....משפט מתנשא, שאין לו מקום "באהבה ורומנטיקה"... המזל שלך, שרק האמא של החברה שלך, מעדיפה אותו על פניך, ולא החברה שלך....(לפחות, כך אני הבנתי..)

אין ספק כי להורי "אהותבך" ואף לאקס שלה, יש תפקיד משמעותי, בקשר ביניכם. זו בעצם, המשימה הקשה שלך, בקשר ביניכם. על כל פנים, אתם עדיין צעירים... יתכן, והמרחק ביניכם, כל עוד אתה לומד, הוא אשר יבהיר לשניכם, אם אתם יכולים להתגבר על הקשיים.... אני מאוד מבין, שאתה מאוהב בה...

בהצלחה!!

למעלה