דילמת החברות

דילמת החברות

אני באנאדם עם בעיות אנרגטיות שמקשות עלי לעשות שינוי לא ארחיב בעניין כי טחנתי אותו כבר ורק נתתי רקע מקדים לבעיה. בעיקרון בגלל שתקשורת וקשר עם אנשים במיוחד קשר קרוב מרוקנים אותי בחרתי שנים רבות להמנע מקרבה ממש מי שביקש את חברתי ורצה חברה קרובה לא פתחתי את הדלת.
תכננתי להשאר רב החיים בודדה מהבחינה הזאת עד שאמרו לי לא נכנס לאיך למה וכדומה שאני אצטרך אנשים כדי לבצע את השינוי אותו אני רוצה אמרו עוד דברים אבל זה היה אחד הדגשים ושוב לא אכנס להכל כי פחות בקטע של לחשוף
ברוך השם אני יכולה בדרך שלי להשיג חברות הבעיה היא שאני לא יודעת איך מצד אחד להכניס אנשים לחיי שיכניסו אנרגיה של שינוי ויעזרו לי בהקשבה אנרגיה עיצות וכדומה להשתנות בלי להתרוקן.
מצד אחד אני מבינה שכדאי להכניס יותר משני אנשים כדי להנות מהעולם הזה וגם ראיתי פה ושם גלימפסים לאיך זה משנה או יכול לשנות אותי ( לא מדובר רק באנשים אבל גם), מצד שני אני אתרוקן אני לא טיפוס של לשוחח כל היום בוואטאפ עם חברה אני יכולה מידי פעם במיוחד אם מדובר באנשים בודדים ולא כל יום.
גם לא טובה כל כך בלהציב גבולות בצורה יפה.
ויש גם פחד שיתקרבו וירוקנו לוקח לי זמן לבחור חברות לא מתפשרת על איכות החברות אבל כשאני לא מכירה אנשים מן הסתם יקח לי זמן לדעת אם אותם אני רוצה כי מישהו יכול להראות נחמד אבל יהיו לו תכונות שלא מעניין אותי להתמודד איתן כי החלטתי שאני מעוניינת באנשים חכמים אופטימיים וקלילים או נטייה לראייה חיובית.
לדוגמא פעם באתי למקום עבודה והייתי נחמדה לבחורה והיא דיברה איתי וכמו שאומרים התנחמדתי והיא ביקשה את הפלאפון שלי ושמה אותי בעצם בבעיה כי א לא הכרתי אותה ולא הייתי בטוחה שאני רוצה קשר ב קשר בעבודה זה אחרת לא תמיד כדאי לערבב עבודה וחיים פרטיים וברור שכייף שנחמד בעבודה אבל לא בהכרח נכון ישר להכניס את זה הביתה לאישי. וג אני לא אוהבת לדבר בפלאפון עם כל אחד בקיצור הסתבכתי מספרת על מקרה מהעבר הרחוק יותר
אז לא כל כך יודעת איך לעשות את זה.
יש אנשים כמו כהנא שיקבלו את הגבולות שלי שמשתנים בלי בעיה ויש אנשים שפחות. וגם גבולות זה דבר גמיש בקיצור אשמח לעיצות.
תודה

אני פחות מהסוג שיודע לחלק אנשים לקטגוריות כמו

חברה לקפה חברה להליכה וכדומה אז בקיצור אין לי כוחות למלא אנשים אם זו חברות צמודה וקרובה ומצד שני אני אכן אצטרך אותם.
אבל לא בטוחה איך לעשות את זה או אולי איכשהו לעשות חלוקה
וגם סופית החלטתי שאני מעדיפה חברות על ידידים למרות שאם זה ידיד ממש איכותי אולי כן אבל מעדיפה בגדול להכניס נשים לעולמי ופחות בחורים מבחינת ידידות וקשרים שהם לא זוגיות

shir3001

New member
הי קוסמת

הבעיה שלך מוכרת לי מזווית אחרת אולי. לי מאוד קשה להפתח לאנשים ולתת אמון. אני שומרת מרחק רגשי. יחד עם זה יש לי חברות וחלקן איתי כבר שנים.
&nbsp
נשמע שקשר או ניסיון התקרבות מאוד מאיים עלייך. שאת צריכה את השליטה ואת נבהלת שזה לא יתאים לך שזה יאיים על הגבולות שלך. אולי יש עוד דרך להסתכל על זה? יכול להיות שאני טועה אבל ככה הבנתי אותך...

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי קיסמונת

לא תמיד צריך להגדיר חברות. כשתבוא חברה חדשה לחייך פשוט זרמי עם זה. לאט לאט את תראי שהיא תכנס אצלך לבד לקטגוריה של נגיד חב3ה לקפה או חברה לסודות וכדומה. אם מישהי לא מקבלת אותך, את לא צריכה להרגיש רע מזה, אלא פשוט לזרום ולראות מה יהיה הלאה, ואת אדם מדהים אז תהיי רגועה

השאלה על הקטגוריות

היתה כדי למצוא דרך לחלק את עצמי בצורה שלא תרוקן ואז חברה לקפה או חברה לבילוי וכדומה פחות צורכות אנרגיה כי זה לאירוע מסויים ולא כל יום

KateAusten

New member
היי קוסמת

אני חושבת שהפחד שלך מלהיפגע, כי כבר התקרבת ונכווית בעבר יצר אצלך איזושהי אמביוולנטיות. מצד אחד את כן רוצה להתקרב ומצד שני דוחה קשרים כדי לא להיפגע שוב. והקונפליקט הזה מרוקן לך את האנרגיות, ואז את מגיעה עייפה להתמודדות עם קשרים חדשים. מההיכרות שלי איתך אני יודעת שיש לך המון מה לתת ובנות ישמחו מאוד לזכות בחברה איכותית כמוך, אבל את צריכה לדעת לנתב את האנרגיות בצורה נכונה כך שלא תרגישי עומס, אז לדעתי עדיף שתשקיעי בינתיים בקשרים שאת כבר בטוחה לגביהם (כמו עם כהנא המלכה) וכשתצברי כוחות, תנסי להוסיף בהדרגה עוד קשר אחד- גם בלי לחץ. בקצב שלך ובמינון הנכון עבורך, ותבחני את התחושות שלך תוך כדי הניסיון

ואני תמיד פה, מבחינתי גם הודעה פעם בחודש של חיבוק זה אומר הכל

זה בהחלט קונפליקט תת מודע שאני לא מרגישה במודעות אבל זה אכן מרוקן אותי מהר וכן אני בהחלט צריכה לנתב כת האנרגיה שלי בחוכמה
תודה

קוסמת היי,

אני לא מתיימרת להבין כל מה שכתבת....
וגם אני, כמובן, אדם Kשלא קל לו עם קשרים,
אבל אולי אחת הסיבות שקל לך עם כהנא זה בגלל שאין בעיה עם גבולות, והיא מקבלת אותך ם הגבולות המששתנים שלך?...
ואולי עם אחרים זזה דורש יותר תקשורת ובא פחות בקלות, אבל עדיין אפשרי?
כתבת שאת לא ספצית בלהציב גבולות...
(ממה שקורה כאן אגב אני דוקא התרשמתי אחרת)
אולי אפשר לעבוד על זה עוד?...
על היכולת לשים גבולות, ואזז יש יותר אפשרותץ להרחיב את מערכות היחסים?...
ובכלל, אולי על כל הדברים האלה אםשר לדבר בגילוי לב כשנהיה קשר?....
בהצלחה ((נשמע שבשורה התחתונה את רוצה קשר)

למעלה